Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

novoten 

všechny recenze uživatele

Neobvykle vyprávěný příběh, velmi citlivá romantika a občas nějaký ten zdravý sarkazmus, abychom se v té nervózně rozklepané naději neutopili. A k tomu všemu bohužel i závěrečná čtvrthodinka, která veškerou těžce vystavěnou náladu ničí a dokazuje, že scénář nebyl pečlivou cestou ke katarzi všech zúčastněných, ale jenom nicneříkající slepou uličkou se zajímavými odbočkami, kolem kterých ale příběh pouze přešel. Herci výborní, Cappellova režie nápaditá, ale ten scénář je vážně zrada. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně příjemné drama s hromadou nápadů, sarkastickým humorem a výbornými hereckými výkony. Christian Slater dokazuje, že když chce tak i hrát umí a předvádí tady jeden ze svých nejlepších výkonů kariéry. Elisha Cuthbert se taky neztratí a ta svůj nejlepší výkon předvádí rovnou, i když s její rozmanitostí předešlích rolí to není nikterak obtížné. Romantická linie mezi těmito herci taktéž funguje na jedničku a režisér si ten film celý hezký pohlídal. Jen škoda, že ten závěr se mu trochu utrhl ze řetěžu a je tak trochu spíchlý horkou jehlou.70% ()

Reklama

Flynn 

všechny recenze uživatele

Poněkud dosti zvláštní film, nevím co si o něm mám myslet, start je hodně poutavý a člověka dostane docela povedené maskování CH.Slatera na loosera ve středním věku s vzezřením skoro důchodce. Zahrál to fakt dobře, ale nějak s přibývajícíma minutama mě to začíná svou monotématičností, trochu nudit a ke konci, což asi mělo být působivé jak se ch. začne psychicky ničit mě to dokonce až skoro otravuje, .. Film má hodně dobrý chvilek ale je do doprovázeno zároveň pro mě velmi nudnými pasážemi. jo a btw. Elisha je tady v některých záběrech překrásná .... prostě takový film mezi 50-60% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tohle byl hodně zvláštní film. Ubožák, kterýho život už nebaví, to chce ukončit a najednou se vše změní, má znovu pro co žít, ikdyž žádná sranda, jak se zdá, to teda nebude. Bohužel byl ale přílíš moc tichý a místo toho, aby se občas pořádně vyřval a dostal to všechno ze sebe, tak...No, příběh byl poutavý, herecky to bylo taky dobře zvládnuté (hlavně Slater), efekty zajímavé (ikdyž v případě těch rybiček spíš rušivé) a pak chvíli před závěrem snímku zvláštní a pro mě nečekaný zvrat, který mě potěšil, bohužel ne nadlouho, protože se z něj vyklubal divný konec, který mě hodně zklamal a moc jsem ho nepochopil (myslím tím, proč to rejža ukončil zrovna takhle). Přesto mě ale těší, že jsem byl donucen nad tímhle snímkem přemýšlet a pár scén (nemyslím tu s Elishou na pohovce ;-) ), jsem si hned zopakoval, abych se ujistil, že dané scény byly mnou správně pochopeny. No, viděl bych to na slabší 4*. Ale u scény, kdy odváží Paula notně společensky unaveného Boba domů, jsem se od srdce zasmál. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mentálny outsider, ovca miliónového stáda, ten čo potrebuje jedinú vec. Trochu pozornosti, trochu úcty, lebo je... tichý muž. Občas trochu gýčová, ale neskutočne trafná filmová hravosť vystrelujúca v dávkach pochody jedného človeka smerom k divákovi. Človeka, ktorý vo svojom úbohom živote premýšla nad tým komu daruje guľku a doma vykecáva s rybičkami. Film, ktorý zároveň odpovedá na mnohé tragédie uponáhľanej modernej doby a ak by bol zasadený do školského prostredia o generáciu nižšie, tak by to možno videli viacerí. Nie je to Fincher (Palahniuk), ale aj tak je do príjemný direkt mainstreamu. Tomu nefilmovému. Vymeniť Slatera a strojnásobiť rozpočet, inač bez výhrad. 90% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)

Reklama

Reklama