Reklama

Reklama

Prosíme přetočte

  • USA Be Kind Rewind (více)
Trailer

Prosíme přetočte je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech (Jack Black, Mos Def), jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech. Zmagnetizovaný mozek jednoho z nich totiž vymaže všechny kazety ve videopůjčovně a jim nezbude nic jiného, než smazané filmy znovu natočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů nebo Robocop. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

A víte co?? Já jsem se třetím počinem francouzského génia-filmového vymazlence Gondryho spokojen. Jsem rád, že jsem při sledování nemusel použít to, co má film v názvu a byť někdy "Přetočte" tíhne až k moc velké science fiction, musíte uznat, že některé tríčky byly odvedeny velmi působivě. Velkým Gondryho plusem je také to, že se opět nesoustředil na nějaké snové sekvence,ale vydal se do reálného světa, kde má vše svůj řád (občas). A Jack Black je zvíře. F.FWD ========>>>>A víte co?? Já jsem se třetím počinem francouzského.............. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po filmu jsem sice neměl chuť jít prosit promítače, aby to přetočil a pustil znovu, ale i tak jsem byl s nejnormálnější gondryovinou v zásadě spokojen. Možná není dokonalá a bezchybná, ale které neotřelé dílo je, že? Nezastírám, že mám pro tohohle vizionáře až nekritickou slabost již od jeho videoklipových počátků. Jednak proto, že takový gejzír nápaditosti, originality a svébytnosti u jiných filmařů protě není k nalezení. No, ale především kvůli jeho talentu na navození uvěřitelné snové reality. V mých očích je to vůbec ta nejtěžší možná disciplína. A zatímco na literárním poli to pár autorů umí, tak ze současných filmařů mě, krom samotného Michela Gondryho samozřejmě, napadá snad již pouze Tsukamoto. Jenže ouha, právě tyto snové hrátky zde přítomny nejsou. Zato originalita se dostavila měrou vrchovatou. Přesto došlo k tomu, že po skvostném úvodu drhne největší "lákadlo", tedy samotné ošvédované filmy. Jde o nejhorší pasáž filmu. Nedrží totiž pohromadě, byť i v ní se najdou famózní momenty (hlavně ty krátké jako Lví král či Carrie). Paradoxně to začne opět fungovat ve chvíli, kdy se přestanou točit "remaky" a začne mít navrch vlastní tvorba. Zklamán tedy rozhodně nejsem. Možná i proto, že narozdíl od mnoha ostatních jsem neočekával komedii v pravém smyslu. Ne proto, že by něco takového Gondry neutáhl, jako spíše z toho prostého důvodu, že nic takového nesliboval. Ani v trailerech žádný příslib řachandy není k nalezení (mimochodem, ošvédovaný trailer se samotným Gondrym je geniální záležitost a nejoriginálnější trailer co znám). A obsazení Jacka Blacka přeci hned neznamená komedii k pokukání. Takže snad jen závěrem: Prosím Gondry, zůstaň i nadále svůj, stůj co stůj. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Před přetočením spalte.. Možná vyjádření lásky ke stříbrnému plátnu a pocta neutuchajícímu filmařskému entuziasmu, ale Gondryho hravost, lidský rozměr a "sense of humour" projely na lokomotivě s tlusťochem Wallerem úplně jiným nádražím, než jsem na ně čekal. Nemám zkrátka rád filmy, kde si postavy nemohou vybrat, jestli se budou chovat chytře nebo jako úplní idioti a nespasil to ani D.Glover s vizáží mojí babičky (mínus ten knírek, pochopitelně).. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak tu na sebe narážejí dva světy - jedni skutečně řeší "objektivní kvality" a druzí se do filmu prostě položí a jen se přiblble usmívají. A je to takový ten niterní smích, kdy vás přepadne melancholie. Z časů, co bývaly. Plných nadšení z toho, že se ty obrázky hýbou a dokážo mít duši. A pokud ten rozdíl vnímám, asi není co řešit, jsem s těmi druhými. Největší doják poslední sezóny a spolu s Životem v oblouznění v čele pelotonu mého soukromého žebříčku "pocta filmu". ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Tak já sám nevím. Těšil jsem se na tento film moc. Mos Def a Jack Black ve filmu od Gondryho? Paráda, říkal jsem si. Ale ono to není tak úplně pravda. Ano, je tu několik geniálních scén, které se většinou odehrávají při "švédování" originálních filmů, ale celý film mi přišel takový milý, ale vesměs nijaký. Takže čisté tři hvězdy... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • Osobitá verze písně „Ghostbusters Theme“ vznikla proto, že tvůrci neměli práva na originální skladbu. (Dreadd)
  • „Ošvédováním“ se od roku 2016 zabývají ruští nadšenci ze Studia 188. (Fenk)
  • Režisér trval na obsazení obyvatel městečka Passaic v New Jersey jako komparz. (Dreadd)

Reklama

Reklama