Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární novinářka Karen White (Dee Wallace Stone) má nezvyklého obdivovatele – Eddieho Quista, sériového vraha a násilníka. Rozhodne se zúčastnit hry na jeho dopadení, ale po jeho zatčení a usmrcení ji začnou pronásledovat nezvyklé noční můry. Na doporučení psycholožky se podrobí rehabilitaci, ale postupně zjišťuje, že propadla stejné závislosti jako kdysi Eddie. S úplňkem se v ní probouzí touha po čerstvé krvi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci vlkodlačí horor starej školy, podľa roku vzniku je zrejmé, že ešte klasickým hustým spôsobom. Super klasika, ktorá boduje vďaka svojmu stvárneniu a komplexnému prístupu. The Howling obsahuje teda nie len hustú atmosféru, ale aj kvalitné herecké osadenstvo, názornosť a trocha tej erotiky a humoru. Proste komplexný prístup. Dee Wallace v roly hlásateľky správ Karen zistí, že toto jej povolanie a vytŕčanie sa na obrazovke v hlavnom vysielacom čase má aj svoje úskalia. Pred obrazovkou totiž vysedáva všelijaká banda. A logicky ani Karen neobíde nepríjemná skúsenosť s jedným hnusákom. Karenine problémy však týmto nekončia, práve naopak. Veľmi vydarené filmové spracovanie, ktoré sa odohráva prevažne v temnom lese, kde nie je núdza o napäté situácie. Byť tam, sekeru by som asi nespustil z ruky. U mňa plný vlkodlačí počet. Auuuuuuuuuuuuu. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Cca ve 12ti letech jsem na original VHS u našich v obýváku našel film Kvílení vlkodlaků V. A nelíbilo se mi to tak silně, že jsem se zařekl, že další díly této série zkouknu leda když mi budou filmy s vlkodlakama docházet. No a po 18ti letech se tak i stalo a já si s trpkostí stáhl první díl série Kvíleni vlkodlaků. A po zhlédnutí jsem zůstal chvilku jako opařenej a marně dumal jak je možné že Kvílení 1 a 5 jsou filmy ze stejné série. Dostal jsem totiž bezvadnou chlupárnu, která mě bavila (hlavně od příjezdu do kolonie se film rozjíždí na bomby) , bezva prostředí, vlkodlaci vypadali 100x lépe než ta plyšová krysa v pátém dílu a mělo to i hutnou atmosféru. Jsem zvědav u kterého dílu se to zvrhne, ale každopádně už se s chutí dnešní večer chystám na dvojku a budu doufat, že pětka byla prostě jen omyl (něco jako "Halloween 3" ). Doporučuje devět vlkoušů z deseti. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších hororů na téma vlkodlak, kterej sem kdy viděl, sice dejme tomu tak do půlky to působí hodně pomale, ale díky dobrý atmosféře to ani nějak nevadí a pak následuje opravdu vynikající část, která nepostrádá napětí, krev a několik fakt výborných hororových scén. A krom toho na tu dobu vzniku tu jsou dobrý triky, sice pokud se tomu člověk opravdu bude chtít smát, tak to neni samozřejmě žádnej problém, jelikož to působí celkem uměle, ale podle mě to dokáže zároveň navodit velice slušnou strašidelnou atmosféru a samotná přeměna člověka na vlkodlaka je hodně zdařilá. Docela překapení a po Vlkovi s Jackem Nicholsonem asi druhej nejlepší horor na tohle téma ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já nevím no-koukal jsem to, dokoukal jsem to, neurazilo mě to...ale...Je to takové rozpačité..Stejně jako jsem nevěděl jestli jsou ty proměny fajn oldschool, nebo směšný fail, tak stejně nevím jestli je ten film relativně povedená vlkodlačina, nebo pochybný produkt osmdesátek. Něco fajn, něco nuda, pár scén paráda, jiné zase blábol.... Prostě za 3 a poberte si to jak chcete. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem vůbec nepobral ... ani nechápu úspěch tohoto horroru a následující 3 (prý ještě horší ...) pokračování ... Půl filmu úplně o ničem. Půl filmu někde na farmě s vidlákama, vůbec žádný děj, scénář, posouvání děje, vysvětlování o co vlastně jde, kdo je hlavním hrdinou filmu atd. Najednou mi tam vybafne vlkodlak bez jakékoliv scénické hudby a gradace (měl jsem na hlavě kvalitní sluchátka), takže se ani neleknu. Trapné vyústění v objevení se postavy, která všechny pokosí puškou (ale do té doby ve filmu skoro nehrála), finále docela vtipné ... Ale prostě divný, nezáživný, nudný horror. Ani ty triky nebyly nic moc plus absolutní absence gore až na tu useknutou ruku. Oproti Americkému vlkodlakovi v Londýně (1981) slabá nevýrazná nuda ... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (20)

  • Vo filme sa na chvíľku objavil aj Forrest J Ackerman, v obchode drží výtlačok časopisu Famous Monsters of Filmland, ktorého bol vydavateľom. (beso74)
  • Pôvodne mal film režírovať Jack Conrad, ale kvôli problémom so štúdiom natáčanie filmu opustil. Navyše to isté spravil aj Terence H. Winkless najatý na tvorbu scenára. Následne bola ponúknutá réžia Joe Dantemu, ktorý si ako scenáristu vybral Johna Saylesa, ktorý mu predtým napísal scenár k filmu Piranha (1978). (beso74)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama