Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

oLí 

všechny recenze uživatele

Jako Hellraiser je to nejspíš dobrý, protože je mi z toho pěkně šoufl a to podobně jako kdysi, když jsem někdy v sedmi letech lustroval ségře VHSky, narazil tam na první Barkerův film a za bílýho dne se málem posral. Viděl jsem všechny díly a tohle byl nejspíš můj poslední. Ne, že by to byl zbytečnej shit jako téměř vše krom původní trilogie a Inferna, naopak se nejspíš může zařadit po bok toho lepšího ze série, kterou si ale už nikdy opakovat nehodlám. Jinak tu hlavní herečku - představitelku Riley 100% vyhrabali někde na Žižkově. 5/10 a dávám sérii sbohem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Enough is a myth..“ Brucknerův reboot o garantech sadomasochistického potěšení a inspiracích pro fanoušky piercingu si vcelku poradil s tím, že se musí držet nastavených mantinelů a přitom dostává poměrně velký prostor ke svým vizím. V rámci trendů už nikoho nepřekvapí, že šéf Cenobitů se zálibou v akupunktuře čůrá v sedě, koneckonců všichni členové uskupení jsou v podstatě fešáci, co si v kráse nezadají s Divou Plavalagunou z Pátého elementu. Škoda jen té pekelné délky. Runtime v tomto žánru by neměl překročit 95 minut včetně titulků, všechno navíc je autorské sebepoškozování. Odessa A'zion se vzhledem někde mezi Goldie Hawn a Milanem Peroutkou to tady pěkně schytává, ale dle mého se do role hodila perfektně.. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„LAMENT, LORE, LAUDERANT, LIMAL, LAZARUS, LEVIATHAN. CO OD NÁS ŽÁDÁŠ?…“   Po technický stránce perfektní horor! Příběh je odsejpajécí kravina s fantasy – horororovým námětem, která není extra napínavá (ve stylu lekaček), ale drží si spíš thrillerový tempo s trochou krve (i body gore). Jednou bavilo!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Hellbound Heart“, kterou napsal v roce 1986 Clive Barker, neznám. 2.) Začala nám doma nějak blbnout Rubikova kostka.  3.) Jsem šťastnej, když se ze mě vysypou kolečka. /// Thx za titule „seamus1“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príjemné prekvapenie, ktorému nový háv neuveriteľne svedčí. Bruckner ide na istotu. Je mu jasné, že sa gore atmosfére prvých dvoch častí nemôže rovnať, ale aspoň je správne mytologický. Jeho prevedenie je možno výrazne oklieštené o zaujímavé lokácie, ale nesie v sebe určitú noblesu. Jamie Clayton ako Pinhead perfektná. A veľmi ma potešilo, že sa aj v tomto reštarte snažili dbať na masky a technické efekty. To ma potešilo hádam najviac. Dve slasti zo siedmych sú nám predstavené a ďalších päť na nás čaká možno v pokračovaní? Za jedinú chybu považujem neznesiteľnú hlavnú hrdinku. Nielenže sa v prvej polovici správa ako čúza a potom zachráni všetkých ( aj tých inteligentnejších), ale aj ten vnútorný konflikt, ktorý tu bol naznačený( obetovať ostatných za brata) by fungoval lepšie, keby bola stále drogovo závislá a mala tým pádom neistú vnútornú motiváciu a v divákovi by to viac zbudilo napätie pri scénach kedy niekto môže žiť alebo zomrieť. Viac ako horor sa tak z toho stáva veľmi temné fantasy, ale som spokojný. Vôbec by som sa nebránil pokračovaniu vzhľadom na to, že k ostatných dielom série, okrem úplne prvých dvoch, som výrazne skeptický. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Konečně, po dlouhé době jsem se dočkal remaku, který nejen kopíruje původní materiál, ale snaží se o nějaký vlastní inovativní pohled. A navíc se zde jedná o moje oblíbené filmové/horrorové universum. Bruckner svým filmem vzdává hold původnímu Barkerově dílu, to je zřejmé, ale také si neodpustí do filmu vložit kousek současné „tematiky“. Jasně, téma trans-gender tam je velice dobře patrné a je to celkem důležitý pilíř, který podpírá vizuální stránku filmu. Ale co jinde nefunguje a dokáže zničit dojem z celého filmu (že jo, J.J.A. aneb jak zkurvit všechny nové epizody hvězdných válek), tady to jen dodává na zvrácenosti. Ano, zvrácenosti, takže všechny transky, nebinárové a podobná havěť může jít z fleku dělat kompars do podobně laděných filmů, které nám ukazují různé předobrazy pekla, protože tady najdou svoje uplatnění.  Jak zde již mnozí uvádí, taky bych snesl více gore, ale na druhou stránku, nebyly tam žádné účelové a trapné scény, naopak, ten minimalistický vizuál, který se tady soustředil více na mytologii a symboliku filmu, mě mile překvapil. Ten nový pohled na temný svět cenobitů se mi líbí a teď napíšu možná něco nečekaného, ale rád bych viděl pokračování tohoto filmu, které by onen svět ještě více odhalilo. Harry Potter má svoje Bradavice, tak i Pinhead by mohl dostat svoje vlastní kouzelné místo. Myslím si, že je tady šance ke vzkříšení této série, která by mohla začít tam, kde historicky první film skončil. Jen to zas nesmí někdo posrat tím, že nepochopí smysl a původní myšlenku. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Původně bylo vydání plánováno na 5. září 2008, s tím, že 9. leden 2009 byl posledním plánovaným datem. Nakonec film vyšel o 14 let později, 7. října 2022. (mikki089)
  • Pinhead pochází z románu „The Hellbound Heart“ od Clivea Barkera, ve kterém Pinhead nemá konkrétně určené pohlaví, přičemž i jeho vzhled je popisován jako velmi ženský. Proto pro roli byla zvolena transgender herečka Jamie Clayton. Toto je tak první film ze série Hellraiser, ve kterém se objevuje ženská Pinhead. (pornogrind)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama