Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

reqiuem 

všechny recenze uživatele

očékával jsem taky o dost silnější příběh..námět založenej na cestování v čase mě zrovna dvakrát nenadchnul, ale nakonec to zachránil způsop, jak cestování do dob minulých funguje a že je založen na principu, díky kterému už se ve stargate pár takových skoků objevilo. Stejně tak bylo dobrý, jak Martin Wood zamíchal s postavama a stím, jak by to mohlo být, kdyby žádná stargate neexistovala. Provedení bylo takový, jak se na sg sluší, ale scén při kterejch bych ani nedejchal nebylo zas tolik, jak sem u mýho oblíbenýho seriálu zvyklej. Víc "sci- fi" scén a lepší příběh a kdybych neměl pocit jako bych koukal na jeden z dalších dílů sg-1, tak bych dal plnej počet.. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Vskutku takřka identická písnička jako v případě Archy, s tím rozdílem, že zde se mihne (doslova) obtloustlý Richard Dean Anderson, plácne se něco rusky a na půl minuty se vrátí jeden legendární záporák. Na význam slova logika se už pozapomnělo docela, výprava je jako vystřižená z průměrné epizody (pro neznalého je odlišnost pouze ve stopáži), tuctový scénář, který se neštítí ani "boha s mokrýma rukama" přinejmenším pobaví. Hvězdná brána si po tolika příšerných sezónách rozhodně zasloužila zdatnější interpunkci._____Joel Goldsmith rulez! 2,5* ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ještě větší héblárna, než cokoliv kolem SG-1. Fandové si určitě chrochtali, že tam viděli všechny důležité postavy ze všech možnejch dílů, ale já nejsu fanda, ani chrochtač, ani nenosim chrochtačky. Tento film bych přirovnal k takové nějaké vyjebávce, kterou někdo našel místo vykopávky, spletl si ju s hnědkou a z té si pak namaloval kolečko. Cestování časem bylo dycky tak stupidní téma, že se u toho dycky znechucením ksichtím jak Stephen Hawking (a propo, pro toho to asi taky muselo být utrpení, to sledovat). Možná bych aji jednu hvězdičku snesl, ale včera jsem viděl Stargate - Ark Of Truth, takže su z těchhle filmů o hvězdné bráně dost vyčerpanej... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat se ani tak nesnaží uzavřít seriál, jak by většina asi čekala, ale přináší hrátky s časem a na to fanoušci vždy slyšeli, protože šlo o skvělou zábavu. Za ty roky byly jistě k vidění lepší zápletky a místy až křečovitá snaha o akci byla celkem úsměvná, ovšem stejně to mírně předčilo Archu pravdy. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Velký fanouškovský servis, kdy se tvůrci rozhodli, že do druhého TV filmu narvou co nejvíce postav, které se objevili v seriálu, i kdyby to mělo být jen na pár vteřin. K tomu se přidávají fanoušky oblíbená témata jako je cestování časem a alternativní reality, což vždycky nabízí možnost hromadného zabíjení postav a námět pro druhý film je připravený. Těžko říct, jestli je lepší prvni nebo druhý film, oba jsou důstojným následovníkem seriálui, i druhý film působí spíš jako klasický díl seriálu, roztažený do filmové délky. Některé postavy jsou zde upozadněny (Tealc, Vala), aby svůj prostor mohli dostat navrátíšví se charaktery (Jack, Hamond...) ale pro celkovou atmosféru to nikterak nevadí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Kukuřice, kterou zmiňuje Mitchell (Ben Browder) při výslechu, se nazývá kassa a v seriálu je na některých planetách užívána jako droga. Je to narážka na 16. epizodu 9. série "Narušená síť" seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Franta)
  • Mal sa natočiť aj tretí diel s názvom Revolution, no kvôli finančným problémom MGM k tomu nedošlo a film sa tak odložil na neurčito. Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Ben Browder a Claudia Black dokonca potvrdili účasť. (sleepy)
  • Dr. Jackson (Michael Shanks) se filmu zmíní, že syn O'Neilla zemřel před 11 lety (tedy v roce 1997). V původním seriálu to ale bylo v roce 1996. (Guilemot)

Reklama

Reklama