Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

I když můžu čestně prohlásit, že jsem velký fanda Hvězdné brány a celého kultu kolem, tohle se nepovedlo. Tak krásně nám celý seriál začínal, Ra byl zabit, rozběhl se program v čele s nezapomenutelným Jackem O'Neillem a vzrušení z každé další epizody nabíralo na obrátkách. Až do 9. řady, kdy se do děje jaksi znenadání připletli Oriové mi připomíná, že se taky klidně mohlo stát, že přijedou Wrightové na svých vesmírných korábech a roztrhají svět na kusy. Nestalo se. Od 9. řady si troufám tvrdit, že propracovanost a obliba SGC klesla. Hrozba Goa'uldů byla zažehnána a přece o tom tenhle seriál byl. O těchhle potvůrkách v hlavě. Později už to nemělo takový šmrnc. Punc jedinečnosti byl fuč, přestávalo být co vymýšlet. To byl takový rychlý přehled. Bohužel Stargate: Continuum je dějově slabý, vrací se do dob boje s Baalem, což je krásné. Neznám nic fantastičtějšího než svítící oči goa'ulda. Ale celé to s časovou linií, s posunem a zmizením všech. Zdá se mi, že takový konec si Hvězdná brána nezasloužila. Mohlo to být víc akčnější, nějaké akce na lodích, výbuchy, zbraně, bombardéry, Jaffové, prostě napráskané dějem, jako dřív. Film již nedosahuje kvalit SGC a nejlepší časy jsou dávno pryč. Teal'ca přesvědčili, zachránil planetu, ale já jim to nežral. Už to nebylo ono. Jediný Jack si samozřejmě držel svou úroveň a hláškami zasypával Baala, na toho jsem se vážně těšil. Pohled na partu Goau'ldů a stará dobrá garda, to stálo za zhlédnutí. Děj má občas trhliny, viz. Mitchellův děd a celé je to takové divné. Archa pravdy byla kvalitativně na lepší úrovni. Ale nechme to být, svět jde dál, tohle je definitivní konec. Všichni se naposled sešli, aby se rozloučili. Sbohem Fantastic Four. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Mysleli jste si, že dám něco jiného než pět hvězd? Tak jste asi zešíleli. Naprosto bombastický závěr kultu zvaný SG který mě provází již nějakých 11 let. Celý film se nese ve znamení nostalgie a té skvělé atmošky, která seriálem hýbala první sezony. Potěší cameo všech goauldů - Nirrti, Yu, Zipacny, Camuluse či Cronose, ale hlavně APOPHISE a také gen. Hammonda!! Celý film příjemně odsýpá, padají opět fantastické hlášky, chemie všech cvrká jak za nejlepších dob. Vala je zatraceně sexy mrcha a Baal se trochu polidštil (přeci jen žil pár let na Zemi, tak ví, co život na ní přináší za radosti). Ale přeci, je z toho cítit takové to, no prostě konec přátelé, už nic nebude.... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joel Goldsmith: 1. A Day at SGC [3:39] ,2. The List [1:18] ,3. Murder of Untold Millions [1:44] ,4. The Achilles Commandered [1:20] ,5. The Last of the System Lords [6:27] ,6. For the Good of Others [0:51] ,7. The Sinking of the Achilles [0:42] ,8. Endless Horizions [2:05] ,9. Breaking the Ice [2:10] ,10. New Identities [2:25] ,11. Ba'al Divided [0:52] ,12. Bring a God to Tears [1:18] ,13. Daniel's Book [1:29] ,14. Al'Kesh Invasion [0:52] ,15. Photograph [0:48] ,16. Apophs [3:42] ,17. The Armada [1:22] ,18. Quetesh Takes Over [3:05] ,19. Battle Over the Ocean [2:18] ,20. The Machine [1:50] ,21. Fall of the Heroes [2:33] ,22. End of the Reign [2:23] ,23. The Extraction [2:04] ,24. O'Neill Buys Lunch/End Title [4:46], ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejlepší SG-1 za posledních pár let. Cestování časem a skrz paralelní světy byli vždycky moje a dokážu si ho vždycky užít. Příběh se, k mému překvapení, opravdu moc povedl, protože jsem úpřímě řečeno nedokázal přijít na to, jak všechny ty věci, o kterých se mluvilo chtějí tvůrci nacpat do jednoho funkčního celku. Dokázali to parádně a ještě mě několikrát překvapili, dokonce i pro mě, nečekaným zvratem. Možná mě jen mrzí, že mohli film prodloužit o čtvrthodinku a trochu si pohrát s životem v "novém" světě, bylo by tam dost prostoru pro dalších pár vychytávčiček. Co se týče hereckého osazenstva bylo prostě prima. Tolik známých tváří. Richard Dean Anderson je zase baculatější, ostatně tak jako v každém z nedávných hostování v HVĚZDNÉ BRÁNĚ, ale hláškuje mu to líp než zamlada. Když už jsme u hláškařů tak Michael Shanks jako Daniel Jackson sype z rukávu jednu za druhou a získává tak moji osobní cenu hláškaře filmu. Poslední slova snad patří generálovi "Don S. Davisovi" Hamondovi, který před pár dny zemřel a CONTINUUM je jedním z jeho posledních filmů. Budete nám chybět. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku budete vedieť, že sa nebude jednať o ďalšiu béčkovú filmovú kravinu, akých sme videli nespočet. Každého fanúšika musí potešiť účasť všetkých známych hercov a aj mňa potešilo ich opäť vidieť. Continuum mal úplne dokonalý príbeh kde sa zlúčilo snáď všetko, čo sme poznali zo seriálu, efekty neboli zase až tak perfektné, ale určite nezaostávajú za filmami rovnakej kategórie. Je to skrátka najlepšie SG-1 za posledných pár rokov. Cestovanie časom a skrz paralelné svety boli vždy moje a dokážem si to vždy užiť. Možno ma len mrzí, že mohli film predĺžiť o štvrťhodinku a trochu sa pohrať so životom v "novom" svete, bolo by tam dosť priestoru pre ďalších pár vychytávok. Ak som počul dobre, je to posledný film tejto nadupanej ságy, myslím si že lepšie to urobiť nemohli, hodnotím plným počtom, pretože som fanúšik. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Snímek vznikal za vydatné podpory amerického letectva (pro natáčení zapůjčili letouny F-15) a námořnictva. (3DD!3)
  • Kukuřice, kterou zmiňuje Mitchell (Ben Browder) při výslechu, se nazývá kassa a v seriálu je na některých planetách užívána jako droga. Je to narážka na 16. epizodu 9. série "Narušená síť" seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Franta)
  • Scéna s vynořením ponorky U.S.S. Alexandria (SSN-757) se natáčela v Arktidě, asi 200 námořních mil severně od Prudhoe Bay na Aljašce v teplotách pohybujících se okolo - 50°C. (3DD!3)

Reklama

Reklama