Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Dívej, ty jsi tu nevyvrátil ani jedno z toho, co jsem tu vypsala a dokonce ani nemáš čím, takže tyhle výkřiky do tmy ti asi moc nepomůžou, komiku.

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Pravdu jsme se doslovně dověděli už v samotném filmu, takže už na tom není nic k řešení :)

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Přesně tak. Ale jak vidím tak se pravdu asi nikdy nedozvíme jestli byla mrtvá nebo ne vypadalo to tak půl na půl ale to přece nejde že.

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Ano, mrtvola by potřebovala asi napařovací žehličku aby mohla zamlžit zrcadlo dvakrát za film, protože dechem by to asi nezvládla :)

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Nemá to je pravda ale vzpomen si na scénu ze zrcadlem která něco značí jak už bylo ve filmu taky řečeno a vidět.

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

To nevadí že si to nevybavuješ :) protože ať už to mělo dělat cokoli, na mrtvolu by to nemohlo fungovat, protože mrtvola nemá krevní oběh :)

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Ale ona nemusela u té autonehody zemřít nikde nebylo že zemřela a bylo tolik nevyjasněních věcí v té zprávě a jedine Liam Neeson ji tvrdil že je mrtvá a proto ji taky píchal ty injekce, sice už si ted nevybavím k čemu to bylo ale ve filmu to tam je.

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Zkus píchnout injekci mrtvole jestli to něco udělá a pak nám povyprávěj jaký to bylo, my se totiž taky rádi zasmějem. :)

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Podle mě je hlavní hrdinka živá a ke konci je to i vysvětlené ale krk bych za to nedal.

Forsberg11

Forsberg11 (hodnocení, recenze)

Tak som si to pustil ešte raz a jednoznačne živá nie je. Dávač, ty dávaš, odbrzdi si tú ručnú brzdu v hlave a pohni rozumom.

UN

UN (hodnocení, recenze)

Spoiler... je samozrejme uplne jasne ze je ziva taktiez on... je tam tolko toho, ze to ku koncu musi dojst snad aj totalnej lame.. rofl teraz som si precitaj nejake prispevky zevraj neni jeden dokaz ze je ziva lol... potom si pusti cely film znova a skus hladaj pointu filmu mozno ti to dotecie

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Forsberg11: V tom filmu jsou jenom znaky toho, že je živá, ale to musíš sledovat film a ne jen zírat stejným směrem ve kterém je obrazovka.spoilery:)
-mrtvola nemá krevní oběh, takže je zbytečné jí píchat nějaké injekce-v místnosti je většinu času asi 10 stupňů což zpomaluje metabolismus-jasně je řečeno že žádný lékař tělo osobně neviděl-je zmíněná látka mající člověka paralyzovat a ta samá látka je vidět přímo v záběru-Na pohřebákovi je tak očividně znát, že trpí nějakou duševní chorobou, že si nějaké hovory s mrtvolami jen představuje-Pohřebákovy proslovy o zbytečných lidech, kteří nic nedělají a jsou tedy "mrtví" a on je má pohřbít pod zem-Mrtvola nedýchá, takže asi nemůže dvakrát za film zamlžit zrcadlo svým dechem-Pohřebákova dodávka je vidět přímo ve scéně její nehody jak na ni doráží a furt troubí aby to nakonec strhla kamsi do škarpy-"Mrtvolu" v zrcadle uvidíš i ty když nebudeš jíst, budeš žít polonahej v deseti stupních a budeš nadopovanej drogama tři dny v kuse.-Chvilku před samotným pohřbem zase začne zmatkovat, tak jí pohřebák velmi rychle píchne tu injekci aby náhodou nebyly problémy-Tomu jejímu snoubenci to na pohřbu ten pohřebák řekne docela jasně že není mrtvá a pak když jako má být "mrtvej" on, tak kde je smysl v tom ho zabít jako ještě jednou, tak jak to ten pohřebák ve filmu přímo udělal?-Po žádném rozbitém skle nechodila, to doufám už nikdo do téhle diskuse tahat nebude-Při zašívání rány na hlavě byla krom podchlazení očividně taky nadopovaná tak silně, že se nemohla ani hýbat, takže ne, nekrvácelo to ze zcela zjevných důvodů-Ta rána na hlavě se navíc očividně začala hojit, to se mrtvolám běžně nestává-Pohřebák zjistí že nemá klíče tak rychle běží chytat uteklou "mrtvolu", protože proč když je přece mrtvá? Jako aby nešířila zombie nákazu?-Fotky na zdi neznamenají že tohle všechno pohřebák pozabíjel, ale má dojem že se všema jakože "mluvil" a navíc někteří na fotkách mají otevřené oči a někteří zase zavřené a kdo je tutově mrtvej se asi nefotí jak na občanku tak jako christina ricci

Forsberg11

Forsberg11 (hodnocení, recenze)

GigaPudding: ty si asi príliš jednoduchá osoba, keď všetko vidíš tak jednoznačne. Neexistuje vo filme jeden priamy (!) dôkaz, že Anna bola živá. Vôbec to nie je tak jednoznačné ako hovoríš. Keby to tak bolo, režisérka by nám to určite hodila do tváre.

2-Xtreme

2-Xtreme (hodnocení, recenze)

Takéto filmy sa nerozoberajú, pretože tak ako toto aj spomínaný 6ty zmysle je film, ktorý hrá na ten prvotný efekt a myšlienky. Dalšie pozretia sú už len rýpanie do nelogických vecí, ktoré tam sú... ale inak by film nebol takýto nejednoznačný a celkovo zaujímavý.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Zkuste si někdo rozpitvat Šestý smysl. V tom případě je Willis naživu.

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Protože nedávají pozor při filmu. Ono by na to stačila jen pohřebákova rozprava na téma jak na ulicích potkává lidi co jsou dávno "mrtví" a nic užitečného nedělají a on je tady od toho aby je všechny zakopal pod zem.

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

že někdo rozmlátí pár baněk neznamená že po nich chodí :) co je to za hloupost? Nemluvě o tom že prakticky celou dobu byla nadopovaná a podchlazená vzhledem k tomu, že jí tam na dobrou noc točil termostatem směrem dolů, tak to asi jíst moc nepotřebovala nemluvě o tom, že i v úplně normálních podmínkách vydrží člověk v klidu nejíst i dýl :)
zato podchlazení, nedostatek jídla a tekutin vyústí v něco takového, co viděla v zrcadle a na co se spousta vtipálků tak velmi odvolává, jakože v zrcadle vidí "mrtvolu" a tím pádem je to jakože "důkaz" že je mrtvá :) 
Ale víš co? Můžeš si to vyzkoušet. Zavři se na pitevnu, kde je velmi sterilní prostředí, což tě uchrání před chřipkou, až si tam nastavíš teplotu někam na deset stupňů, tak jako to dělal Liam Neeson v tomto filmu. Pár dní nejez a nepij a udržuj se v chodu jen drogami a pak koukni do zrcadla. Jestli tam uvidíš něco pobledlého, tak honem utíkej do pohřebního ústavu, protože to znamená že jsi tutově mrtvej a měli by tě nejlíp zpopelnit, aby v tom nebyly žádné pochyby. :)

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

SPOILER k Šestému smyslu: Hellblazer, vem si, jak dlouho byl mrtvý Willis a jak douho mu trvalo než na to přišel. Ale brát to logicky, je to nesmysl, musel taky jíst. Tyto scénérie vynechali, aby diváka zmátli, aspoň tak mi to přijde.

Hellblazer

Hellblazer (hodnocení, recenze)

No hej, takze 3 dni nejedla, nepila, nesrala, nestala, neporezala sa na rozbitom skle ked po nom chodila, atd....

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

SPOILER A ještě nesmíme opomenout ránu na čele, která se jí zahojila. Mě stačil ten několika vtrřinový záběr na etiketu lahvinky a bylo mi to jasné. Takový detail a kdo to neviděl nebo nezaregistroval si bude dál myslet, že byla mrtvá. Navíc, potřebují si mrtví odpočinout? Jediné co nesedí tak je přísun a vylučování potravy. Byla "mrtvá" po 3 dny, že?

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

Spoiler: Tak, tak... tolik indicií, například i ta, že doktor si pořizoval fotky svých obětí, jasně směřuje pro fakt, že byla živá.

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama