Reklama

Reklama

Pastýř

  • Česko Strážce hranice (více)
Trailer

VOD (1)

Jednotka amerických zvláštních sil se rozhodla vydat se na dráhu zločinu a chystá se do Spojených států propašovat heroin v hodnotě 35 milionů dolarů. Do cesty se jí ale staví agent pohraniční stráže Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme), který dříve pracoval na newyorském oddělení vražd. Přestože po něm jdou sebevražední atentátníci, krutí sadisté i zrádní úředníci na obou stranách hranice, Jack s nimi nemá žádné slitování. Osamocen se pouští do nebezpečného boje s mocným kartelem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

JCVD stárne. Stárne ale důstojně a kéž by mi to takhle kopalo, až mi potáhne šedesátka. Pastýř je nebjéčkovatější béčko z bečkovatých. Co má ovšem výstřední a naprosto dokonalé, jsou bojové scény. Perfektní choreografie, dotažená nevyumělkovaným stříhem a netradičně "neplešatým" Adkinsonem, který je příjemným zpestřením. JCVD to prostě frajersky pořád umí a je dobře, že to ještě finálně nebalí. Pro fanouška akčních nářezů jedině dobře!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Isaac Florentine přinesl do akčního žánru v poslední době výrazné osvěžení. Už Undisputed 2 (dále U2) byl výborný snímek a The Shepherd za ním příliš nezaostává. Oba filmy se vyznačují především efektními a fyzicky tvrdými souboji, které vznikají v hlavě choreografa J.J.Perryho (právě pracuje na snímcích The Tournament a Wolverine). Navíc se režisérovi podařilo najít akční ikonu, která Perryho nápadité sekvence perfektně zužitkovala. Scott Adkins má totiž skvělou bojovou průpravu, vytrénované tělo a dokáže rozdávat rány z tak nevšedních poloh a pozic (přitom bez pomoci bezpečnostních lan), že zůstává až rozum stát. Zde dostal ke svým "adkinsovkám" (rozuměj brutálním bojovým technikám) méně prostoru než v U2, přesto jsem znovu hltal každý jeho pohyb, a Adkins se tak definitivně stal mým novodobým akčním hrdinou. V U2 byl jeho oponentem Michael Jai White, zde stane tváří v tvář proti akční legendě Jeanu Claudeovi. Ve Florentineových rukách působí Van Damme konečně zase dobře. Hýbat se rozhodně pořád umí, je v dobré fyzické kondici a i poměrně slušně hraje. Florentine z akce a soubojů vymlátí maximum (opancéřovaná karosa je dělová) a dále servíruje obstojný příběh, ve kterém jsou emoce, napětí a ... bohužel i provařené a klišovité scény. Nicméně části, ve kterých se moje akční buňky tetelí pocitem totální spokojenosti, převažují a proto volím možná lehce nadnesené hodnocení. Velice se těším na The Tournament a Undisputed 3... Fandům poctivých action-movie vřele doporučuji. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Děj je opravdu ukrutný a v některých pasážích i celekem nelogický a v jiných zase klišovitý. Jean-Claude je už starší unavený pán, což prozrazují pytle na mrtvoly pod jeho očima, ale furt je ještě mrštný a pohyblivý, když se k tomu přidá rychlí střih a zrychlovačky/zpomalovačky, tak je to i zajímavé. Isaac si přitáhl opět akčního bíjce číslo jedna Scotta Adkinse, který zase řádí jak ve vzduchu, tak na zemi, i když nedostal tolik prostoru jako v Undisputed II (je to ale pochopitelné jde tu hlavně o JéCéVéDé-čko). ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď mám porovnávať posledné produkcie Jeana- Clauda so seagalovkami posledného obdobia, tak tieto dve sorty majú veľa vecí spoločných: nudné, stupidné, bez nápadu, hlavný hrdina hovorí zásadne pár viet za film atď... jediný rozdiel vidím v tom, že „belgičan“ neváži toľko čo priemerný slon (alebo Seagal ak chcete). Inak je to tá istá bieda, tie isté recyklované shity, ktoré tu boli milión krát s veľmi nepatrnými obmenami...Všetko ako tak zachraňuje posledný súboj a ten králik, ktorý bol široko-ďaleko najsympatickejším stvorením z tohto nepodarku... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově strohé a studené jako psí čumák, ale Van Damme na postarší kolena nebývale tvrdě kope a rvačky jsou konečně těžké, nabušené a značně uvěřitelné. Jinak samozřejmě čistě rutinna. Tady už ani nemá smysl nic vymýšlet. Obklíčený hrdina proti přesile zůstal v předešlém mileniu a na smysluplnější promotanec se béčkaři za kamerou nezmohou. Nechají tudíž veškeré možnosti na pardálovi před kamerou, který kope více než solidně a konečně si uvědomil, že taťka zachránce již není in. Chtělo by to nějakou pořádnou bombu aby se konečně mohlo hovořit o comebacku. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy bandita běží po schodech, vyskočí dříve, než jej Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme) střelí. (Chris Masters)
  • Vo filme je vidieť aj autobus Karosa B 731. (spidero11)
  • Jako bojový choreograf a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval J.J. Perry. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)

Reklama

Reklama