Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

tom88 

všechny recenze uživatele

Uletenejšie, šialenejšie, ale slabšie ako jednotka. Opäť vtipné scény s potvorkami. Kopec WTF momentov ako napr. lietajúci gremlin, štetka gremlin, gremlin pozerajúci Ramba 2, Hulk Hogan ?, Christopher Lee ?? Samozrejme dej slabý ako v jednotke. Logiku netreba hľadať. Gremlini sú rovnako umelý a gumový a nemotorný ako v prvej časti. Je to taká milá blbostička na jedno poobedie, treba na chvíľu vypnúť a dá sa to skvelo užiť. 70% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Je to oficiální. Zdejší komunita nemá žádný vkus :). Gemlins 2 je totální pecka s tolika odkazy na další filmy, knihy, postavy atd. že by se dala studovat celý den. Perfektní ukázka toho, co lze vytvořit s loutkami. Kdyby se pokračování natáčelo dnes, všichni gremlini by byli počítačem generovaní. Jedno z nejlepších filmových pokračování. Ever. https://www.youtube.com/watch?v=A-RoBdHHkcQ ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Joe Dante pokračuje v tom čím si získal divákov v prvej časti. S tou istou ústrednou hereckou dvojicou (Gilligan, Cates) privádza späť novú generáciu Gremlins. Armádu šialených príšer, ktoré majú podobu oživlých chrámových chrličov. Príbeh sa presúva do New Yorku, v tom vidím jediný odklon od úvodnej časti. Inak je to to isté vandalské vyčínanie týchto zvláštnych stvorení a ich následná likvidácia. Ja som sa pri tom zabával rovnako dobre ako pri jedničke a preto i moje hodnotenie ostáva rovnaké. *** ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Gremlins 2“ jsem měl zafixovaný jako komedii, a to je pro něj skutečně zásadní určení. Je to komedie a primárně jako komedie funguje. Jsou zde scény, které jsou opravdu zábavné a které si pamatuji i po letech. Ta kritika gigantických společností je zde podána hezky, zábavně, přehnaně. Je to jiný film, než ten první, ale to neznamená, že by nebyl zábavný. Zábavným jednoduše je. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nudný dojem z jedničky je zapomenut - dvojka je zběsilejší, zábavnější a nápaditější, přesně jak jsem si přál. Dvojka Gremlinů je odzbrojující jízda, u které jsem se královsky bavil a umíral smíchy. Takovou smršť skvělých fórů a černého humoru aby pohledal. Bože, ještě teď se musím smát, jen si na to vzpomenu. Tohle je perfektní komedie, která po všech stránkách překonala svého předchůdce. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Když letájicí gremlin prolétává stěnou, tak ve stěně nezůstává díra, ale znak Batmana, což je odkaz na film Batman (1990). Scéna, kdy bláznivý gremlin Daffy stojí v jedné scéně na modelu Empire State Building a hraje si s modely letadel, odkazuje na film King Kong (1933). (Dlee)
  • Úvodní animovanou sekvenci vytvořil legendární tvůrce krátkých animovaných filmů Chuck Jones. Současně tím vzdal poctu postavě Bugse Bunnyho, který oslavil 50. narozeniny. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy "Hrabě Dracula" uvádí svou show, můžeme spatřit snímek Octaman (1971). (Campbell)

Reklama

Reklama