Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Dánští režiséři Fjeldmark, Christovffersen a Andersen mají problém. Toliko se snaží přiblížit se kultovnímu South Parku, avšak nemají dostatek nápadů a zásobu kvalitních vtipů na to, aby se divák po několika málo minutách nezačal kousat nudou. Ohavnou vizualizaci vem čert, ta by se dala při vyšší kvalitě ostatních aspektů oželet, ale, bohužel, film Terkel má problém nevyniká snad v ničem. Je pouze podprůměrnou napodobeninou jednoho kultu a těch pár dobrých fórů celý film rozhodně nespasí. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Ano, bylo to sprosté a ano, bylo to chvílemi celkem kruté. Naštěstí to bylo chvílemi i natolik absurdní, že se člověk chtě nechtě musel smát. Jinak nuda příběh, nuda spád, nuda výtvarná stránka... asi mi to nějak nesedlo. Jo a dabing? Ebenův hlas jsem nemusel nikdy, ale ten z tohohle fláku dělá absurdity futrál. Dvě hvězdičky je poměrně přísné hodnocení, ale když já se u toho tolik nudil… ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Pár nápadů se utápělo v podivný animaci, ubíjející nudě a hororových klišé. Děj je strašně rozvláčnej a po většinu času se v něm nic zajímavýho neděje. Navíc je strašně vykonstruovanej (taky vám lezl vypravěč na nervy?). No a hudební scény postrádaj nápad a rap (minimálně v dabovaný verzi) stojí za hovno. S hudebními vložkami z Distriktu ze stejnýho roku se to nedá srovnávat. Na Terkelovi je opravdu dobrej snad jen dabing Marka Ebena. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení z Dánska. Potěšilo mě zejména to, že film je skutečně vtipný, a to docela dost. Terkelův strýc byl úžasný. Terkelův kamarád byl úžasný. Terkelův učitel byl úžasný. Jen samotný Terkel stál za hovno, což je docela škoda. Velké ocenění si zaslouží i skvostný český dabin, který film povyšuje na ještě vyšší úroveň. Krásné 3*. Nebudeme přehánět. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček vypadá přehnaně, ale musím říct, že se jedná o jeden z nejčernohumornějších, neujetějších a nejmorbidnějších snímků, jaký jsem kdy viděl. Tenhle film v žádném případě nerespektuje klasické vyprávěcí schéma. V momentě, kdy má dojít ke zvratu a z hrdiny by měl přestat být posera, naopak klesne na to nejhlubší morální dno, takže si uvědomuji, že pro spoustu diváků je těžké dívat se na film, v kterém se s hlavním hrdinou nemohou snadno identifikovat. Ale právě v tom spočívá to potěšení ze sledování Terkela. Je to bizzarní muzikálový výsměch všem lidským slabostem a charakterovým pokřivenostem a také absurdní znesvěcování většiny tradičních morálních hodnot. Navíc to má takřka geniální český dabing! Marek Eben jako slizký učitel. Více viz. komentář Arbitera. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Terkelův otec Leon na všechno odpovídá slovem "ne" - k tomu navíc pokaždé čte to samé vydání novin. (HappySmile)
  • Scéna, ve které najde Terkel v posteli koňskou hlavu, odkazuje na film Kmotr (1972). (Duoscop)
  • Text rapové písně v podání Terkela napsal pro českou verzi Adam Svatoš, známý spíše pod přezdívkou Deph či Kato z legendární skupiny Chaozz. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama