Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (230)

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Ale no tak lidi, vždyť je to šťavnaté, sexy, hravé a vtipná. Dobře v závěru se trochu přitlačí na pilu, ale nejedná se o žádná patosoidní klišé. James McAvoy hned od začátku a vlastně hlavně na začátku naprosto neodolatelný. Ono tomu trošku ubírá, že dráždivost první poloviny po společném vyznání lásky tak trochu opadne a už se jede na vážno. Nicméně já jsem spokojena. Jo, a málem bych zapomněla, Joe Anderson je tu neskutečně sexy :) ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Romány Jane Austen jsem nikdy ráda neměla (příliš nudné, rozvleklé, žádný se mi ještě nepodařilo dočíst do konce…), ale tenhle film mě hodně příjemně překvapil – krásná výprava, kostýmy, hudba. Oba mladí představitelé mi naprosto seděli (pochybuju, že přeceňovaná Keira Knightley by to zahrála líp…) a pobavily mě i vedlejší role paní Weasleyové a profesorky McGonagallové z Harryho Pottera :-) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro mě krása. Anne Hathaway od dob, kdy si sepisovala "Deník princezny" značně vyspěla a přitom neztratila nic ze svého roztomilého, dívčího půvabu. Nyní začala sepisovat opět, tentokráte jako samotná velikánka literatury, Jane Austen. James McAvoy je zde (opět:) naprosto neodolatelně krásný a šarmantní, k čemuž výrazně dopomáhají jeho dobové šaty. Scénář i dialogy mě překvapily. Čekala jsem nějakou patosovitou limonádu, jak zde spousta píše, ale té jsem dostala jen minimum. Naopak mi scénář, citové a intelektuální rozmluvy a projevy přišly nenucené, příjemné a ze strany Jane žensky citlivé, aniž by spadaly do kýče. Potěšila reinkarnace Kurta Cobaina v podobě Joe Andersona, jen škoda, že zde neměl více prostoru. Dostala mě scéna, kdy se Jane a Tome setkají v knihovně, moment, kdy jí začne číst z knihy, je úchvatný. To dusno mezi nimi je omamné:) Anne a James k sobě skvěle pasují a jiskření mezi nimi je velmi svůdné:) ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film, který si pro sebe jednoznačně ukradl James McAvoy. Anne Hathaway na svůj herecký protějšek ani zdaleka nestačí. James je pánem filmu a celý film na něm stojí. Jeho charisma je největší důvod, proč se na film podívat. Tvůrci zde až příliš viditelně kopírovali Pýchu a předsudek a to neskutečně vadilo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je libo čaj při předčítání literárních pokusů? Tentokrát v podání televizního režiséra Juliana Jarrolda? Leckdo tu vyčítá unylost a absenci pořádně pálivého koření, mně osobně většina těchhle sešněrovaných korzetů a nažehlených košil připadá stejná. Když pominu všechny ty klasické atributy kostýmní romance, tak například zobrazení násilí v podobě boxu je překvapivě slušným oživením filmu, stejně jako slovní potyčky mezi nespoutaným a světáckým Tomem Lefroyem (který měl poznamenat hrdinčinu další tvorbu) a právě nezlomnou spisovatelkou Jane Austen. Horší je to už s tempem a vášní, která z obrazovky nikterak nevychází. Nesouhlasím ale s kritikou směřovanou k Anne Hathaway (která se kvůli roli učila na piano a pilovala britskou angličtinu) – z teenagerských střevíců vyrostla už dávno!! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Anne Hathaway se kvůli filmu naučila hrát na piáno. (Karlos80)
  • Američanka Anne Hathaway (Jane Austen) se měsíc před natáčením přestěhovala do Anglie, kde pečlivě pilovala přízvuk. (Olík)
  • Většina filmu se točila v Irsku. Jenom dva záběry jsou z Anglie. (duklak2)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama