Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ničivá zuřící superbouře zvedá v oceánu úděsnou vlnu a příroda hodlá lidstvu připomenout, kdo tady stále ještě vládne. Místem jejího úderu se stane východní pobřeží Velké Británie, kde ústí do moře i řeka Temže. Miliony Londýňanů i ostatních Angličanů jsou ve smrtelném nebezpečí. Inženýr Rob Morrison, jemuž propůjčil tvář oblíbený, z Trainspottingu známý, rodák ze skotského Glasgow Robert Carlyle, má jen několik hodin na to, aby se pokusil odvrátit největší tragédii v dějinách Albionu a totální devastaci hlavního města. Ve spolupráci se svou bývalou manželkou Samanthou, specialistkou na budování zátarasů, a otcem Leonardem se jako poslední voják na stráži vydá vstříc vlnobití, jež nejde zastavit. I kdyby vznikla ta nejlepší bariéra na světě, otázka nezní, zda vlna Londýn zasáhne, ale kdy se tak stane. Vedlejší role ve dvoudílném nervy drásajícím katastrofickém thrilleru z roku 2007 patří Kanaďance Jessalyn Gilsigové a Tomu Courtenayovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný katastrofický film, který ničím nepřekvapil, ale donutil k zamyšlení, zda je vůbec možné, aby se něco tak příšerného stalo. Vždyť řeka Temže spolu s mořem zaplavila Londým do výše 5.patrových domů a to se mi zdálo přehnané. Jinak ovšem filmové triky byly půvabné, ale co nechápu, proč toho musely být 2 díly, když vlastně vše šlo říci v díle prvém. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

V záplavě katastorfických filmů s dokonalými triky nemůže Flood obstát ani náhodou. Efekty jsou mizerné, děj nudný a nijak nepomáhá ani víc než solidní herecké obsazení. jasně, je to televizní film, takže se nedostatky způsobené vesměs nižším rozpočtem dají očekávat, ale pak se nabízí otázka, zda má smysl podobné filmy točit. Nebyl jsem schopen to dokoukat. ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

V bahne anglických trikov sa podupáva napätie katastrofických rozmerov, kde zlá je tentokrát voda. Riešenia sa vysúvajú z rukáva, partičky ľudí sa odrežú, aby sa následne hľadali, všetko ide tak ako má. Tzv. naaranžovaný film. Škoda takej pekne hudby na konci, kde som chvíľami aj súcitil so všetkými a dedkom, no rozum zobral semišový bičík a udrel silnejšie. Nevýhodou dvoch častí je nuda, pocit apatie, a nesúhlas so všetkým a všetkými. Lúskanie orechov, vyberanie si spodného prádla, či kúpa darčeka ocovi na jubileum určite budú podnetnejšie činnosti. (videné 22.9.2018, JOJ cinema archív) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle tohoto "megafilmu" hodnotit ještě nebudu, ale můžu říct, že mě to nezaujalo. Nestalo se vůbec nic, co by si zasloužilo, abych tomu věnoval pozornost. Uvidíme po druhém díle, ale momentálně by to bylo stěží za 2 * a to jsem ještě v dobré náladě… Po druhém díle: Tak za Jessalyn Gilsig a Roberta Carlyle dávám 2 *. Jinak to je pohroma a nejen živelná... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zklamání, Britskej film je sice zajímavej, ale děsně nudnej, koukat na to přes 3 hodiny jsem fakt nedával. Nejvíc za to může režie, Mitchell udělal ze zajímavého scénáře frašku, sice efektní ale špatnou. Naneštěstí má tenhle film Carlyla kterej je jako vždy výbornej, i když cz dabing se k němu vůbec nehodil. Dále jsou tu poměrně slušné efekty, opravdu jsem takovéhle nečekal. Ale i přes to všechno je to zklamání 150 minut nudy 35 minut zábavy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Lokácie v Kapskom meste boli použité na cestu Whitehall, škótske pobrežie a Londýnske metro. (Mihail123)
  • Použité boli aj archívne zábery z dediny Boscastle. (Mihail123)
  • Film je voľne inšpirovaný rovnomennou knihou Richarda Doyla z roku 2002. (Mihail123)

Reklama

Reklama