Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo prvý zo série Stargate filmov uzatvoril príbeh tiahnuci sa poslednými sériami, Continuum hlási návrat ku Goa'uldom a hlavne k Ba'alovi, ktorého líniu nestihli v seriáli dotiahnuť do konca. A bola by asi škoda nevyužiť služby dnes už žiaľ nebohého Dona S. Davisa a predovšetkým starého známeho Richarda Deana Andersona, ktorí si s Goa'uldmi za ten čas čo to preskákali. Napriek tomu je však Continuum miernym sklamaním. Fanúšikov asi nepoteší, že O'Neill sa mihne len v pár scénach a po výbornom začiatku naviac prichádza rýchle vytriezvenie v podobe mierne odfláknutej druhej časti, ktorú dvíha hlavne charizma Qetesh a pohrávanie sa s časom. Škoda taktiež málo vygradovaného finále, to najlepšie zo seriálu tak ostáva naďalej neprekonané. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dárek pro fanoušky dorazil. Nadchnul nostalgiky a usmířil všechny, kterým nebyli po chuti Ori a poslední dvě série. O'Neill a překvapivě široká enkláva cameo rolí od Apophise a řadu známých záporáků až po majora Davise, to je přesně ten způsob, jakým by se seriály měly naposledy loučit. Vzpomínat, hláškovat, dojímat i napínat. I kdyby bylo Continuum jen zcela zbytečným příběhem, za všechny vzpomínky to stálo. Jenže ono ničím takovým naštěstí nebylo. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hvěždná brána: Návrat je velice hezkým příkladem, jak by fungovala CSFD a jiné filmové databáze, kdyby se naplnilo proklamované přání řady filmových fanoušků hodnotit jen oblíbené žánry a vytvářet fankluby, které by katapultovaly velmi průměrné, ale žánrově vyhraněné snímky do oblačných výšin. Hodnocení, které ještě zcela nedávno atakovalo 90 % pro tak beznadějně průměrný a naivní film, je svým způsobem neuvěřitelné. Už seriálu jsem dal 2*, ale nutno podotknout, že je řada epizod, které by se daly označit za mnohem povedenější než tenhle natažený celovečerák. Scifi fantasy, která je stravitelná a upotřebitelná pouze pro fandy původního seriálu. Celkový dojem: 25 %. ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Jako tečka za hvězdnou branou by se mi více líbila archa, ale dobře, continuum je taky pěkný nášup a vlastně jsem rád za cokoliv, kde se točí brána ze sedmi symboly. Tolik očekávaný Jack si nezahrál tak jak jsem čekal, na druhou stranu tu zase máme pěknou flotilu goualdů, že by z toho pamětníkům i slza ukápla. Bohužel návraty v čase, alternativní budoucnost atd, to jsou už řádně provařená témata, nejinak je tomu i zde. Mé očekávání směřovalo k super konci, se kterým jsem doufal že si trochu vyhrají, bohužel zkončil dřív než začal, a tak abych parafrázoval Jacka při obřadu vyjmutí - "a to je vše?" Proto slabší 5, přecejenom je to Stargate :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joel Goldsmith: 1. A Day at SGC [3:39] ,2. The List [1:18] ,3. Murder of Untold Millions [1:44] ,4. The Achilles Commandered [1:20] ,5. The Last of the System Lords [6:27] ,6. For the Good of Others [0:51] ,7. The Sinking of the Achilles [0:42] ,8. Endless Horizions [2:05] ,9. Breaking the Ice [2:10] ,10. New Identities [2:25] ,11. Ba'al Divided [0:52] ,12. Bring a God to Tears [1:18] ,13. Daniel's Book [1:29] ,14. Al'Kesh Invasion [0:52] ,15. Photograph [0:48] ,16. Apophs [3:42] ,17. The Armada [1:22] ,18. Quetesh Takes Over [3:05] ,19. Battle Over the Ocean [2:18] ,20. The Machine [1:50] ,21. Fall of the Heroes [2:33] ,22. End of the Reign [2:23] ,23. The Extraction [2:04] ,24. O'Neill Buys Lunch/End Title [4:46], ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Film je věnován Pavlu McCannovi a Anthony Huntrodovi, kteří roku 2007 zamřeli při výbuchu na palubě jaderné ponorky Tiriless (S88). (Terva)
  • Kukuřice, kterou zmiňuje Mitchell (Ben Browder) při výslechu, se nazývá kassa a v seriálu je na některých planetách užívána jako droga. Je to narážka na 16. epizodu 9. série "Narušená síť" seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Franta)
  • Scéna s vynořením ponorky U.S.S. Alexandria (SSN-757) se natáčela v Arktidě, asi 200 námořních mil severně od Prudhoe Bay na Aljašce v teplotách pohybujících se okolo - 50°C. (3DD!3)

Reklama

Reklama