Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Moji oblubení herci Liam Neeson a Christina Ricci spolu v jednom filme,navyše s duchárskou témetikou...to bolo radosti a očakávania! Lenže aj sklamanie.Tomuto filmu chýba akákoľvek logika,divák si to pod ťarchou rôznych rozporuplných pocitov a nesúvislých myšlienok môze rovno hodiť a márne čaka,že mu niekto niečo vysvetlí.Pripadá mi to ako narýchlo zbúchaná scénaristická prvotina natočená povrchným režisérom,ktorému stačilo,že má pred kamerou veľké hviezdy. Ak mal byť toto pokus šokovať,tak vyšiel.Film ma skutoćne šokoval mnoźstvom protirećení, nezmyselných scén a dokola sa opakujúcich dialógov o ničom.Len z úcty k spomenutým hercom nedám nižšie hodnotenie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson kráča z filmu do filmu a karta mu ide.Tento komorne ladený soft horor síce dieru do sveta neurobil, ale určite kladie zaujímavé otázky a odpovedí dostaneme možno viac akoby sme chceli. "Si mŕtva"..."Nie som mŕtva"...Tieto vety tvoria základnú kostru príbehu, na ktorú tvorcovia nabaľujú množstvo detailov a tým divákov rozdeľujú na dva tábory. Nie, nie na chlapov s nabitými búchačkami a ..., to bol iný film. Jedna skupina bude s Ch. Ricci a druhá sa stotožní s verziou L. Neesona. Obidva verzie sa dajú počas filmu spochybňovať, pretože vždy nás dej niečím prekvapí a poviete si, ale veď...Často sa budete cítiť ako na váhe. Typickým príkladom je scéna, v ktorej chlapec vidí v okne "mŕtvu" Annu a o pár minút neskôr pochováva živé kuriatko do zeme...Takto nejako sa s nami tvorcovia hrajú a mne to vôbec nevadilo. Práve naopak. Film nenaženie strach, ale prekypuje komornou atmosférou s príchuťou číhajúcej smrti. Možno aj preto nahota Ch. Ricci nepôsobí dráždivo, ale skôr ju beriete ako prirodzenú súčasť odchodu z tohto sveta. Neviem kto ako, ale ja som celý čas pevne stál na strane L. Neesona. Však, prečo by to robil? Tak sympaticky záhadný pán...70%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pochmurně krásný a roztomile nekrofilní a meditativní snímek, který se snaží v divákovi vzbudit dojem, že je možná všechno jinak než jak se zdá, rafinovaně si s ním až do samého konce pohrává... ale ono to přitom jinak není. Já se ošálit nenechal a skvěle jsem si tenhle film užil. Smrt chápu jen jako postup do dalšího levelu a nesnáším jakékoliv její tabuizování, takže mě filmy s podobnou tématikou zajímají a rád sleduji všelijaké filmové "posmrtné" fantazie. Liam Neeson byl ve své roli perfektní a astrální Christina Ricci jakbysmet. Jen její snoubenec se choval (i vypadal) jako nevyzrálý a labilní cucák a ne jako právník, naprosto nevhodně zvolený herec. Ten trokar na konci mu patřil. Hodně silné čtyři. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Kde to jsem?“ ,,Jsi v pohřebním ústavu. Jsi mrtvá.“ ,,Já nejsem mrtvá!“ ,,Všichni říkáte to stejný“..... Co vlastně víme o smrti? Nemáme ponětí, co se stane, když někdo zemře, co se stane s jejich těly, co se stane jejich duším. Mám rád filmy, které vyzařují atmosféru ,,smrti“. Dvojsmyslné obrázky, podmanivá hudba, (než vyprchá) – velice zajímavá atmosféra, L. Neeson užívající si svůj part a život po smrti. Já byl spokojen, ale možná mě jen přitahují mrtví. Bojíte se smrti? Možná jste umřeli už dávno! Jak říkám: Co vlastně víme o smrti? Tak proč ne takto? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se stát funebrákem. 2.) Mám rád filmy s podivnou atmosférou, která každému ,,nesedne“. 3.) Souhlasím s tím, že umíráme jen proto, abychom učinili život důležitým. 4.) Jsem nekrofil. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|47%| After.Life mě lákal už delší dobu. Tento smíšený žánr mám rád, ve výsledku mě to ale moc nenadchlo. Největší chyba byla v režii a tak trochu i ve scénáři. Režijně bylo totálně nezvládnuté herecké obsazení až na Liama Neesona, který to sehrál výborně (ten herec snad zahraje vše, má skvělé charisma). Christina Ricci mě jednak vůbec nebavila a jednak jí režisér moc dobře nevyužil. Nebylo to napínavé, temné ani strašidelné. Tak jak jsem si měl představovat, že putuje mezi životem a smrtí? Přesto se na to dalo bez problému dívat, byl jsem zvědavý na závěr – čekal jsem alespoň solidní pointu, ale i to mě zklamalo. Jde o to, že finále může divák pochopit po svém, jak už tu psal uživatel Pilda 17. Jenže mě se tohle nelíbí. Prostě jsem se přes to nemohl přenést. Liam Neeson byl největším kladem tohoto slabého snímku, jinak mě v podstatě nebavilo vůbec nic. Tragédie to není, ale znám lepší filmy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Roli Paula chtěl hrát Wes Bentley, kterí si roli nezahrál kvůli protidrogové léčbě, kterou v té době absolvoval. (lucius789)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama