Reklama

Reklama

Kat: Válečná zóna

  • USA Punisher: War Zone (více)
Trailer 4

Bývalý člen speciálních sil Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách - s podsvětím i s FBI. V hlavní roli vykonavatele spravedlnosti se představí Ray Stevenson, jehož známe ze seriálu Řím.  Bývalý člen speciálních sil a agent FBI Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách. Poté, co zabil mocného mafiánského dona, se nyní jeho terčem stává druhý darebák v pořadí - krutý šéf gangu Billy Russoti (Dominic West). Castle ho při přestřelce znetvoří, ale zahyne přitom i tajný federální agent. Russoti, který si říká “Jigsaw”, touží po odplatě a najme si na to Franka, nejnechvalněji proslulého zločince z podsvětí. Ale ani FBI nechce zůstat pozadu. Je na Punisherovi, aby nalezl způsob, jak v tomto adrenalinem nabitém akčním thrilleru obejít zákon a zničit smrtící armádu zločinců. Herec Ray Stevenson (seriál Řím), se přesvědčivě zhostil role vykonavatele spravedlnosti, jehož žena a dcera byly zavražděny, kterou převzal po Dolphu Lundgrenovi (1990) a Thomasu Janeovi (2004). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (368)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tady prostě zřejmě většina diváků nezná comixovou předlohu a pravou postavu (a podstatu) Punishera z kresleného comixu, podle kterého byly všechny tři verze tvořeny ... A to je kámen úrazu. Srovnání s otřesným Max Paynem (2008), kterého Wahlberg v podstatě "prochodil" a s videohrou tento film neměl nic společného je třeba úplný nesmysl. Ovšem tohle "Punisher: War Zone" je prostě ten pravý Punisher!! Nepotřebuje scénář, protože jeho postavu ve světě zná každý čtenář comixů (kterých je u nás zatím bohužel jen hrstka...). Každý ví o něm jedno, mafie mu vyvraždila rodinu a on se mstí na všech mafiánských kartelech, které vůbec jen existují. Brutalita, krutost a nelítostnost jsou základní tři můzy tohoto "ANTI-hrdiny" a všichni ostatní comixoví hrdinové od počátku věků prvního comixového obrázku a bubliny, jsou proti němu vyloženě "dobráci". Navíc kdo hrál videohru Punisher na Playstation 2, dokáže si ještě víc představit, co je tohle za hrdinu. Pojem antihrdina se vlastně dnes už moc nepoužívá, byla to výsada 70. let zejména asijských zemí (Japonsko apod.). Dneska konečně někdo natočil něco, co zhruba odpovídá skutečné předloze a nebál se ratingu. Třetí verze Punishera předvádí "akční-GOREfest" jaký tady od Ramba 4 nebyl a já byl maximálně spokojen... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ultimátne béčko. Vôňa z parfumu, ktorý má názov 'akcia osemdesiatych rokoch' je taká výrazná, že som mal po dlhej dobe pocit skutočnej nostalgie a len som čakal, kedy sa k Punisherovi pridá aj Sly, či kedy spoza rohu vybehne Arnie. Čo sa týka náhrady nášho pomstiteľa, Ray Stevenson bol delikátna voľba. Žiadny preumelkovaný manekýn, proste brutálny kombajn a obrnený tank, ktorý hláškuje a kosí zločincov jedného za druhým. Dvojica záporákov sa skvelo dopĺňala. R-ková prístupnosť je jednoznačne zaslúžená (unikátne brutálna akcia, bez servítky) a ja som rád, že sa tvorcovia nepodraďovali dnešnému trendu. Príbeh štandardný, takže nečakajte radšej žiadny, prejaví sa to v spokojnosti. Ale určite si zaslúži viac kritiky, než dostal odo mňa. Ale z trojice filmových spracovaní Punishera je tento jednoznačným víťazom. 80%. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Punisher dvojka je podobně dějově zesračkovanej jako Max Payne, obzvlášť zápletka s rodinkou je úděsná, fakt zlatá jednička, to byl vrchol geniality proti tomuhle, ale to mě až zas tak nezajímalo, nic jinýho sem totiž ani nečekal, horší ale je, že děj moc nechytne, protože je celkem nudně vymyšlenej a sám pan Punisher je špatně vybranej, né že by Ray Stevenson byl nějakej příšernej, ale přišel mi dost nevýraznej a neni to žádnej smypaťák, komu by se snadno fandilo, kdyby stál na druhý straně mezi zlejma jako nějakej řadovej poskok na odstřel, tak bych se nad tim ani nepozastavil a přišlo by mi to naprosto normální, nicméně to vynahradí tim, že tam naprosto cyber brutálně zlikviduje téměř všechny herce z filmu a jako, že by aspoň jedno z nich minimálně trochu šetřil, to sem si teda nevšim, většinou skončej bez mozku a nebo s půlmetrovou dírou v břiše, ale mimo tyhle scény, mimochodem závěrečná 20ti minutová demolice nepřátel i baráku rulez, to je celkem nuda a stupidní. 3 a kousek ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

BluRay/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 5/10 Efety 9/10/// +je to Punisher, nářezová akce, detailní porcovačka, záporáci, postavy, Ray Stevenson, zápletka -slabší hudební doprovod/// Konečně se někdo nebál použít Rating R, konečně je to pořádný masakr, aniž by se to někdo bál pustit do světa. Je to krvavější než Hitman, mnohem akčnější než Max Payne (proč proboha Max nevypadal takhle?) a stejně dobře našlápnuté jako předchozí Punisher. Mimochodem ten se u mě umístil v TOP 10 nejlepších filmů. A tento mu zdárně šlape na paty. Jediné co mu chybý, tak je hvězdnější obsazení. I když ztvárnění postav to zachraňuje a potom mi příjde, že tento film postrádá pořádný hudební doprovod. Původní film přeci jen více působí áčkově. Tento je po technické stránce vyjímečný jen svojí krvavostí, ale i to se počítá./// Celkem 84%/// ()

predators 

všechny recenze uživatele

Navzdory hodnocením okolo jsem byl mile překvapen. Punisher je jen a pouze totální akce, ovšem se spoustou nápadů a syrovým humorem, se kterým porcuje všechny ty padouchy, kterých je opravdu požehnaně. Taky nutno podotknout, že všechny postavy jsou něčím zajímavé a bez nich by to nebylo to pravé ořechové. Mimo Punisherovu "nesmrtelnost" je komiksový nádech cítit i díky povedené kameře, která umě využívá hry světel. I díky rázné hudbě jsem se dobře bavil, o to míň to bylo pro mě "trestem". :-) 70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Herec Doug Hutchison pôvodne odmietol hrať postavu Looneyho Bin Jima, pretože sa mu nepozdával ani scenár, ani jeho postava. Režisérka Lexi Alexander mu zavolala, aby mu vysvetlila svoju víziu filmu a na konci ich rozhovoru si to Hutchison rozmyslel a rolu prijal. (Nekrofil)
  • Režisérka Lexi Alexander byla proti použití Punisherova znaku – lebky. Naštěstí jí v tom zabránili fanoušci. (HellFire)
  • Úvodná scéna z večere u mafiánskeho bossa Cezareho je inšpirovaná komiksom „Punisher MAX: In the Beginning“, ktorý u nás vyšiel ako prvý v poradí pod názvom „Na začátku“. (Kadas97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Starosti se zjizveným pistolníkem

Starosti se zjizveným pistolníkem

07.12.2008

Adaptace drsného westernového komiksu Jonah Hex, která vzniká u studia Warner Bros., si prošla dlouhou a strastiplnou cestu. A možná ještě není všem změnám konec. Shrňme si to: Prvním kandidátem na… (více)

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Další lovec přízraků

Další lovec přízraků

23.10.2007

Je to tak předvídatelné! Jakmile se horor 30 dní dlouhá noc stal přes víkend jedničkou v americkém komerčním řebříčku (a weby, včetně tohoto, se zaplnily spokojeným vrněním nejen žánrových fanoušků),… (více)

Reklama

Reklama