Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Friday the 13th Part VII: The New Blood". Sám sa tomu čudujem, ale diel s vysokým poradovým číslom sedem mám z celej tejto americkej slasher horrorovej série najradšej. Charizma Jasona Voorheesa tu dosahuje svojho vrcholu. Stáva sa z neho totálne kultová horrorová postava. Slasher King! Dej pekne plynule nadväzuje na predchádzajúcu taktiež veľmi podarenú časť ("Piatok trinásteho 6: Jason žije"). Do príbehu tento krát vstupuje pekná, traumatizovaná teenagerka Tina, ktorá má telekinetické schopnosti. Táto krehká dievčina bude rovnocenným a dôstojným súperom nemŕtvemu vraždiacemu maniakovi Jasonovi. "Piatok trinásteho 7: Nová krv" **** ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Až na samotného maskovaného hrdinu nic moc. Fakt je tady všechno slabší - teenagery počínaje, vraždami konče. Včetně příběhu... Tommyho nahradila Tina (blé), a nějaká psychokinetika, s tím se běžte vysrat! Ale z Crystal Lake vynořený, otrhaný a různě po těle na kostru obnažený Jason, ten se mi líbil zatím z celé série nejvíc. Je to už prakticky zombie/kostlivec, ale prostě mu to seklo, a to i nakonec bez masky. Takže: píčovina, ale ještě stále jsem se docela bavil a hlavně to zachránil ten stylový J.V. 5,5/10 - horší 3* - tedy u mě dosud nejhorší díl. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Eddie, kam deš?" ,,Dát si studenou sprchu, mám rande s mýdlem." Mix Jasona a Carrie, kdy ovšem hlavní hrdinka postrádá její charisma. Jeden vlastně ani nečeká nic převratného, jelikož jasnou náplní každého Pátku je masakr nebohé (především) mládeže. A tak prostě jen čekáte, v jakém pořadí a jak kdo zahyne. Vizuálně jsou nejhezčí scény s oběma domy ponořenými do tmy. Zlověstný šepot a blížící se bouře dávají tušit masakrální finále. Bohužel jsem viděl zcenzurovanou verzi, kde většina vražd je sestřihaných. Ne že by o krvavé efekty byla nouze, ale střihy jsou jasně znát. Také nahoty, typické pro tuhle sérii, ubylo. Schematický scénář mnohé scény opakuje (samota, jezero, koupání, bouře, noční masakr), což jistě fanoušek očekává. Jen tentokrát mi vše přišlo bez nápadu a telekinetička nejenže film nevylepšila, ale byla celou dobu spíše tele než kinetička. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Další díl, další snaha přijít do série s něčím novým. V pátém díle to byl Jasonův napodobovatel - nepovedlo se. V šestém díle to byl humor - docela se to povedlo. V sedmém díle si tvůrci zřejmě řekli "Uděláme to klasicky, ale co kdyby teď jeden z těch teenagerů (samozřejmě holka) nebyl obyčejný smrkáč, ale měl nějakou zvláštní schopnost, aby si to s Jasonem rozdal?" - a to se povedlo z části. Sedmý díl není nejhorší díl série, pořád je to lepší než třeba pátý díl (8-10 jsem zatím neviděl). Není to nic extra, ale celou sérii beru s nadhledem a nehledím tak na kvalitu, ale spíš na to, jak se u těch filmů bavím (protože podle mě nejde takové horory hodnotit z nějakého normálního hlediska). A u sedmičky jsem se poměrně bavil (no, to vlastně zatím u každýho dílu, ale někdy víc, někdy míň, někdy líp a někdy zase hůř). Sedmý díl je vážnější než šestka, atmosféra je někdy opravdu hustá jako v prvních dílech a některé scény jsou naprosto geniální, bohužel tyto scény se střídají s některými jinými scénami, které jsou naprosto hloupé či nudné. Ano, nudných momentů se zde našlo dost, ale jak už jsem napsal, pětka na tom byla ještě hůře. Scénář měl samozřejmě díry v logice, některé věci byly poměrně nedotažené. Crystal Lake je v tomto díle malé jezírko, které se vůbec nepodobá tomu (těm) z předchozích dílů. Navíc v minulém díle Jasona utopili kousek od břehu, kde byl dětský tábor, a v tomto díle zde stojí staré baráky. No ale nad takovými věcmi se prostě člověk musí u tohoto filmu přenést. Tininy schopnosti mi ani tak moc nevadily, ale to závěrečné zabití Jasona (no...co je to za zabití, když se v každém dalším dílu vrátí?), to už bylo vážně moc. Jason toho v tomto dílu vydržel víc než dost, ale "smrt" mu mohli nachystat lepší. No nic. Bál jsem se, že tento díl je prvním z těch příšerných dílů, ale není tomu tak. Takže ty sračkoidní díly mne teprve čekají... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedem z kopce. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Film musel být devětkrát předložen Americké filmové asociaci, než mu byl udělen rating "R" (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu dospělého), a je pravděpodobně nejcenzurovanějším dílem celé série. Režisér John Carl Buechler to zhodnotil slovy: “Cenzura zničila můj film.“ (LION-MR.T)
  • Lar Park-Lincoln (Tina) málem ve filmu vůbec nehrála. Na castingu se objevila až později, protože její agenti nebyli jejím působením v hororu moc nadšeni, ale herečka o roli Tiny opravdu usilovala. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama