Reklama

Reklama

Clona

Trailer 2

Obsahy(1)

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

Film je remakem stejnojmenného úspěšného thajského hororu a je zasazen do kulis současného Tokia. I vzhledem k tomu, že v něm hrají neokoukaní herci a za kameru se postavil japonský štáb, slibuje silnou a napínavou duchařskou podívanou, kde se lidská rozhodnutí dokáží s nečekanou silou vrátit i ze záhrobí. A to i s úroky… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Dobře stravitelný průměr s poměrně slušným potenciálem nepříliš originální zápletky. Potěšila mě přítomnost temné komory a jejího tajnosnubného červeného světla, protože její atmosféra přidá na záhadnosti dobře o dvě hvězdičky. Docela mi nejde do hlavy logika českých překladatelů, protože na foťku S jako Shutter znamená závěrka a ne clona, od toho je tam to velké A. Stupeň strachu: 5/10 - chvilková srdeční arytmie AR: 1,85 - Sférická skla ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jane, půvabná blond hysterka, odjede na svatební cestu s novomanželem Benjaminem do Japonska. Ten ovšem, aniž by to tušila, má plný kufr kostlivců, a tak se začnou dít věci. Má v tom spáry duch a je třeba říci, že černovlasé Japonky jsou děsivé samy od sebe, natožpak když hrají ducha. Vše se pak točí okolo fotografií a hysterka Jane se pokouší zjistit, co je pronásleduje a proč. Slušný a místy velmi pěkný vizuál, standardní hudba a standardní výkony. Napětí má poslední čtvrtina, no, skoro třetina. Čekal jsem větší bizár, alespoň jazyk a mouchy potěšily. A odkaz na Psycho. Tokio je příjemně fotogenické, proud lidí s deštníky má až snovou atmosféru. Jinak vcelku tuctová duchařina, u níž se člověk nebojí, což pokládám za velké minus. Přesto kvůli závěru zaokrouhlím 2,5* nahoru. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $25,928,550Tržby Celosvetovo $47,879,410Tržby za predaj DVD v USA $7,323,753 //počet predaných kusov 410,860║ Nič nové v tomto žánrovom ohľade strašidelných Japonských dievok, vykonávajúcich svoju posmrtnú pomstu ale aspoň to je zručne zrežírované, v znesiteľných medziach, občas aj slušná dávka napätia príde, aj keď človek má pocit že zažíva scénkové deja vu podobné z ostatnými filmami natočenými od veľkého boomu Ázijských horrorov. /60%/ ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

To, že to je nudně natočený, mizerně napsaný a na nic zahraný je ještě zanedbatelné oproti takové vadě filmu, kdy po deseti minutách odhadnete konec a jak se k němu doberou. Tohle nefungovalo takovym způsobem, že jsem z toho zapomněla, proč jsem tomu dala tu dost možná nadhodnoucenou jednu hvězdu. Prostě a jednoduše je to skoroodpad, který, když unikne vaší pozornost, tak budete o trochu šťasnější jedinci. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co jiného zbývá než politovat ty, kteří to viděli dříve než thajský originál. Připravili jste se o perfektní zážitek! Nedivím se vám, že se vám tento remake líbil a pointa vám příjde skvělá, ale věřte, že originál je jen jeden a tomu nesahá tento ctrl-c ctrl-v kousek ani po kotníky. Jak se nemám nudit, když děj je úplně stejný, se stejnými momenty a závěr to samé. Sice to není úplná kopie jako např. Rec - Karanténa, ale i tak prostě už vím, co příjde. Na druhou stranu jsem aspoň zavzpomínal na pětihvězdičkový originál a některé scény se tady taky povedly. Dokonce mě přejel mráz po zádech, ale to bylo asi spíš při vzpomínce na nervydrásající thajskou verzi. Chápu, že Amíci chtějí přiblížit svým obyvatelům asijské horory, ale vážně lituji ty, kdo dají přednost kopii před originálem. 40% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film nebyl promítán pro kritiky. (LUKICKK)
  • Fenomén zachycování duchů na fotografiích je známý jako duchařská fotografie, nadpřirozený jev, jehož počátky sahají až do konce 19. století. (LUKICKK)

Reklama

Reklama