Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fanouškovství je pěkná věc a naprosto ho chápu, ale devadesátiprocentní hodnocení si tento skrz naskrz průměrný sci-fi film samozřejmě nezaslouží. V průběhu seriálu bylo několik dvojepizod, které by v souboji s tímto rozlučkovým filmem zvítězily na plné čáře. Ba co víc, Continuum opět neobsahuje snad ani jeden originální prvek, který by se již někdy v minulosti v seriálu nevyskytl (stejně na tom byla o chlup horší Archa pravdy). Největší lákadlo (R.D.Anderson) se navíc objeví všehovšudy tak na pět minut. Ačkoli jsem se po dobu sledování obstojně bavil, očekával jsem lepší zakončení a nemůžu se tak zbavit mírného zklamání. 60% ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

I jakožto příznivec spíše seriálu Stargate Atlantis, než původního filmu či snad seriálu o SG1, se na cokoliv s SG tématikou rád podívám. Pro Continuum dávám čtyři chromé prsty nahoru. Pěkné to vizuálně je, ale co naplat, tyhle triky s časem já prostě nemám rád. To je jednoduše dementní a dementně jednoduchá zápletka. Pokusil jsem se od toho odtrhnout a zkrátka se bavit a rohodl jsem se to neodrazit v konečném hodnocení, které zde můžete vidět. Dávám přes to přese všechno čtyři polámané hvězdičky, potěšila mě role Andersona. Tedy, ne ta role, ale to, že vůbec nějakou dostal, i když to bylo mnohem spíše takové "cameo". Jak už zde někdo připomenul, nějaké hlášky tam O'Neill prohodil, ale to mi nějak nestačilo. Vzhledem ke kvalitě seriálu o SG-1 k jeho konci se ale jedná o vzestup. Takže se dá říci, že seriál odešel na vrcholu. ()

Reklama

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Jak jinak může hodnotit poslední film ze série SG-1 člověk, který viděl všechny díly seriálu a všechny filmy o Stargate..Filmařina již není taková, jako v "Arše pravdy", ale i tak se fanoušek seriálu baví...Vůbec mi nepřišlo, že by měl SG-1 skončit..Tento film rozhodně není tečkou..já v to pevně doufám!;)Krom jiného nám tvůrci dluží legendární Furlingy, kteří jsou velkou záhadou...Co třeba další galaxie s novými záporňáky a s hodnými kamarády Furlingy???:))) ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanoušek Hvězdné brány. Sice jsem viděl původní film, pár dílů seriálu, z nichž některé byly dobré a některé průměrné, přesto se však Stargate nikdy nestala mojí srdcovkou, jako například původní Star trek, Star wars nebo nejnověji Doctor Who. Což je celkem škoda, protože, kdybych měl k postavám bližší vztah, asi bych si tenhle film užil více. I když camea R.D.Andersona, Dona Davise či Beau Bridgese mají hodně do sebe. Přesto je tenhle film nadprůměrné sci-fi s pár dobrými nápady a jak už píšu někde jinde a jindy, miluju zápletky s cestováním časem, tvorbou paralelních vesmírů a změn historie. A toho jsem si tu užil celkem dost včetně i odbočení do jiných filmových žánrů. SPOILER! Jen jsem očekával trošku jinou pointu...v okamžiku, kdy Mitchell uvidí fotku svého dědy, doufal jsem, že to on se jím v závěru stane ;-) takhle zůstává nevysvětleno, jak těch 10 let žil v minulosti a jak se dostal na Achilla? Přesto spokojenost. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejlepších video-filmů, jaký je možné vidět. A vlastně nejlepší Stargate, která si pohrává se sobě vlastním námětem "cestování paralelními světy ( i když jsem se občas ztrácel a některé věci mi zůstaly neobjasněny ). Dalším obrovským plusem je tom, že v Návratu jsou všechny důležité a hlavní postavy, které se objevily i v předešlých deseti sezónách seriálu. Ovšem mne nejvíce potěšil Richard Dean Anderson, jehož úloha mohla být určitě větší, ale to nevadí ;-) Zkrátka a dobře bavil jsem se, a při leteckém souboji nevěřícně civěl. Tento snímek by měl být věnovaný Donu S.Davisovi, jehož role generála George Hammonda patřila mezi jeho poslední! ***** ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Scéna v podzemním bunkru, kdy prezident USA (William Devane) volá prezidenta Ruska, kopíruje scény z videí mezi misemi v PC strategii "Red Alert 2". Příkladem podobností jsou např. skleněná mapa v pozadí či u ní stojící generál Hammond (Don S. Davis) poměrně podobný generálovi ze zmíněné hry. Vrcholem je pak scéna, v níž prezident USA osloví ruského prezidenta "Hello, Yuri". Yuri byl v "Red Alert 2" "šéf-vědec" Rrské strany, při hře za Rusy pak separatista, který se obrátil proti hráči. (sirien)
  • Snímek vznikal za vydatné podpory amerického letectva (pro natáčení zapůjčili letouny F-15) a námořnictva. (3DD!3)
  • Snímek získal cenu High-Def Disc 2008 v kategorii Best ontheatrical Blu-ray. (Terva)

Reklama

Reklama