Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na tom signálu něco bude, protože když dříve býval v televizi monoskop, měl jsem po pár hodinách jeho sledování neodkladné nutkání rozpoltit sousedce lebku hasicím přístrojem. Nyní naštěstí stanice vysílají program 24 hodin denně, což už pro mou psychiku není vůbec, ale opravdu vůbec závadné.. Kombinace splatteru, černé komedie a postapo psycho romance, dávající za pravdu anglickému moudru, že příliš mnoho kuchařů znamená vylívání vývaru do záchodu. Vhoďte do mixéru 28 dní poté, Shaun of the Dead, Noci s nepřítelem a mozek pacienta bohnické léčebny a on se buď rozbije, nebo vám připraví tento těžce stravitelný koktejl šestákové snahy o umění.. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Do kolonky žánrů, který tento film obsahuje, bych přidal rozhodně komedie taky. A to hlavně díky druhé části. Film je totiž rozdělen do tří částí, z něhož první je fajn, druhá je nejlepší a děsně vtipná a třetí je nudná, nesmyslná a rádoby brutální. Kdyby se nesl film v komediálním duchu, dal bych možná i hvězdičku navíc. Takhle jsem se rozhodoval mezi dvěma a třema. Jinak celý námět filmu není moc originální, ale pořád nepřišel film, který by myšlenku převedl do úspěšného a zajímavého celku. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když jde mladá Maya od svého milence domů, je v garážím překvapena dvěma - mezi sebou bojujícími muži. Nepřikládá tomu větší důraz, ale při příchodu domů (k manželovi!) zjišťuje, že podivná agresivita napadla většinu lidí (kteří pečlivě sledují podivné obrazy na televizní obrazovce). Ale její manžel není jediným, koho televizní signál ovládl - celý dům, celá ulice - ba celé město je v totálním chaosu ... Celý film mi připomínal jednu bomboniéru, kterou jsem nedávno koupil - velmi zajímavé balení (oficiální text distributora), jednotlivé bombónky vypadaly taky dobře (první dějiství), s vlastní čokoládou to bylo už horší, ale dalo se to vydržet (druhé dějiství), ale náplň byla naprosto příšerná (třetí dějiství). Přesně takto to bylo s tímto filmem - natočili jej tři režiséři s velmi sestupnou kvalitou své práce, a podle toho to taky vypadá. Pokud bych hodnotil jen první část, tak dávám 4 ani nemrknu, ale film jako celek je velmi slabý a ke konci už jsem ztratil úplně. Škoda té promarněné šance .. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

A tohle mělo znamenat co ? Něco tak stupidního se může zrodit jen v psychicky narušeném mozku. Snažil jsem se to nějak pochopit, ale bohužel - nemám vůbec tušení, co tímhle mělo být vlastně řečeno. Opravdu na téhle totální slátanině museli pracovat rovnou 3 režiséři ? Vždyť to vypadá jako nepovedený film zfetovaného studenta FAMU ! ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Okej, zasa som vyhadzovala všetky svoje končatiny a spôsobovala tým ťažké šoky okoliu, ktoré tie očividné ľakačky, ktoré vôbec neboli pointou filmu, prehliadali s nadhľadom. Point is, že The Signal je cynický filmík plný čierneho humoru a paranoje a veľmi dobre buduje atmosféru nepokoja. V zásade je variáciou na zombie/ vírusové /a tak filmíky, pričom tentokrát je podaný prizmou troch postáv a ani jednej sa nedá tak celkom veriť. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama