Reklama

Reklama

Rolling Stones

(koncert)
  • USA Shine a Light (více)
Trailer

Pohled režiséra Martina Scorseseho na největší rock'n'rollovou kapelu, na legendární Rolling Stones, kteří jsou spolu přes 45 let a stále fungují. Scorsese sestavil velice silný režijní tým z osob, z nichž mnoho obdrželo Oscary za svoji práci, a natáčel Stouny v Beacon Theater v New Yorku po dobu dvou dní, aby zachytil jejich syrovou sílu a přinesl divákům tento filmově/hudební zážitek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Rolling Stones jsou dobří, i když je nijak zvlášť neobdivuji a pohled na Jaggera si zrovna neužívám. Ale musím uznat, že to tihle důchodci umí na koncertu ještě pořádně rozbalit, ale některé pózy by snad pro jejich věk mohly být tabu :-) Každopádně se jedná o dobrý záznam koncertu s několika vsuvkami, bohužel nic víc. Martin Scorsese mohl svůj talent a čas uplatnit někde jinde, tohle by zvládnul stejně dobře kterýkoliv režisér videoklipů. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce. Stouny pochopitelně znám, jejich hudba se mi líbí, ale nikdy jsem je zas tak nevyhledával, ale teď, když jsem je poznal trochu víc zblízka musík konstatovat, že jsou vážně skvělý. Výborná hudby, zpěv, i všechno kolem (no jo no, na KATAPULT prostě nemaji (dnes už prý existují lidé, co kaťáky neznaji, to je ale mládež :-o)). Navíc dobrá práce nejen Scorseseho, ale i kameramanů, zvukařů a prostě všech co na tom pracovali. Trochu jsem s těma pěti váhal, ale potom co jsem si tu přečetl některý výplody, tak už neváhám. Na tohle opravdu doporučuju jít do kina. Cítíte se opravdu jak na konzertě. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Profesionálně bezchybně zvládnutý koncertní dokument o populárních rockových dinosaurech. Ač Rolling Stones neposlouchám a na spočítání všech jejich písní, co znám, by mi stačily prsty na rukou, mě tenhle koncert naprosto strhnul. Střípky z rozhovorů napříč celou jejich kariérou jen dotvářejí plastický obraz kapely na cestě od mladistvých rebelů po lidi, kteří si tykají s (bývalými) prezidenty. A skvělá triková tečka na závěr jen dokládá práci mistra. Na blůčku jsou česky otitulkované i všechny písně, tedy s výjimkou bonusů. Tam se skrývá další čtveřice písní (např. I'm Free či Paint It Black) s obrazem s nižším rozlišením a horším mixem zvuku. A to by mě tedy vážně zajímalo, proč ten film nemohl být o tu čtvrthodinu delší...? ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Je vůbec možné, aby režisér, jako je Martin Scorsese, natočil po filmařské stránce něco tak primitivního, jako je koncert, na méně než pět hvězd? Navíc když jde o záznam vystoupení takové legendy, jakou The Rolling Stones nepochybně jsou? S tím jsem k filmu přistupoval a možná proto jsem mírně zklamaný. Moje první dojmy jsou jasné: kamera přehnaně přilepená na Micka, některé méně známé pecky vybrané s přihlédnutím k americkému publiku, celé je to trochu strnulé. A takhle se to "vleklo" první hodinu filmu. Vleklo ve velkém stylu Stoneů, jak jinak .Pak ale přišla druhá půlka. A ať už to bylo lepší volbou písniček, o něco známějším repertoárem, oživením show nebo třeba jen tím, že jsem se do toho koncertního kolotoče naplno ponořil, ale druhá část byl prostě dokonalej nářez. Přesně taková, jakou jsem čekal a jakou jsem chtěl. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Skrze pravopidivný úvod, kdy ani není jasné, o čem to ten Scorsese žvaní a proč je jeden záběr černobílý a druhý barevný, se dostáváme k odpalu divadelní koncertní show, kterou v takovém nasazení (a v takovém věku) umí snad jen Stouni. Především tedy válcuje Jagger osobně a Scorsese stříhá do nekompromisního tempa úvodních tří vypalovaček jeden pěkný obrázek za druhým. Posléze velice trefně střílí i jednotlivá intermezza v podobě vykopaných rozhovorů z televizních archívů. Co si přát víc? Snad jen o trochu nižší rozlišení, aby se na velkém plátně ztratil již notně zhuntovaný kožní povrch hlavních aktérů. Občas to není pěkný pohled, ale co - dopadneme tak všichni. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Píseň „As Tears Go By“ údajně vznikla tak, že manažer Andrew Loog Oldham veden snahou donutit Rolling Stones komponovat, zavřel Jaggera s Richardsem do kuchyně a odmítal odemknout, dokud nesloží song. Dvojice ze sebe ke svému vlastnímu překvapení "dostala" tuto skladbu. (Jirka_Šč)
  • Martin Scorsese použil během natáčení koncertů dvanáct kamer. (Pepinec)

Reklama

Reklama