Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle filmu opravdu není nic k pochopení a absolutně jsem se tu ztrácel, protože nic pdoobného jsem ještě neviděl. Střídání hororu a komedie, které do sebe ani trochů nezapadá, až se to dostane do takové fáze, kdy už nechápete vůbec nic, ale stejně na to s nadšením musíte koukat. A to, že je The Signal naprosto chaotický a zdaleka ne nějaký skvělý ''horor'' vám dojde až po skončení závěrečných titulků, kdy už nemáte náladu to více řešit a radši to rychle vypnete s dobrými vzpomínkami a do měsíce zapomenete. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

V podstatě jde o typický romantický film: dvě duše patří k sobě, pak jsou rozděleny a přes různé peripetie se snaží nalézt cestu jeden k druhému. Rozdíl je jenom v tom, že ty peripetie jsou ztělesněny lidmi, ze kterých se působením jakéhosi signálu stali psychopati :-) Trojice režisérů je jistě fanouškem Tarantina a tak využily jeho typické narativní postupy a smysl pro černý humor. Jenomže -- jenomže to zasadili do žánru, kterému to prostě nesedlo. První třetina je, jak říká iolaos, výborná -- opravdu šlape, ale pak se dění na plátně smrskne v parodii a napětí zmizí jako pára nad hrncem. Promarněná příležitost, chlapci -- nebo alespoň nejsem naladěný na stejnou vlnu jako vy ... ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a dosť divný film. Je rozdelený na akési tri časti a v každej sledujeme jednu postavu a dej okolo nej. Smutné je, že každú túto časť točil iný režisér a tak aj kvality jednotlivých segmentov sú rôzne. Zatial čo sa v prvej polhodinke film uberá výhradne skvelou katastroficou atmosférou, druhá čast je čistá horror-comedy a posledná polhodinka film zabrzdila a pokazila celkový dejom z filmu. Vymyslené to bolo fajn, gore sa mi páčilo a čierny humor bol zábavný, ale posledných 10 minút ubralo filmu dosť vela... škoda toho. Ale na 70% to je určite. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca hračka, ktorá razí cestu autorského vymedzenia lúskaných fragmentov témy v cykle troch bezprostredne nadväzujúcich poviedok. Od psychologickej melanchólie cez čiernohumornú frašku až po zacyklené stupňovanie drtivej paranoje. Prelínanie žánrových postupov v rukách troch režisérov napodiv nemá za následok formálny rozpad vnútornej štruktúry a koncepcie filmu, ale naopak, je pojítkom a postupne rozvíja líniu od zahalenia v rúške chaosu a anarchie cez štylizovaný humorný počiatok "vysvetľovacej" línie až po záverečné symptomatické chodenie ostáv v uzavretom kruhu, ktorého prítomnosť si až do konca neuvedomili. Satira na pretechnizovanú spoločnosť je síce vytvorená tak trochu v laboratórnych podmienkach a podlieha značnej štylizácii, tá je však len prostriedkom na zachovanie konštantnej diváckej zábavy a krátkych zastávok na zamyslenie sa. Pozor, nejedná sa však o nijak kontemplatívny film, "len" pomerne nepredvídateľnú a surovú lahôdku v podobe žánrovej hry, ktorá poteší drobnými presahmi, kvalitnými hercami, perfektnou technickou stránkou a pútavou atmosférou. Plus mňa osobne aj vnútrofilmovou rolou obrazu a videa. 80% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Do you have the crazy? Americká odpověď na 28 Days Later. Cynický komentář na potenciální nebezpečí moderních komunikací snímaný ze tří různých pohledů, každý z pera jiného scénáristy/režiséra, které tvoří nadmíru bizarní slepenec plný agrese, běsů a šílenství, černého humoru a absence jakýchkoliv pravidel. Svěží, nepředvídatelný a v rámci mezí originální. Ať žijí ti druzí. Jeden z nejlepších horrorů posledních let. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama