Reklama

Reklama

Maraton lásky

  • Velká Británie Run, Fatboy, Run
Trailer 1

Každý má právo na lásku. I nenapravitelní pařezové, kteří v životě dokážou všechno tak akorát zpackat. V jejich případě je nutné umět si jen směrem ke štěstí pořádně popoběhnout.  Ve svém celovečerním režijním debutu se herec David Schwimmer, kterého české publikum zná především jako šarmantního potrhlíka Rosse ze seriálu Přátelé, vydal po stopách chlapíka, kterému byste možná ani nepodali ruku. Dennise nelze charakterizovat jinak než slovy nesympatická nula. Pracuje jako hlídač v obchodě s prádlem, je věčně plonk a neustále shání peníze na nájem. A co do charakteru je to vážně zvíře. Dokonce před pěti lety utekl své těhotné snoubence Libby od oltáře. Jenže ejhle, i u takového nevycválance se mohou objevit city. I přes to všechno co udělal, totiž Dennis pořád Libby miluje a pokouší se získat ji zpět. Nyní dokonce možná dostane šanci. Již brzy se ve městě poběží charitativní maraton, jehož se hodlá zúčastnit i Libbyin současný přítel, bohatý a přátelský Whit. A pokud by Dennis Whita porazil, možná by si Libby mohla uvědomit, kdo je pro ni ten pravý. Obtloustlý Dennis proto zahodí lahve i cigarety a začíná se svéráznou přípravou na vrcholný sportovní výkon. Že by i takhle mohla vypadat cesta ke štěstí? Kdo ví, každopádně Dennis to v této americké romantické komedii rozhodně zkusí. Svoji hereckou tvář mu propůjčil neodolatelně nepřitažlivý Simon Pegg. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (278)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Herec David Schwimmer se dal i na režii a zhostil se toho docela dobře, ale mohlo to být lepší. Tato komedie mně nezklamala a ani nenadchla. Když jsem viděl před pár měsíci trailer, který poukazoval na to, že půjde o možná velmi vtipnou komedii, tak bohužel ukazoval špatně. Ano, našlo se pár vtipných scén a pár hlášek. Ale já jsem čekal, že se budu válet smíchy po zemi. Simon Pegg po Hot Fuzz ukázal, že je kvalitní herec, a jednou to snad dokáže i v nějakém filmu s lepším scénářem. Dokonce i Hank Azaria byl dobrý a docela byl i občas vtipný .Určitě jsem rád, že jsem to viděl, protože jde o pohodovou komedii, ale pokud bych se hodně nudil a neměl jsem na co koukat, tak nevím, nevím jestli bych po Run, Fat Boy, Run šáhl. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nechápu to. Totiž, zde hrají tři herci, kteří sami o sobě jsou vtipní, což dokázali ve svých jiných filmech/seriálech (Pegg - Shaun of the Dead, Big Train, Moran - Black Books, Azaria - America's Sweethearts) ale co předvádějí tady? Pegg je sotva průměrně zábavný, Moran měl dvě, maximálně tři opravdu dobré hlášky a Azaria byl zase zoufale nudný. Nemůžu uvěřit, že takhle průměrný film přišel z Británie(!) a navíc ho natočil Schwimmer (o kterém jsem si myslel, že má nějaký smysl pro humor). Prostě a jednoduše, čekal jsem další povedenou komedii z Británie, dostal jsem komedii, která spíše připomíná vývoz z USA - průměrný film s minimem skvělých vtipů, zato těch průměrných tam najdete až moc. 60 %. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Silnější tři hvězdičky, příběh nestál za psí štěk, ale Simon a hlavně Dylan Moran to tahali nahoru. Ten druhý jmenovaný má fakt velký komediální talent a je při tom všem ještě hezký, což není běžná kombinace. Pobavila jsem se dobře. I ty vtipy, které byly na hraně nechutnosti tady byly podané zábavně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Postava Simona Pegga je zde v takové kondici, že kdyby 490 př. n. l. běžel od Marathonu do Atén místo Feidippida zvěstovat vítězství nad Peršany, dorazil by do řecké metropole v den narození rejdaře Onassise.. Než zazní startovní výstřel, je vše díky občasnému humoru dvojice Moran, Pegg docela svižné a člověk překousne i toho indického Romana Skamene, co je širší, než vyšší, ale jakmile běžci vběhnou na trať, otevřou se stavidla klišé a Utíkej, tlouštíku, utíkej dokulhá pod znatelně americkým koučem Schwimmerem do cíle ve stylu jeho postavy ze seriálu Přátelé. Čili ukňouraně a s razítkem sladkobolného ňoumy, co má přesně o jednu kladnou povahovou vlastnost víc, než jeho brzy na druhou kolej přesměrovaný sok v lásce (čtěte obšoust).. ()

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Ohodnotit tento film bylo pro mne hodně těžké, protože už dlouho jsem neviděla nic tak trapného - na druhou stranu ale nemůžu říct, že bych se nebavila. Asi tak jako absolutní většina diváků musím pochválit Pegga s Moranem, kteří byli báječní. To je ale asi tak všechno, protože děj byl poněkud předvídatelný a srdceryvná scéna v cíli maratonu také nebyla mým šálkem kávy (přestože hysterický křik moderátora "On má syna! Nevěděl jsem, že má syna!!" byl hodně dobrý). Mimochodem - i když product placement není tak průhledný jako u českých filmů, nedá se přehlédnout, kdo byl očividně jedním ze sponzorů filmu. (Nic proti Nike.) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Režisér David Schwimmer si neodpustil malé cameo. Během maratonu sledujte chlápka s čepicí, který Peggovi strčí do ruky pivo. (Pumiiix)
  • Pegg ohroměně zírající na mužné přednosti svého soka je autentický. Ve scéně v šatně měl být Hank Azaria zakrytý sáčkem tělové barvy. Sáček mu ovšem na jeho intimních partiích nedržel. Šlo se tedy do akce „naostro“. (Pumiiix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno