Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Dajme tomu, že tvorcom kvitujem snahu o trochu iný film. Trošku to všetko zamotať, pridať pár animácii a trikov a na konci všetkých prekvapiť. Škoda však, že realita je skôr taká, že záver je viacmenej vykúpením z priemerného filmu. Potešil aspoň druhodivízny Slater, ktorý ukázal, že hrať vie, a to to aj celkom slušne. Inak je to presne ten typ filmu na ktorý si človek po pár mesiacoch ani nespomenie. Škoda, lebo som sa dosť tešil. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Když na začátku filmu zmáčkne Bob McConel ( Christian Slater ) , hlavou rozbité tanečnice, to červené tlačítko a rozpoutá se , technicky nedokonalé , peklo, řval jsem smíchy. CITÁT : Ryba - Dodělej, co začal Coleman, dodělej, co začal Coleman, dodělej, co začal Coleman....to je fakt hustá ryba. Jo a aby to nebylo tak jednoduché, taky se doma bavím se svýma rybyčkama, no a co ? Nevěděl jsem zda se smát, brečet nebo být překvapený z toho, co tento snímek přináší, ale byl jsem vcelku spokojený a bavil jsem se. ....chtěl jen existovat v našem světě. ()

Reklama

uzzi 

všechny recenze uživatele

Velice pocitový a chvílemi až přestylizovaný film. Sice se zde hraje hodně na "první signální", ale mě ta hra bavila a užíval jsem si všechno to co hlavní hrdina trousil zpod řídkého kníru a ohmatával přes mastné brýle. Hlavní postava je bezchybně zahraná a Christian Slater si po řadě špatných rolí vsadil na jistotu, Elisha Cuthbert dokázala, že je i herečkou a navíc s pěknými prsy..;). Nemůžu se ale zbavit pocitu, že film hodně vysává jiný film s tichým a podivínským bláznem, se špatnou prací, láskou k nedostupné ženě atd. a to sice EXPRES FOTO a ten je přeci jen o malinko lepší a více psychologický. Tichý muž je však i tak skvělým dramatem a ty obrazové kejkle a mluvící rybičky mě hodně bavily. 80% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mentálny outsider, ovca miliónového stáda, ten čo potrebuje jedinú vec. Trochu pozornosti, trochu úcty, lebo je... tichý muž. Občas trochu gýčová, ale neskutočne trafná filmová hravosť vystrelujúca v dávkach pochody jedného človeka smerom k divákovi. Človeka, ktorý vo svojom úbohom živote premýšla nad tým komu daruje guľku a doma vykecáva s rybičkami. Film, ktorý zároveň odpovedá na mnohé tragédie uponáhľanej modernej doby a ak by bol zasadený do školského prostredia o generáciu nižšie, tak by to možno videli viacerí. Nie je to Fincher (Palahniuk), ale aj tak je do príjemný direkt mainstreamu. Tomu nefilmovému. Vymeniť Slatera a strojnásobiť rozpočet, inač bez výhrad. 90% ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

film se nam snazil ukazat to, ze vetsinou introverti zabiji. ano, bob byl tichy muz, ale to neznamena, ze spacha masovou vrazdu - za jeho chovani hlavne mohla nelecena schizofrenie a antisocialni osobnost. cetla jsem vyjadreni rezisera, kde rekl, jak masovi vrazi by meli spise zabit sami sebe, nez ostatni. a ja si zas myslim, ze by jsme takovym lidem meli pomahat; proc cekat, az neco udela, kdyz muzeme zasahnout ihned? tohle se mi na snimku nelibilo - ostatni zazili bobovo psychopaticke chovani, ale nic neresili. a pak se divili, ze udelal to, co udelal.. — pekne natocene, herecky vykon christiana slatera uzasny. dala bych tomu vyssi hodnoceni, kdyby ta myslenka nebyla tak dementni. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)

Reklama

Reklama