Reklama

Reklama

Nekonečný víkend

  • Austrálie Long Weekend (více)

Peter s Carlou jsou manželé, kterým to už vůbec neklape. Peter vymyslí, že pojedou na víkend kempovat, přestože by Carla raději letěla na dovolenou do hotelu v Thajsku. Po cestě je slabý signál a Peter se nemůže dovolat svému kamarádovi, který má jet na odlehlou pláž s nimi. Kvůli slabému signálu přestane fungovat i navigace, Peter jede zkratkou, ale na pláž nedorazí, a tak spolu s Carlou přespí v autě. Další den si na místě rozloží stan a utáboří se. Carla se tu nudí, nelíbí se jí tu a chce jet domů. Peter si to užívá, plave ve vodě, surfuje a zastřílí si. Carla zahlédla ve vodě plavat něco velkého a dostala strach, a tak to Peter zastřelil. Manželé neuctívají přírodu – hází odpadky na zem i do moře, jezdí autem přírodou, Petr střílí po zvířatech a poseká živý strom. Zkazí se jim kuře, které chtěli sníst, a pak Petera napadne orlice, zřejmě kvůli vejci, které spadlo ze stromu, a Carla ho rozbije o strom. Vedle Carly proletí šíp a na pláži se objeví mrtvý dugong a zdá se, že se posouvá dopředu. Peter chce další den před odjezdem zkontrolovat, jestli není někde poblíž jeho kamarád, a chce jet na místo, kde viděl jiný vůz. Peter na místě objeví vůz ve vodě s mrtvou dívkou, mrtvou ženu ve stanu a muže oběšeného na stromě. Jedou zpátky sbalit si věci a chtějí odjet, ale nemohou najít svého psa. Peter s Carlou se hádají, a dokonce se poperou. Když jde Peter pejska najít, Carla mu ujede. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nesympatický, rozhádaný, manželský pár sa vyberie kampovať na odľahlú pláž niekde na sever Austrálie. Ona je arogantná, histerická krava a on egocentrický blb. Chcú tam surfovať, relaxovať a užívať si predĺžený voľný víkend. Tento ich výlet sa im však poriadne skomlikuje. V tomto filme sa hodinu prakticky vôbec nič nedej, okrem toho, že sa tí dva dementi medzi sebou hádajú. Keď to začne byť aspoň trocha zaujímavé, tak to veľmi rýchlo vyústi do úplne hlúpeho konca. * ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Krásna scenéria prírody...a v nej nachádzajúci sa jeden pár na pokraji manželstva...a k tomu vykonanie osudovej chyby - zahrávanie s prírodou...Long Weekend je celkom zaujímavý eko horror s Jamesom Caviezelom...tvorený napätím a dosť zaujímavým koncom, ktorý je trošku predvídateľný..ale Long Weekend je iným hororom, ktorý určite stojí za videnie ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebohý Jimbo Caviezel.. Přijal vizáž i charakterové rysy postav Erica Robertse a při kempování na australském pobřeží je tak rozhozen dvěma krávami (z toho jedna je mořská), že ani neví, kde se postavit při autostopu.. Motivy environmentální vendety a narušených partnerských vztahů v poněkud nefunkčním a dramaturgicky odfláknutém podání nadějného autora Storm Warningu. Protinožci umí na poli ozploitationu mnohem lepší věci.. ()

petero 

všechny recenze uživatele

STORM WARNING ma dostatočne presvedčil o kvalitách režiséra napriek slabučkému VALENTINE a preto som bol na remake 30 rokov starého a pre mňa do vtedy prakticky neznámeho austrálskeho LONG WEEKEND náramne zvedavý. Mal u mňa istú nevýhodu, pretože som nevedel čo od neho čakať. Slasher ani exploitation sa tentoraz nekoná. Bohatší arogantný párik a jeho pobyt v austrálskej divočine neďaleko pláže je tentoraz všetko okolo čoho sa tu točí dej. Dej je tajomný po celí čas, stále je tu prítomnosť nejakého nebezpečia a postupné strácanie zdravého rozumu je pripodzené. Film ma dosť zaujal, prekvapil a zvedavosť po originály vybičoval na maximum, čo je jeho veľké plus vrátane výborného Jamesa Caviezela. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Film má hodinu dvadsať a pekne odsýpa. Mrazivá atmosféra opustenej pláže, ďaleko od ľudí, tomu veľmi veľa dáva. Napriek tomu, že sa v ňom väčšinu času nič hororovo explicitné nedeje, je hororovejší, ako mnohé krváky. Neustále máme pocit, že hrdinov niekto sleduje. Veľa tomu dávajú nielen pôsobivé scény s „tieňom v mori“, ale i unikátna austrálska príroda so špecifickými živočíchmi, ktoré sú často také hororové, že i koala pôsobí vražedne. Niektoré scény sú síce WTF (bar, orol, Caviezelove vodičské schopnosti), ale i tak je atmosféra kvalitne nepríjemná. Caviezel ani Karvan nie sú sympatickí, ale ani byť nemali, nakoľko ide o rozhádaný pár, ktorý je zo seba unavený a nemá veľkú šancu na záchranu. Bohužiaľ, s pribúdajúcimi záhadnými udalosťami snímka paradoxne stráca dych a koniec je nijaký. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru 9. října 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu Sitges Fantastic. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v národním parku Wilson v Austrálii. (Terva)

Reklama

Reklama