Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"You may ask why I did what I did. But what choice did you give me? How else could I get your attention? All I wanted to do is exist in your world. Just one person, would take time to actually see me. Help me find a way out." Osobní snímek, na který jsem dlouho čekal a který i přes určité nedostatky vše vynahrazuje diváckou empatií k hlavnímu hrdinovi... a jeho rybce. A fajn song, Cappello! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mentálny outsider, ovca miliónového stáda, ten čo potrebuje jedinú vec. Trochu pozornosti, trochu úcty, lebo je... tichý muž. Občas trochu gýčová, ale neskutočne trafná filmová hravosť vystrelujúca v dávkach pochody jedného človeka smerom k divákovi. Človeka, ktorý vo svojom úbohom živote premýšla nad tým komu daruje guľku a doma vykecáva s rybičkami. Film, ktorý zároveň odpovedá na mnohé tragédie uponáhľanej modernej doby a ak by bol zasadený do školského prostredia o generáciu nižšie, tak by to možno videli viacerí. Nie je to Fincher (Palahniuk), ale aj tak je do príjemný direkt mainstreamu. Tomu nefilmovému. Vymeniť Slatera a strojnásobiť rozpočet, inač bez výhrad. 90% ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Christian Slater v roli jak ho neznám. Nicméně výborný výkon. Od Franka Cappello jsem neočekával skvělou režii, a stalo se. Film je typickým americkým psychodramatem od kterého divák očekává: "No a jak tedy v americké společnosti žít?". Bohužel, zde rozhodně nedostanete odpověď. Američan nenávidí svoji práci i existenci, své spolupracovníky a svou firmu. Změnit to chce pouze destrukcí. Pak nalezne smysl života v postižené Wanese ale výsledek je pouze šedý. Destrukce pokračuje. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Kafka po americku. Spousta vynikajících momentů, emocionální náboj, skvělý Slater i Cuthbert... prostě parádní psychologické drama. Absurdno bylo dávkováno v přesných dávkách a občas člověka až zamrazilo, jak snadné je sejít z cesty a jak obtížné je poznat, která je vlastně ta "správná". Svým způsobem smutný film, který by vás mohl postrčit k tomu, aby jste se na lidi kolem sebe dívali jinak. Nikdy nevíte v čí zbrani je kulka právě pro vás. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Príbeh stroskotanca čo si chce vziať život a pred tým poslať na onen svet aj pár svojich najviac znenávidených kolegov. No nerátal s tým, že ho niekto predbehne... Veľmi príjemné prekvapenie a to hlavne čo sa hereckého výkonu Elishy Cuthbert a Christiana Slatera týka. A opäť jeden vynikajúci filmový song (z traileru). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)

Reklama

Reklama