Reklama

Reklama

Zápisník smrti: Poslední jméno

  • Japonsko Desu nôto: The last name (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování minisérie podle komiksové předlohy. Light Yagami se konečně dostane do blízklosti L a jeho vyšetřovací skupiny. Navíc se ve světě objevuje nový Kira, který vyměnil půlku svého zbývajícího života za schopnost vidět pravé jméno každého člověka, se kterým se setká. Kdyby se Light s tímto novým Kirou spojili, mohli by se celkem snadno zbavit L a všech ostatních vyšetřovatelů. Podaří se L zabránit jejich setkání nebo už je pozdě a musí přijít na jiný způsob jak oba dopadnout? (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce se děj zbytečně vleče a přehnaně kombinuje (uvidím, jestli tak i kombinuje seriál). Přesto celý film čekáte a těšíte se, zda bude napsáno slibované poslední jméno a komu bude patřit. I já jsem nervozitou žužlala své umělé nehty :o) Nevěřila jsem vlastním očím, jak dva mladící Japonského původu dokáží být tak chytří a hlavně mazaní. Jejich boj na život a na smrt mě nepřestával bavit, i když můj čumáček Ryuk neměl tolik prostoru. Naštěstí druhý díl si vzal příklad z dané číslovky a na scénu přišel anděl smrti č.2 :o) Rozum mi říká, uber hvězdičku, můj anděl smrti protestuje. Koho jsem asi poslechla? :o)) ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Tohle už lze označit za čistý průměr. Nečekal jsem oproti jedničce takovou odlišnost od předlohy, ale pokud by tomu tak nebylo, tak by z toho musela být min. trilogie a už bych asi nevydržel se dívat na otřesné herecké výkony a na trapně ztvárněné hlavní postavy oproti anime serie. Rem se mi oproti Ryukovi líbila a aspoň nám ukázali malý kůsček Shinigamského světa. ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Televizní výpravy a herců ve vyhrocených situacích si nelze nevšimnout a jsou opravdu dost trnem v oku divákovi. Na druhou stranu ale film jede hodně věrně dle animované série a to včetně mnohých grafických prvků a samotných CGI Shinigami. Zápletka je absolutně geniální a druhý díl Death Note začíná hned z kraje neskutečným řetězem vynikajících zvratů, které ačkoliv si pamatuji ze seriálu, tak mne při nich opravdu film přikoval k obrazovce. Stylovost a atmosferičnost seriálu je nedostižná, ale scénář je jeden z nejlepších v historii a tak pět hvězd je navzdory TV výpravě a hercům hodně poctivých. Rozhodně mne film donutí pustit si seriál znovu (nejen díky vynikajícímu soundtracku, co ve filmech nebyl bohužel přítomen). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $47,917,637║ Nadstavba prvej časti je dokonca ešte o niečo lepšia vďaka neustálej príbehovej gradácii, niekedy tu je tak husté napätie až človek nedýcha, čaká nás tu veľa zvratov, šikovných prešmyčiek a taktiež veľké finále "Kto z Koho". /80%/ (videl na festivale Comics Salon 2009) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Tohle je to, co prvnímu filmu dává smysl a ději cíl. Tyhle filmy nejde hodnotit samostatně, ale dohromady mají ode mě plno. Má to atmosféru. Je tu složitý svět intrik a dedukcí, skvěle promyšlená plejáda charakterů. V obou dílech jsou přítomni CGI strašáci kvalitou hodní snad seriálu Herkules, ale to nevadí, protože to hlavní je pro mě děj a atmosféra. Celý souboj mezi Kirou a L byl pro mě natolik úžasný a poutavý, že mě pozdě v noci udržel skoro 5 hodin nonstop u obrazovky, a to se nedá ohodnotit níž než naplno. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Mezi původním anime a filmovým zpracováním příběhu lze najít několik odlišností. V anime po smrti L (Ken'ichi Matsuyama) pokračuje Kirovo zabíjení dalších několik let, kdežto ve filmu končí před jeho úmrtím. Počet Kirů se v těchto dvou filmech vyšplhá na tři, kdežto v anime je jich 5, vyjímaje toho pravého jsou 4 jeho stoupenci a až na Misu všichni zemřou. V anime není Kira zastaven detektivem L, ale jeho nástupcem geniálním N. Ve filmu si dále Misa (Erika Toda) vymění oči s andělem smrti celkem dvakrát, kdežto v anime třikrát. Oproti filmu je v anime do vyšetřování jako rukojmí zavlečena i Lightova sestra, ale nápor nevydrží a uzavře se do sebe. Současně se v animované verzi příběhu také vyšetřovací tým vydává do nově postaveného sídla v USA, které je speciálně vyhrazené pro Kirův případ. Rozdílem je také skutečnost, že v seriálu umírá L Lightovi v náručí. (Shley)
  • Při závěrečných titulcích hraje skladba „Snow (Hey Oh)“ od Red Hot Chili Pepers. (hrumsrt)

Reklama

Reklama