Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak už jsme měli možnost poznat díla tohoto pána horrorů, neexistují pro něho žádné tabu. Hromada mrtvých, litry krve, podřízlé krky, useklé končetiny, kanibalismus, nahota – to vše můžeme zhlédnout i v tomto filmu. Odborníci sice říkají, že Suspiria byla lepší než Matka slz, ale mě se tento snímek líbil skoro po všech stránkách. Hudbu složil opět Simona Simonetti, který jí měl na starosti i v Suspirii. Skvěle do filmu zapadala, chvílemi byla mysteriózní, strašidelná, temná – prostě každá scéna byla dobře podchycená a skvěle podbarvovala atmosféru. Efekty dělal Sergio Stivaletti, takže bylo na co koukat. Kamera zabírala detaily do nejmenších podrobností, až to bylo někdy i dost nechutné. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Argento je vo forme. Po (v mojich očiach trochu rozporuplnej) Suspirii tu máme záverečný diel trilógie, a musím uznať, že je to koniec ako sa patrí. Konečne je na tom dobre aj samotný príbeh, ktorý v Suspirii nie a nie (až takmer do konca) zaujať. V tomto prípade sa je stále na čo pozerať, príbeh žije a veľmi svižne sa posúva až do diabolského finále, ktoré dáva ideálnu bodku za celou sériou. Ideálna zmes temnoty, napätia, gradácie. Samozrejme nechýba skvelá hudba, zaujímavá kamera, pohodové herecké výkony a chlapská základňa si naviac užije aj niekoľko príjemných poprsí :). ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

V předchozím karetním dílečku chodil Dario příliš dlouho kolem horké kaše, takže je milé, že v Matce slz je první brutálně-krvavý vrchol už v osmé minutě. Vlastně se mi hodně líbí sinusoida napětí s kterou pracuje, nahoru-dolu-nahoru, divák je naučený očekávat velké finále a ono tady vlastně vůbec není, neb film má těch hrůziplných vrcholů víc. Generované napětí je příjemně mrazivé, občasná úleva "no fuj" je při některých obrazech nutná, každopádně hardcore gore či čistokrevný splatter? ... to už je jen živná půda s vratkými kořeny. Natočené je to více než příjemně, ohudebněné nadstandardně, dějově a charakterově pokulhává na hranici nejtěžších provářek. Ale i tak dám radši přednost jiná zábavě z Říma :-) 60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne dobrej horor, ale presto ne tak dobrej, jak jsem cekal. Film je celou dobu zajimavej, ma slusnej pribeh, je napinavej a ma paradni atmosferu, ale ze by to bylo vylozene strasidelny, to zase ne. Navic tu nejsou lekacky. Ale Argento to vynahrazuje paradnima brutalnima scenama, i kdyz s nima misty zbytecne setri. Co se tyce konce, prisel mi takovej dost odflaklej, urcite slo udelat lepsi souboj. Jinak film ma paradni satanistickou hudbu a Asia se snazi a vypada pri tom sexy. Slusny 4*. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Sarah není zrovna oslnivě krásná ani kdovíjak chytrá (soudě podle jejího chování a těch pár scén kdy "bádá"), zato má matku ducha a jednu chrakteristickou vlastnost - kam přijde, tam je někdo (kdo měl tu smůlu a dal se s ní do řeči) vzápětí nějakým brutálním a vizuálně efektním způsobem zavražděn. Likvidováni jsou zcela demokraticky všichni - muži, ženy, ba i dítka (ta zpravidla odkrágluje vlastní matka). Oběti si tak nemohou stěžovat na diskriminaci a divák na to, že by se nudil. Děj neoplývá soudržností, vyprávění je občas mírně chaotické a ani atmosféra není silnou stránkou "Matky slz", konec přichází příliš náhle a určitě by snesl větší propracovanost. Na druhou stranu se má divák stále na co dívat, napětí se podařilo vybudovat zdařile, násilí je zobrazováno s dostatečnou mírou invence a nechybí ani semtam nějaká ta pohledná samička. Když k tomu připočtu i jednu opravdu povedenou lekačku, klady pro mne rozhodně převyšují zápory. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru 6. září 2007 v Torontu. (Chatterer)
  • V Itálii vydělal film za první dva dny promítání 827,000 dolarů. (Chatterer)
  • Daria Nicolodi a Asia Argento jsou v reálném životě matkou a dcerou. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama