Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Frank A. Cappello natočil vskutku zajímavé psychologické drama, které ovšem hodně záviselo na momentálním výkonu Christiana Slatera. Ten v některých momentech dokázal skvěle ztvárnit duševního (utlačovaného) „mrzáka“, ovšem měl i hodně slabé chvilky. Ostatní mu zrovna dvakrát nepomáhali a Elisha Cuthbert tu měla na můj vkus až moc málo prostoru. Po herecké stránce si však taky nevedla nejhůř. Tvůrce vsadil převážně na šílenost a chaotičnost zápletky, což se mu povedlo tak napůl. Přece jenom to chtělo vypilovat slabší pasáže, které mě dost nudily. Zvláště pak ke konci filmu. Nicméně některé hlášky a situace (viz zvracení v autě, upřímné zkonstatování jak se dělá rychlý kariérní postup…) mě přece jenom přesvědčily, abych tomu dal lepší průměr, tedy 60%. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Keby bolo hovno cukrom srali by sme si do kávy Možno sa pýtate, prečo som, urobil to, čo som urobil. Ale akú ste mi dali možnosť. Ako inak by som mal získať vašu pozornosť? Všetko, čo som chcel, bolo existovať vo vašom svete. Pozoruhodný príbeh jedného melancholického chlapa ktorý si nechá srať na hlavu až sa z toho zblázni ... u mňa musím povedať dosť dobrý film ... akurát tie grcky na prsiach jednej slečny si mohli odpustiť .... ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

Dajme tomu, že tvorcom kvitujem snahu o trochu iný film. Trošku to všetko zamotať, pridať pár animácii a trikov a na konci všetkých prekvapiť. Škoda však, že realita je skôr taká, že záver je viacmenej vykúpením z priemerného filmu. Potešil aspoň druhodivízny Slater, ktorý ukázal, že hrať vie, a to to aj celkom slušne. Inak je to presne ten typ filmu na ktorý si človek po pár mesiacoch ani nespomenie. Škoda, lebo som sa dosť tešil. ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Velice pocitový a chvílemi až přestylizovaný film. Sice se zde hraje hodně na "první signální", ale mě ta hra bavila a užíval jsem si všechno to co hlavní hrdina trousil zpod řídkého kníru a ohmatával přes mastné brýle. Hlavní postava je bezchybně zahraná a Christian Slater si po řadě špatných rolí vsadil na jistotu, Elisha Cuthbert dokázala, že je i herečkou a navíc s pěknými prsy..;). Nemůžu se ale zbavit pocitu, že film hodně vysává jiný film s tichým a podivínským bláznem, se špatnou prací, láskou k nedostupné ženě atd. a to sice EXPRES FOTO a ten je přeci jen o malinko lepší a více psychologický. Tichý muž je však i tak skvělým dramatem a ty obrazové kejkle a mluvící rybičky mě hodně bavily. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Neobvykle vyprávěný příběh, velmi citlivá romantika a občas nějaký ten zdravý sarkazmus, abychom se v té nervózně rozklepané naději neutopili. A k tomu všemu bohužel i závěrečná čtvrthodinka, která veškerou těžce vystavěnou náladu ničí a dokazuje, že scénář nebyl pečlivou cestou ke katarzi všech zúčastněných, ale jenom nicneříkající slepou uličkou se zajímavými odbočkami, kolem kterých ale příběh pouze přešel. Herci výborní, Cappellova režie nápaditá, ale ten scénář je vážně zrada. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno