Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY!!! Chtělo by se říct, že tento film je dost morbidní a bizarní, jenže kdo jej viděl tak ví, že to první není zas taková pravda… :-) V první polovině filmu jde vše tak, jak má a já byl celkově spokojen, až na pár děr ve scénáři (scéna v restauraci, která předcházela nehodě, byla dost divná a upřímně i stupidní) které jsem byl ochoten přehlédnout kvůli té skvělé atmosféře a vynikajícím hercům. Druhá polovina nám nabídne jednu šokující pointu, kterou u mě film trochu ztratil, přeci jen, ta duchařina se mi líbila více. Nicméně herecký ansámbl je skvělý. Na výkonu Liama Neesona stojí celý film. Ten jeho psychopat opravdu stojí za to a jde vidět, jak si ho Liam užívá. Ale ani Christina Ricci (která se stále nebojí odhalovat :-)) nezklamala, vlastně ona hodně pomáhá Neesonovi v udržení té atmosféry "jsem opravdu mrtvá?" Justin Long je zde bohužel do počtu. Nevím, ale nezapůsobil na mě tak, jak by měl. Celkově je After.Life dobrým filmem se (dvěma) skvělými herci a jedním celkem překvapivým zvratem. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Strýček Liam je funebrák jak se patří, dělá svou práci poctivě a pomáhá zmateným duším pochopit, že jejich život byl úplně o hovnu a tak nemusí litovat svého odchodu z tohoto světa. Alespoň tady užitečným jedincům nebudou dál zabírat místo a smrdět. Bravo, strýčku Liame! Párkrát jsi mě sice vyděsil, jestli svůj džob nezmrvíš a lehce nadprůměrnou podívanou v závěru nepoděláš nějakou looserskou impertinencí, ale vyvázl jsi se ctí a dopřál mi happyend, za který ti s trochou váhání uděluji čtvrtou hvězdičku. Fakt jen za ten konec, pač jinak jste se všichni v posmrtném životě pinožili dost pomalu a místo strachu mi dopřávali spíše lehký zmatek. Jo, strejdo Liame, pochval svého učedníka, talentovaný to klučina, a taky Christinu Ricci - chlapům se z ní jistě odkrvoval mozek na úkor jiných tělesných partií. A nezapomeň Justina Longa kopnout do moudí; však to znáš, nejsi žádné ořezávátko - můžeš tam toho maňáska čutat třeba 96 hodin. 70% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Hm, docela solidní kousek. Výborně odvýprávěný se skvělým obsazením, které už nemohlo být lepší. Příběh mě nechal děsně zarvaného v křesle a já jen čekal, jak to vše dopadne. Něco bylo jasné v půlce, něco až po titukách. Skvělý Neeson, který ještě před zachraňováním dcer a letadel pracuje v pohřebním ústavu a lidi to s ním vůbec nemají lehké. Film nepostrádá skvělou atmosféru, která Vás drží až do konce. Tleskám rakvemi. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené, ALE (já to shledal) prázdné, nudné, bez atmosféry. Člověk 90 minut čeká na neví co, s tím, že nakonec nic moc nepřijde. A chování postav mi přišlo místy vyloženě imbecilní, kurvilo mi to tu tři herce, které mám jinak rád. Buď je to dobrý psychologický horor, který mi vůbec nesednul, anebo pěkná nijakost. Uvidíme. (jinak nějakých 40 velmi kladných hodnocení tu bylo ještě než ten film kdokoli viděl) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další film,který dokazuje jednu věc a to tu...nevěřte trailerům!zbytečný a nudný horor...horor?pche thriller,slaboučký jak krajíc chleba v lochu.Film nemá žádné tempo,vůbec nic se v něm neděje,jen se furt čím dál více hrabete k otázce,je mrtvá?nebo není mrtvá?posraný konec vám na to bohužel odpoveď nedá a vy sami si musíte nejspíš říct,jestli je nebo ne.Justin Long opět odsouzený sekundovat nikterak dobré Christině Ricci a Neeson nemá žádné charisma,jeho zakomplexovaný patolog vás jen rozesměje.nevim,další zbytečný blábol,jestli vám stačí koukat na kozy hlavní představitelky tak si to dejte,jinak se na to můžete s přehledem vysrat. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Film bol natočený za 25 dní, na prelome novembra a decembra 2008. Premiéru mal však až v novembri 2009 kvôli bližšie neurčenej prestávke vedúceho strihu trvajúcej niekoľko mesiacov. (Abiosis)
  • Ve scéně, kdy Eliot (Liam Neeson) sundává oblečení z těla mrtvé Anny (Christina Ricci), má na sobě Anna punčochy, kdežto v dalším záběru punčochy chybí. (Bobik99)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama