Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně příjemné drama s hromadou nápadů, sarkastickým humorem a výbornými hereckými výkony. Christian Slater dokazuje, že když chce tak i hrát umí a předvádí tady jeden ze svých nejlepších výkonů kariéry. Elisha Cuthbert se taky neztratí a ta svůj nejlepší výkon předvádí rovnou, i když s její rozmanitostí předešlích rolí to není nikterak obtížné. Romantická linie mezi těmito herci taktéž funguje na jedničku a režisér si ten film celý hezký pohlídal. Jen škoda, že ten závěr se mu trochu utrhl ze řetěžu a je tak trochu spíchlý horkou jehlou.70% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podivný film plný úvah o tom aké by to bolo keby sa veci vyvinuli inak - teda o tom, aké by to bolo keby sa z role outsidera niekto razom dostal do povedomia všetkých ľudí ako záchranca a hrdina. Po tomto filme som siahol najmä kvôli Elishi Cuthbert, a bohužiaľ moc tento príbeh nenaplnil moje očakávania. Samotný scenár až tak zlý nebol, no to spracovanie - niečo mi tam proste veľmi prekážalo. Začiatok a koniec tohto filmu boli snáď najhodnotnejšie, no celý ten stred úvah a predstavy aké by to bolo keby sa v živote stalo niečo krásne - to bolo také nevýrazné, miestami dosť depresívne (aj keď tiež tak často uvažujem aké by to bolo KEBY BOLO KEBY). ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Film se tváří jako levné béčkové drama z poloviny devadesátých let, ale herecké výkony a promyšlený příběh ho zařazují do lepší společnosti. Kdyby Christian Slater a Elisha Cuthbert nezahráli tak skvěle, tak by ovšem He Was a Quiet Man zapadl do šedého podprůměru. Díky nim vše funguje - od depresivní psycho atmosféry, až po sociální apel. Nutno dodat, že svou práci odvedla i kamera a hudba, která dokázala jejich výkon ještě podtrhnout. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Námet je naozaj výborný, do popredia vystupuje príbeh človeka, ktorého hodnotu nikto nevie oceniť. Jeho psychické pochody ma nadchli, len som si ich nedokázala užiť....pre mňa z filmu šlo viac protichodných prvkov - na jednej strane výborný námet a myšlienka+ spracovanie, ktoré doslova kazil Slaterov kŕčovitý prejav, ani po takejto šanci u mňa nie je pán herec. Časť príbehu bola naservírovaná naškodu polopatisticky, občas to vyvážila netradičná režisérska vsuvka (ego-zachraňujúca rybka, originálne kamerové zábery, hra s tempom), neskôr si môžme užiť doslova babrácke scény (rozhovor Boba s Vanessou na balkóne, nad nimi prelietavajúce lietadlá). Myslím, že obsadiť Slatera nebola príliš šťastná voľba, Elisha Cuthbert bola naopak výborná. Film si všíma malé osobné tragédie, chytí za srdce, nebyť Slatera, rozhodne uštedrím o hviezdičku viac. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Co dělat, když si nás společnost nevšímá? Ano, možná se trochu lišíme od ostatních, nejsme bůhví jak komunikativní, ani chytří a vzhledem taky nejsme Bret Pitt:-) Ale mají lidé právo nás ponižovat a vysmívat se nám? ...to se pak nemůžete divit, že nám rupne v bedně a nasypeme do vás celý zásobník:-) Celkem promyšlené drama, ale konec dá možná někomu zabrat, já nevím do teď...:-)70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)
  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)

Reklama

Reklama