Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Christina Ricci se pohádá se svým přítelem Justinem Longem, naštvaná vlítne do auta a zahyne při nehodě. Její tělo je převezeno do pohřebního ústavu, jehož charismatický majitel Liam Neeson jej začne připravovat na pohřeb. A když se potom Christina vzbudí, Liam vůbec není překvapený. To je v podstatě celý děj, neboť zbytek stopáže divák jenom váhá, jestli má Neeson "dar" mluvit se zemřelými a pomáhat jim na onen svět, anebo je psychopatem. Celovečerně debutující režisérka je naštěstí obdařena dostatečným množstvím talentu, takže se tahle pomalá záhrobní story nikdy nepřehoupnu do nudy. Celým After.Life prostupuje zajímavá atmosféra, kterou neumím k ničemu připodobnit (je asi tak zvláštní, jako je Ricci zvláštně krásná). Zkrátka z After.Life se vyklubal velmi dobře natočený a zahraný horor (i když označená mysteriózní thriller by se možná hodilo víc). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek se sluší pochválit ústřední dvojku za předvedené herecké výkony: Liam Neeson i odhalená Christina Ricci se do svých rolí parádně vžili. Velká pochvala. K samotnému ději ani nemám nějaké výhrady, docela jsem to všechno pobral i si to nějak logicky poskládal. Co mě ale trochu vadilo bylo tempo, které chvílemi upadalo a potom taky ty sny (vidiny), které nám tvoří jen dějově slepé uličky s cílem zmást diváka. Bacha na ně! :-) ... Celkově však nadprůměrná podívaná, která se sice kvalitativně pohybuje mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale já budu hodný a zaokrouhlím nahoru. :-) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hezky natočené, ALE (já to shledal) prázdné, nudné, bez atmosféry. Člověk 90 minut čeká na neví co, s tím, že nakonec nic moc nepřijde. A chování postav mi přišlo místy vyloženě imbecilní, kurvilo mi to tu tři herce, které mám jinak rád. Buď je to dobrý psychologický horor, který mi vůbec nesednul, anebo pěkná nijakost. Uvidíme. (jinak nějakých 40 velmi kladných hodnocení tu bylo ještě než ten film kdokoli viděl) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Strýček Liam je funebrák jak se patří, dělá svou práci poctivě a pomáhá zmateným duším pochopit, že jejich život byl úplně o hovnu a tak nemusí litovat svého odchodu z tohoto světa. Alespoň tady užitečným jedincům nebudou dál zabírat místo a smrdět. Bravo, strýčku Liame! Párkrát jsi mě sice vyděsil, jestli svůj džob nezmrvíš a lehce nadprůměrnou podívanou v závěru nepoděláš nějakou looserskou impertinencí, ale vyvázl jsi se ctí a dopřál mi happyend, za který ti s trochou váhání uděluji čtvrtou hvězdičku. Fakt jen za ten konec, pač jinak jste se všichni v posmrtném životě pinožili dost pomalu a místo strachu mi dopřávali spíše lehký zmatek. Jo, strejdo Liame, pochval svého učedníka, talentovaný to klučina, a taky Christinu Ricci - chlapům se z ní jistě odkrvoval mozek na úkor jiných tělesných partií. A nezapomeň Justina Longa kopnout do moudí; však to znáš, nejsi žádné ořezávátko - můžeš tam toho maňáska čutat třeba 96 hodin. 70% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavým námětem to je určitě, ale zpracování mě bohužel chvílemi nudilo. Po závěrečném rozuzlení mi to nedá a podívám se na to asi někdy znova, je to určitě zapotřebí. Film je nejen zajímavý nápadem, ale je také velmi tajemný a dobře zahraný. Všechny tři ústřední postavy hrají velmi věrohodně. Závěr to celé docela zamotá a já jako fanda mysteriózních filmů, bych tomu měl tu druhou šanci dát, dostat tak více odpovědí a možná i zvednout hodnocení. Uvidíme. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Roli Paula chtěl hrát Wes Bentley, kterí si roli nezahrál kvůli protidrogové léčbě, kterou v té době absolvoval. (lucius789)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama