Joe DanteScénář:
Chris ColumbusKamera:
John HoraHudba:
Jerry GoldsmithHrají:
Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton, Polly Holliday, Keye Luke, Judge Reinhold, Dick Miller, Corey Feldman, Scott Brady, Chuck Jones, Nicky Katt (více)VOD (3)
Je roztomilý a můžete ho mít doma. Ale dbejte následujících varování: Nesmíte ho namočit. Chraňte ho před přímým světlem. A co je nejdůležitější, na co nesmíte nikdy zapomenout: i kdyby plakal sebevíc, i kdyby žadonil v žádném případě ho nekrmte po půlnoci. S těmito třemi instrukcemi převzal Billy Peltzer svého nového přítulného mazlíčka. Dostal však mnohem víc, než koupil. (oficiální text distributora)
Dřívávějc moje oblíbená a jistojistě již klasická hororová(?) komedie. A zaručeně pobaví i dnes, i když jde čistě o nespoutané blbnutí a dělání virválu, občas potměšile nekorektní a neustále naprosto nesmyslné (gremlin se nesmí namočit kapičkou vody, ale může se brodit sněhem či ožírat pivem :-)). Obával jsem se zastarání trikové stránky, ale v tomto ohledu na mne čekalo spíš příjemné překvapení. ()
jako malej jsem tenhle film náhodu viděl u babičky, která mě při hlídání nechala dlouho koukat na televizi a tenkrát to pro mě byl totální námrd - o hnusným potvorách a roztomilém Gizmovi se mi zdálo ještě půl roku potom... Když jsem na tohle dílko z nostalgie kouknul teď, už to takovej nářez nebyl, ale přesto je tu pár hodně vydařených scének. ()
Tyhle malé mrchy s černým smyslem pro humor si zaslouží i přes pár výtek pět hvězdiček. Gremlini s přehledem strčí do kapsy Chuckyho a spol.. Jsou to prostě nejcyničtější zabijáci všech dob. I když jsou to vcelku sympatičtí antihrdinové, díky kvalitnímu obsazení lidských rolí jsem stejně nakonec fandil Homo Sapiens Sapiens. ()
Miluju tenhle film! Sice jsem se začal nenávidět za to, že jsem ho viděl až o letošních svátcích, ale myslím, že po Avengers je to nejepičtější film všech dob. Origiální a neuvěřitelně vtipné. Má to povedené obsazení a Jerry Goldsmith opět potvrdil své kvality. Miluju mogwaie, nesnáím gremliny a fakt je chci domů!!... Navíc neznám nikoho jiného, koho baví vraždění víc, než gremliny (Dexter je druhý). Prostě neskutečná zábava, abych tak řekl. Finále sice nedopadlo, jak jsem chtěl, ale dvojka mi to vynahradila. Gremlins je prostě klasická komedie z let osmdesátých, přesto je výjímečná. A asi ta nejlepší americká. Od teď moje vánoční tradice. 100%. ()
TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 10/10/// +je to děsná sranda -rád bych někdy viděl třetí díl v novém kabátku./// Tenhle film miluju. Když jsem byl malej, tak to byl jeden z prvních hororových filmů který jsem viděl. Tehdá ještě s tím jednohlasným dabingem. Určitě nejsem jedinej kdo tu dobu pamatuje. A považte už tehdá jsem se docela smál, ale samozřejmě víc jsem se bál. Dneska je to vyloženě zábavná jízda a i když film zestárnul, tak víc věcí se mu nedá upřít. Nádherné příšerky, příběh, zábava a především chytlavá hudba. Strašně chytlavá. Teď si ji neustále pouším z YouTube a určitě mě jen tak neomrzí. No a jak jsem zmínil: samotní Gremlini jsou výborní, různorodí a jsou to nehorázný potvory a to ve dvojce dělaj ještě větší bordel./// Celkem 80%/// ()
- Na začátku filmu můžeme vidět zamrzlý Wolksvagen Brouk. To, aby Wolksvagen Brouk zamrzl, je ale nemožné, protože není chlazený vodou ale vzduchem. (holyterry)
- Scéna, ve které mogwai zvaný Stripe (Proužek) napadne Billyho ve sportovních potřebách motorovou pilou, nebyla původně ve scénáři. Do filmu ji přidali Joe Dante a Zach Galligan jako poctu filmu Texaský masakr motorovou pilou (1974). (Stocki)
- Když Billy volá domů mámě a ptá se, zda je vše v pořádku, jeden z nově vylíhlých mogwaiů přetrhá telefonní kabely a řekne slova: "Phone home, caca", což je parafráze známé pasáže z filmu E.T. – Mimozemšťan (1982) režiséra Stevena Spielberga. (Stocki)