Reklama

Reklama

Prodloužený víkend

(festivalový název)
  • Austrálie Long Weekend
Thriller / Horor / Mysteriózní
Austrálie, 1978, 92 min

Obsahy(1)

Tento eko-horor pojednává o mladém manželském páru. Peter a Marcia se ocitají po Marciině potratu v krizi. I když si Peter není zcela jistý, jestli bylo dítě jeho, má pořád snahu manželství zachránit. Dostává brilantní nápad. Odjedou kempovat na pláž Outback, kde na míle daleko není žádná civilizace. Když se manželé po mnoha šarvátkách dostanou na určené místo a utáboří se, začnou se dít podivné věci. Okolní příroda a zvířata na ně působí divně a agresivně, a to je teprve začátek. (Chatterer)

(více)

Recenze (46)

POMO 

všechny recenze uživatele

Australské Deliverance, ve kterém vyzývatelem nejsou zlí vesničané, ale divoká tropická fauna. Dva protagonisté v manželské krizi a situace, která jím úplně nesedne. Zvířata tomu napomůžou, ale hlavním nepřítelem jsou si s labilní psychikou oni sami. Atmosférický thriller, překvapivě působivý na to, jak málo a na jakém prostoru se v něm stane. Skřeky zvířectva, campingový diskomfort, stísňující magie tmavé noci. Realita se časem mění v přeludy, činy jsou páchány bez zdravého úsudku. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - MIDNIGHT SCREENINGS: OZPLOITATION - Půlnoční filmy: Ozploitation (Long Weekend / LONG WEEKEND / Prodloužený víkend) - Kdyby bylo obsazení hlavní hrdinů jiné třeba bych hvězdičku přidal, ale koukat na nesympatické herce a jejich přehrávání mě vůbec nebavilo... - 8. 7. 2010 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 20% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

K tomuto snímku by som ešte doplnil nálepku psychologický. Ide o horor, ktorý tu funguje na úplne inom princípe ako je u klasickej hororovej schémy zvykom. Žiadne ľakačky, žiadne strašidlá, žiadne gore, zato však poriadna porcia dusnoty a obáv z neznámeho a ťažko definovateľného nebezpečenstva, ktoré sa pomaly a postupne stáva aj reálnou hrozbou. A hlavne ide o vynikajúcu psychológiu rozpadu vzťahu i so všetkými emotívnymi dôsledkami a následnými skutkami oboch partnerov, ktorých psychologické vykreslenie charakteru bolo naozaj ukážkové. Tento film si určite červené čísla zaslúži, je veľká škoda, že je tak zabudnutý. 85/100 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po výbornom remaku som sa dopracoval aj k originálu a musím uznať že ten je ešte lepší. To tajomno remaku je tu podané jasnejšie v prospech uvedomenia si o čom vlastne LONG WEEKEND je. Tá konfrontácia mestského človeka a divokej austrálskej prírody je tu podaná jasnejšie a k depresívnosti prispieva hlavne nepríjemný zvukový doprovod gradujúci v extrémnych situáciách. Remake je inak presnou kópiou originálu. Výborný film, škoda že tak neznámy. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu docela chápu rozdílna hodnocení a subjektivní pohledy, na každého působí jinak. Nikdy jsem nestanoval v opuštěné přírodě a po tomhle filmu ani nehodlám - takže za sebe můžu říct, že na mě strach z neznámých zvířátek schovaných v okolním lese fungoval dobře; byť by to byla nebo nebyla zásluha přímo filmu. Pro jiné to zas může být hrozná neodpodstatněná nuda. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Posledních 20 minut filmu neuslyšíme žádný dialog. (Chatterer)
  • I když byla představitelka Marcie Briony Behets vdaná za Colina Egglestona, nebyla jeho první volbou do hlavní ženské role. (Chatterer)

Reklama

Reklama