Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek Stargate a očekával jsem hodně, opravdu hodně. Ale i kdybych očekával málo, očekával bych více nežli jsem právě viděl. V seriálu jsem již viděl kupu lepší dílů. Kdyby byl tento film rozdělen na dvě části a umístěn v seriálu, řekl bych si - slušný průměr. Našlo se pár vtipných hlášek z úst ONeila typu - "Kde by jste v pyramidě hledali záchody?" Ale taky jsem se pobavil u některých dialogů, které měly být chápány vážně (bohužel) - např. z Tielka vypadlo něco jako - "Podle mých výpočtů jsou tady každou chvíli". Zkrátka obrovské zklamání, ještě že to nedávali v kině, byly by to vyhozené peníze. Navíc podobné díly jako tento film byly již v seriálu, takže nic nového. Jinak ta třetí hvězdička je jen za ten konec - kde do sebe vše celkem zajímavě zapadlo. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Odhleďme od několika nelogičností tématiky cestování časem, kdy si člověk, když se trošku zamyslí, ihned může často klást: "ale takhle by to logicky být nemohlo...". Přejděme to, že tématiku cestování časem nemám zrovna nejraději - a že se v seriálu SG-1 několikrát už objevila, takže nejde ani v rámci série o nic originálního... Tenhle film má zcela jiné kvality. Mé srdce notně pookřálo, když jsem viděl celou tu partu zase pohromadě. A nemyslím tu jen starou známou SG jedničku, o O´Neilla, Hammonda a další. Mám na mysli i téměř kompletní partičku mých oblíbených Goa'uldích vládců - vidět opět pohromadě tato charismatická stvoření (Cronose, Apophise, Nirrti, Yu, a další), ačkoli většina z nich zde nedostala větší prostor, u mě vyvolalo příjemné nostalgické pocity. Nic proti novějším úhlavním nepřátelům Oriům - ale Goa'uldi jsou prostě Goa'uldi. Namyšlení, velkopanští, nesnášenliví, jednoduše sví... Potěšil mě i návrat skvělého prezidenta v podání Williama Devana. Co se R.D. Andersona alias O´Neilla týče - mrzí mě, že zde nedostal více prostoru, protože jeho postava si to vskutku zaslouží. Cam je taky fajn, ale kdyby jeho linii v příběhu ztvárnil O´Neill, bylo by to možná lepší... Ač s mírnými obavami, protože jak už jsem předeslal, časové hrátky a s nimi spojité nelogičnosti, usmrcování hrdinů, aby se vrácením do minulosti opět oživili v alternativní časové linii atd. zkrátka nemám v lásce - i přes to všechno je příběh tohoto filmu kvalitní a ve spojení se starými (mladými?) známými herci a prostředím jsem se prostě od začátku až do konce velice bavil. Výprava, kamera a efekty ve srovnání s TV epizodami doznaly také větší monumentálnosti a tak scény v Antarktidě či bojové akce ve vzduchu zde vypadají skutečně velkolepě. Dialogy jsou, jak je u tohoto seriálu standardem, kvalitní a vtipné. Objeví se tu spousta zajímavých nápadů. Příběh není předvídatelný (většinou), uskuteční se zde i nějaké překvapivé dějové zvraty, a hudba? Také výborná. Až mi na konci bylo líto, že tohle je konec. A nebo ne? Třetí SG film na obzoru? Kéž by! ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Možná pěkné scifi zasazené bohužel do příšerně zdeformovaného světa. Kdeže jsou pocity beznaděje z božsky stylizovaných nepřátel, se kterýma se domluví pouze odborník na lingvistiku a historii. Celý seriál šel každou epizodou do háje, ale Návrat nabízí aspoň pár zajímavých myšlenek. Celkem mě těšil i návrat všech postav, ale stupidnosti tohoto světa vyšší hodnocení prostě nedovolí. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Uzavření neuvěřitelných 10 let určitě mohlo být o něco nadupanější, mohlo být i velkolepější a hlavně delší, ale těžko mohlo být víc stargatovské. Všechno, co jsem na SG tolik miloval stejně jako všechno, co mi kdy vadilo, obsahuje i Continuum. Rozhodně jde o lepší kousek než Ark of Truth, takže s hodnocením váhat nemusím. Lahůdka, jako je úvodní devadesátivteřinový průlet základnou - to je pocta StarGate jak se sluší a patří. Sbohem Jacku, Samantho, Danieli, Teal'cu a Hammonde, bude se mi stýskat, a nejen po vás. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ještě větší héblárna, než cokoliv kolem SG-1. Fandové si určitě chrochtali, že tam viděli všechny důležité postavy ze všech možnejch dílů, ale já nejsu fanda, ani chrochtač, ani nenosim chrochtačky. Tento film bych přirovnal k takové nějaké vyjebávce, kterou někdo našel místo vykopávky, spletl si ju s hnědkou a z té si pak namaloval kolečko. Cestování časem bylo dycky tak stupidní téma, že se u toho dycky znechucením ksichtím jak Stephen Hawking (a propo, pro toho to asi taky muselo být utrpení, to sledovat). Možná bych aji jednu hvězdičku snesl, ale včera jsem viděl Stargate - Ark Of Truth, takže su z těchhle filmů o hvězdné bráně dost vyčerpanej... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Snímek vznikal za vydatné podpory amerického letectva (pro natáčení zapůjčili letouny F-15) a námořnictva. (3DD!3)
  • Snímek získal cenu High-Def Disc 2008 v kategorii Best ontheatrical Blu-ray. (Terva)
  • Scéna v podzemním bunkru, kdy prezident USA (William Devane) volá prezidenta Ruska, kopíruje scény z videí mezi misemi v PC strategii "Red Alert 2". Příkladem podobností jsou např. skleněná mapa v pozadí či u ní stojící generál Hammond (Don S. Davis) poměrně podobný generálovi ze zmíněné hry. Vrcholem je pak scéna, v níž prezident USA osloví ruského prezidenta "Hello, Yuri". Yuri byl v "Red Alert 2" "šéf-vědec" Rrské strany, při hře za Rusy pak separatista, který se obrátil proti hráči. (sirien)

Reklama

Reklama