Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Dajme tomu, že tvorcom kvitujem snahu o trochu iný film. Trošku to všetko zamotať, pridať pár animácii a trikov a na konci všetkých prekvapiť. Škoda však, že realita je skôr taká, že záver je viacmenej vykúpením z priemerného filmu. Potešil aspoň druhodivízny Slater, ktorý ukázal, že hrať vie, a to to aj celkom slušne. Inak je to presne ten typ filmu na ktorý si človek po pár mesiacoch ani nespomenie. Škoda, lebo som sa dosť tešil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Drama to je fakt výborný, hlavně zásluhou excelující dvojice Elisha Cuthbert a Christian Slater, oba jsou skoro až na oscara a hlavně u Elishy to je takovej první průlom do vážných rolí a poved se fakt znamenitě. Ale jinak je příběh na muj vkus až trošku moc depresivní v některejch okamžicích, což ale zase vyustí ve fakt, že o silný a emocema všeho druhu nabitý scény tady fakt nouze neni a člověka to chladným rozhodně nenechá. Nicméně to co předved Cappello na konci, už bylo trošku příliš, to bylo asi spíš pro kritiky než pro obyčejný diváky. Pro mě tim koncem zahodil celej jinak dobrej průběh filmu do hajzlu a docela mě tim zklamal, protože mi to spíš přišlo jako nějakej výkřik do tmy, co měl možná něco říct, ale mě tim zkurvil film a krom toho si myslim, že to bylo nesmyslně uspěchanej konec, kterej jakoby se vynořil odnikud a rozsek celej film. lepší 4* ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Frank A. Cappello natočil vskutku zajímavé psychologické drama, které ovšem hodně záviselo na momentálním výkonu Christiana Slatera. Ten v některých momentech dokázal skvěle ztvárnit duševního (utlačovaného) „mrzáka“, ovšem měl i hodně slabé chvilky. Ostatní mu zrovna dvakrát nepomáhali a Elisha Cuthbert tu měla na můj vkus až moc málo prostoru. Po herecké stránce si však taky nevedla nejhůř. Tvůrce vsadil převážně na šílenost a chaotičnost zápletky, což se mu povedlo tak napůl. Přece jenom to chtělo vypilovat slabší pasáže, které mě dost nudily. Zvláště pak ke konci filmu. Nicméně některé hlášky a situace (viz zvracení v autě, upřímné zkonstatování jak se dělá rychlý kariérní postup…) mě přece jenom přesvědčily, abych tomu dal lepší průměr, tedy 60%. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Naprosto depresivní příběh člověka, který je neustále přehlížen a krutě drcen svým okolím. Stereotyp každodenního života a každodenního přemáhání se, aby celá věc byla ukončena násilnou cestou na svém okolí i sobě samém, skončí ve chvíli, kdy podobně smýslející člověk předejde záměrům našeho hlavního hrdiny a vykoná vše sám. Tedy až na poslední krok, se kterým mu pomůže právě náš zoufalec, který se rázem stane hrdinou. Lidská psychika je velmi složitá a u tohohle filmu se člověk naprosto vcítí do situace, ve které by asi kohoutek zmáčkl každý. Nižší rozpočet vůbec nevadil a právě tímto bylo komorní drama umocněno. Nic složitého, jen city, které nakonec vypluly na povrch. 70% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)
  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)

Reklama

Reklama