Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (158)

venalce 

všechny recenze uživatele

Torchwood je svým způsobem protikladem Doctora Who. Zatímco Doctor nakonec všechno zvládne a se vším si poradí, lidé nejsou tak schopní a téměř jistě se jim něco pokazí. V seriálu tak vládne všudypřítomná a někdy až zbytečná pochmurnost. Jestli se vám DW zdál moc optimistický, jděte do Torchwoodu, tady si můžete být jisti jen jedinou věcí - kapitán Jack Harkness to přežije...vždy. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny bych neřekl, že druhá série je lepší než první, obě jsou stejně pohodové, trochu praštěné a jen lehce nadprůměrné. Třetí je ovšem úplně jiné kafe, jedna z nejlepších televizních sci-fi záležitostí, promyšlená, skvěle natočená a hlavně parádně temná. Mimochodem, Eve Myles je bez debat jednou z nejsympatičtějších hereček, jaké jsem kdy viděl (a že jsem toho už viděl). Takže první dvě sezóny 70 %, třetí 90 %. ()

Reklama

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Tahle parta "lovců" emzáků si vás omotá kolem prstu, dřív než stihnete říct weevil - a to ani nemluvím o Jacku Harknessovi, neb ten nemusí říkat ani to. Ač jsou některé díly dějově slabé, Torchwood stále pojídá pizzu a trousí suchý humor se stejnou grácií. Navíc je série až překvapivě vyvážená - slabé chvíle přicházejí pravidelně v druhé polovině jednotlivých serií (obecně nemám ráda dvoudíly) zatímco pravé zlato leží někde uprostřed (Countryside, Meat) - snad i proto mě tak uchvátila 3. serie, která se "nestihla zkazit" a které náleží plných 5*, ostatní jsou jen nadprůměr s neotřelými nápady. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Zábavný sci-fi seriál z neuvěřitelným dějem a typicky britským humorem, prostě super. Není to sice stravitelné pro každého ale fandové tohoto žánru budou spokojeni, v Americe by si něco tak zábavně vulgárního nikdy udělat nedovolili což je škoda, ale je dobře, že BBC nemá takové předsudky jako Američani. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho na rozpacích. Na jednu stranu šíleně televizní s nepříjemnými hereckými 'výkony', podivným, nikamjdoucím scénářem a logikou s nepropustností cedníku... a na straně druhé to má občas řádně temné a neúprosné tendence. Způsob zacházení s postavami je nekompromisní- diváka uspí a téměř odradí levná televiznost, když v tom od seriálu dostane pěstí v podobě nějaké náhlé krutosti, provedené postavám. Jak se prokopávám seriálem hlouběji a hloběji, atmosféra houstne, ale přesto se stále nemůžu vyrovnat s tou televizností a amatérským vyzařováním. Uvidíme, co bude dál, prozatím za tři.___Třetí a čtvrtá řada náhle změní celou koncepci a výstavbu a hle! Najednou se to vyhoupne o padesát procent výš. Souvislý příběh s jasným zaměřením seriálu rozhodně prospěl a temnota bez odpuštění se rozlézá do všech stran. ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • Torchwood sídlí ve velšském Cardiffu. (endoskop)
  • Nedlouho po začátku 10. epizody 4. série je ve scéně, kdy Gwen (Eve Myles) uplácí čínskou stařenku, mezi penězi, které jí dává, navrchu česká papírová padesátikoruna (sirien)
  • Scénář k této epizodě napsal britský herec Noel Clarke, známý hlavně díky roli Mickeyho Smithe v seriálu Doctor Who (od r. 2005). Seriál Torchwood je spin-offem právě tohoto seriálu. (MrMartinTm)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama