Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tommy O'Haver, Irene Turner | Hudba: Alan Ari Lazar | Produkcia: Christine Vachon, Jocelyn Hayes, Henry Winterstern, Kevin Turner, Hans C. Ritter | Distribúcia: Showtime | Štúdio: First Look | Rozpočet: 2miliónov $ | Tržby: ? $ || Moje hodnotenie má morálny dôvod. Remeselne je film vypracovaný, emočne strhujúci. Problém mám s tematikou. Filmy tohoto rázu by sa nemali predávať do kina ani do televízií. Hovorím o scenároch, ktoré sú vytvorené na základe skutočných udalostí so sadistickým obsahom. Jednak tvorcovia zarábajú na rekonštrukcii utrpenia iných a na druhú stranu je to najhoršie médium pre prípadné detské alebo dospievajúce publikum už bez takýchto podnetov náchylných k zvrhlostiam. Tento film totiž sucho reflektuje, vôbec nepoukazuje na nesprávnosť týchto činov. Pláč hlavnej predstaviteľky a následne jej rodičov nie je vôbec dostatočným kontrastom k odpornosti konaniu ostatných. Neodpustiteľný počin, ktorý by mal byť zakázaný!!! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Dílo, které mnou otřásá více jak zemětřesení. Přesně kvůli těmto případům raději nečtu noviny a nedívám se na zprávy. Moje slabá nátura na to nemá, takže velice děkuji panu režisérovi, že choulostivé scény pojal velice komorně, jinak by Americký zločin patřil mezi filmy, na které koukám přes prsty. Tleskám Ellen Page (opravdový talent) ujala se své role na jedničku a též tleskám Catherina Keener(ové). Zahrála tu roli tak přesvědčivě, že ji ještě teď nenávidím. Už zase hodně dlouho nechci vidět film natočený podle skutečných událostí. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Naprosto odporný film, který je zcela záměrně natočený tak, aby v divákovi vyvolal explozi negativních pocitů. Těm vévodí nejprve soucit, a poté, až pohár trpělivosti přeteče, což v mém případě bylo hodně rychle, dominuje zloba, totální znepokojení, pohoršení a touha po odplatě v různých podobách, kopačkou do rypáku počínaje. Prostě hnus. Vyobrazení lidského odpadu v podobě neuvěřitelného příběhu podle skutečné události. Takhle mě nenasralo ani Eden Lake. Nedoporučuju slabším povahám, cholerikům, vlastně nikomu. Snad jen těm, kteří si chtějí zkur*it den. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Film dle skutečných událostí ze státu Indiana léta páně 1965, jenž vznikl z přepsaných výpovědí svědků před soudem. Režisér (průměrných, leč povedených) komedií Tommy O'Haver tak překvapivě usedl za kameru a líčí filmařsky nikterak přelomové dílko, kdy se emocionálně rozrušená žena s finanční tísní na čas ujímá dvou dospívajících sester, jejichž rodiče přes letní sezónu kočují s cirkusem. Po počátečních bezstarostných dnech ale na povrch vycházejí nevinné lži, diskutabilní rodinné vazby a konfrontace s bezhlavým násilím. V tichosti a lhostejnosti okolí tak zejména starší Sylvia prožívá horoucí peklo. Umně vygradovaný snímek absentuje v zobrazování násilných činů, službu mu naopak prokazují herecké představitelky. Herecky všestranná Catherine Keener (za roli Gertrudy Baniszewski na cenu Emmy i Zlatý glóbus nominovaná) je coby vyčerpaná samoživitelka skvělá, zrovna jako drobounká Kanaďanka a z minula ultrazvukovými snímky stíhaná Ellen Page!! Oběma jejich úlohy s přehledem věříme a i přes snaživost okolních postav tu jejich výkony osamoceně trčí jako pilíře nedostavěného mostu!! 80%.. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Opäť raz som mal ten pocit pri pozeraní filmu, že by som chcel do deju vstúpiť ako dalšia postava a niekomu poriadne nakopať r*ť, alebo ked už nič tak aspoň poupraviť slovník hlavnej hrdinke Sylvii, ktorú skvelo a hlavne presvedčivo stvárnila Ellen Page. Príklad malého velkého filmu kde pomerne jednoduchý dej je neskutočne pútaví a nedovolí vám ani poriadne sa nadýchnuť. Film pri ktorom cítite každý kopanec či zahasenú cigaretu na tele s hlavnou hrdinkou. Ellen znovu ukázala, že nomináciu na Oscara si zaslúžila a predviedla další fascinujúci výkon. Len tak dalej. 90% Ps: Catherine Keenar a jej postava Gertrude Baniszewski je asi najprotivnejšia záporná postava(v dobrom slova zmysle) Ako som napísal, vstupiť do deju a... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Film byl natočen podle skutečné události, která se stala v Indianě v roce 1965. (don corleone)
  • Ellen Page byla jedinou volbou na roli Sylvie. (don corleone)
  • Pro svou roli Ellen Page doslova hladověla, aby co nejvíce zhubla. Údajně se do postavy Sylvie Likens doslova položila a hladovku omlouvala tím, že Sylvia také nejedla. (don corleone)

Reklama

Reklama