Vojenský veterán Hank Deerfield se snaží spojit se svým synem, který by měl být zpátky na základně po návratu z mise v Iráku. Dozvídá se však, že zmizel a nikdo netuší, kde by mohl být. S tím se ale Hank nechce smířit, a proto sám pátrá po synovi. Čeká jej však poznání, o které možná ani nestál. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Trailer 2

Lacike

Pomalá kriminálka z vojenského prostredia v ktorej sa naviac rieši aj vzťah medzi otcom a synom. Všetko témy, ktoré ma bežne vôbec nebavia, ale tentokrát mi to perfektne sadlo. Hlavným kladom je famózne napísaná a zahraná hlavná postava otca, ktorý pátra po zmiznutom synovi. Tommy Lee Jones si tu zahral takého síce prísneho ale zároveň férového ukážkového američana. Jeho postava si ma hneď získala a film ani tak nestojí na odhalení kto je vinník, ale skôr je to cesta hlavného hrdinu za poznaním svojho syna potom, čo ho služba v Iraku zmenila. Je to smutné a depresívne, ale tentokrát ma to pohltilo. Finále s vlajkou to celé trefne podtrhuje. Okrem Jonesa tu je aj skvelá Charlize Theronová, ktorá mi snáď prvýkrát bola sympatická. Pokiaľ nemá na hlave hrniec a za každú cenu sa nesnaží byť za tvrďáčku, tak hneď pôsobí uveriteľnejšie. Takže celkovo to je za silné 4* a vďaka trpkej pointe si to zaslúži aj piatu. 9/10. ()

Phobia

Tommy Lee Jones v tradiční roli ultradrsňáka - taťky, co pro ztraceného syna neuroní ani kroupu, ale o to větší vehemenci vyvíjí při snaze vypátrat pachatele brutálního zločinu. Drama je to místy až příliš pomalé, abych čtvrtou hvězdičku dávala s čistým svědomím, ovšem lahůdkové herecké obsazení, propracované charaktery postav, pár silných scén a celkové vyznění filmu (myšlenkově sice nijak třeskutě originální, ovšem pravdivé) mi přece jen umožňují souhlasit se zdejším souhrným hodnocením 72%. Tak proto bývá česká vlajka tak často zavěšena obráceně, konečně mi to dává smysl: znamení světu, že jsme v prdeli... ()

Chrustyn

Povedený ale trochu zdlouhavý snímek, kombinující válečné drama s krimi thrillerem. Tommy Lee Jones a Charlize Theron jsou ve svých rolích velice dobří a kriminální část je také povedená, bohužel se však film pokouší o jakési hlubší myšlenky a zbytečně násilně do filmu rve prvky patosu a nebylo by na škodu kdyby se tvůrci pokusili o nějakou překvapivou pointu. I přesto je však výsledný dojem velice dobrý. ()

Chermy

Charlize Theron mám film od filmu raději...její "lidové" charisma na mě maximálně zabírá! Až skoro dochází k tomu, že mě její postava zajímá víc, než film. Paul Haggis natočil bezpochyby opět dobrý film. Ne tak působivý, jako byl jeho oscarový Crash, ale stále zajímavý a chytrý. Nicméně nebýt Charlize, asi bych si ho znovu nepustil. A docela by mě zajímalo, nakolik se vždy drží scénáře a kolik povahových rysů vymýšlí své postavě sama Charlize, protože si nemyslím, že na tak relativně malém prostoru, by scénárista její postavu popsal tak barvitě, jak ji ona podala! Už se těším na její další film. ()

Malarkey

Výbornej Tommy Lee Jones a Charlize Theron. Ale u Charlize je to spíš zase klasika. Ta by si pro film snad nechala i zlomit nebo amputovat nohu, jenom aby šokovala. Takže klasika. Příběh už zase taková klasika není, i když ta podstata je stále dost aktuální. Hlavně teda v Americe. Ale posrali si to sami. Je divný si uvědomit, že Amerika je vlastně pořád s někym ve válce, ale když to tak chtěj mít a myslej si, že tím ochráněj svět, tak ať s tím pokračujou. Možná to nějakej smysl má, ale ty filmy už začínaj bejt pomalu otravnější a otravnější. ()

• Film byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli. (Čiban)
  • Inspirováno skutečnými událostmi, konkrétně reportážním článkem „Smrt a zneuctění", kterým byl Haggis upřímně dojat. Článek vyšel v magazínu Playboy a byl napsán Markem Boalem. (DaViD´82)