Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Před více než deseti lety tohle patřilo do vrcholu "monster" movies. Druhý den jsme to nadšeně probírali ve škole, ale až teď jsem zjistil, že tenhle film nemá výpravu, natož nějaký scénář. HOW TO SURVIVE RULE: Pokud plánujete koupel s piraněma, nezapomeňte se vhodně obléknout. Flanel! Červená flanelová košile vyjde nastejno jako antižraločí kroužková vesta, hlavní hrdina by mohl vyprávět. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Mozno v roku 1978 to malo nejaky vystrasujuci ucinok na ludi,ale ak si to clovek pozrie teraz,tak to je brutalna nuda,pri*ebani herci i dialogy,pirane takmer nie je vidiet a nejaky pokus zaujat divaka tym,ze nejaka ku*da ukaze kozy,tak to urcite nezaberie a nezdvihne hodnotenie tohto filmu,jedna hviezda za hudobny doprovod...:-) ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné Béčko o zmutovaných živočíchoch, ktorých sa natočilo mraky. Je to maximálne tradičná hororová zábava, ktorá však plní svoj účel pobaviť a poskytnúť určitú dávku relaxu zainteresovanému publiku. Len pritvrdiť to chcelo. Čo sa týka filmu, tie rybičky boli celkom milé, taktiež atmosféra 70 rokov potešila, ale dosť mi nesedela tá malá dievčinka, dcéra hlavného hrdinu, ktorá sa bála už od začiatku vody. Tú by som vymenil za nejakú prsatú blonďavú dvadsiatku. 50%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ku příležitosti uvedení nadějně vyhlížejícího remaku (2010) do kin jsem si konečně doplnil další velkou mezeru v základním hororovém vzdělání a pustil si 30 let starý piraní originál. Z tajného armádního výzkumného projektu 'Razorteeth' vzejdou zmutované, superdravé, nadměrně odolné a zvýšeně inteligentní rybky, který se teď z nádrže ženou dolů po řece, přes dětský tábor až k sešlosti u jezera. / Je to docela průměrný béčko, co povídat... Co mi vadilo nejvíc, byl zběsile hemživý a totálně nepřehledný pohyb těch hajzlíků pod vodou - díky tomu si jich vlastně skoro vůbec neužijete (nejvíc pokoukání nabídne asi tenhle vystavený kousek), jen se vždycky někde rozvíří voda a spustí takový debilní hemživý zvuk. Jinak je tu celkem pohodový ústřední duo hrdinů, nějaký ty kozy, nějaký ten gore, dost blbosti. Takže PIRANHA '78 celkově: Nic co by stálo za chválu, na druhou stranu ani za vyprcání. Střednědobrá zábava, 6/10. [HD] ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Poctivé béčko, v minulosti servírované Novou v jejích lepších časech. Dávno tomu. Sice se nebere vůbec vážně, ale má i několik opravdu povedených hororových scén, z nichž mi nejvíc utkvěla v paměti ta, kde piraně pilně "rozebírají" vor s hlavními hrdiny na palubě. Sympatické je, že Dantemu není zatěžko předhodit rybkám i pár děcek. Scénář už tak sympatický není, poněvadž se skoro všechny postavy chovají jako idioti. Příklad: rybičky vlastně vypustí na svobodu právě ústřední dvojice; vědec se z voru hrdinně vrhá do vody, aby zachránil dítě, toho času celkem bezpečně plovoucí na převrácené loďce; na břehu sedící stařík si nechá zaživa ohlodat nohy, aniž by ho napadlo je z vody vytáhnout, atd. Film si ale až do konce drží svižné tempo, za svou pokleslost se vůbec nestydí a bere ji s nadhledem. A právě tohle ve dvojce chybí, proto už dokáže pobavit jen svou blbostí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (21)

  • Pirane boli v skutočnosti gumové rybičky na paličke. (beso74)
  • Tento film bol vyrobený, aby sa priživil na obrovskom úspechu Čeľustí (1975). Roger Corman bol totiž známy tým, že produkoval snímky imitujúce tie oveľa úspešnejšie. Aj tak mu však trvalo 3 roky, kým dal dokopy peniaze potrebné na realizáciu tohto projektu. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Piraňa má zase hlad

Piraňa má zase hlad

29.10.2005

V dubnu příštího roku by se měl začít natáčet remake slavného hororu Piraňa z roku 1978. Příběh o malých rybičkách s velkými zuby, které uprchly z výzkumného armádního střediska přímo do blízkého… (více)

Reklama

Reklama