Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Máš jemné ruky?"Zarobíš balík...Jeden z filmov, ktoré dostali na Karlovarskom festivale najväčší aplauz, jeden z tých na ktorý bol problém kúpiť lístok. Jeden z tých, ktorý nepotrebuje zvučné mená, triky ani závratný rozpočet. Jeden z mála, ktorý si vystačí originálnym nápadom (kto by chcel stretnúť mamu v bordeli?) a dobrými hodnovernými dialógmi. Herci, aj keď nie veľmi známy, ale výborní, okrem hlavnej predsaviteľky, sa mi páčil Miky (Manojlovič). Výborne zobrazená bezvýchodisková atmosféra z pohľadu človeka po päťdesiatke, dobrá hudba, smutný príbeh, ktorý odľahčuje pár vtipných scén.Film, ktorý môže byť drámou i komédiou, pre Irininho syna kľudne aj horor, sonda do rôznych spoločenských vrstiev, či love-story. Prirovnať ho možno k Billy Elliotovi, či Little Miss Sunshine, ktoré som náhodou zhliadol po sebe. Vždy mám bližšie ku komornejšie ladeným snímkom, takže by som si prial aby vznikalo viac takýchto filmov. Film 90%. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, které mě nutí k zamyšlení. Ano, všichni rádi tvrdíme, jak bychom pro své děti a nejbližší byli schopní nejvyšších obětí, ale co když se ukáže, že zemřít je mnohem snazší, nežli odhodit sebeúctu? Ale pokud by Irinina snaha nebyla zbytečná, pak i ta třešinka na dortu v podobě měkkosrdcatého majitele nočního klubu s tváří Mikiho Manojloviće by mohla chutnat dokonale.90% ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* je zajímavý, že tenhle už skoro 10let starý film vidělo tak málo uživatelů (myslím samozřejmě těch hodnotících), i když se o něm ve své době docela dost mluvilo. Je to škoda, protože za to stojí - nejen netradičním námětem, ale i lidským příběhem a samozřejmě i přesvědčivým hereckým obsazením. Mezi klady patří i to,že zbytečně nemoralizuje a citově nevydírá. Jediné pro mě nepochopitelné byla ta řada klientů, v které bych rozhodně stát nechtěl, na to jsem dost stydlivý - ale asi na západě je to normální ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí a typicky evropsky pojaté drama o tom, co všechno je člověk ochoten udělat pro záchranu dítěte, o tom, jak těžké je opustit kuklu zažitého stereotypu, i o tom, že to, co je opovrženíhodné, se někdy skrývá někde plně jinde než se na první pohled zdá. Depresivní, přesto pozitivní, hořké, přesto místy nenápadně úsměvné, strohé, přesto pocitově bohaté a zručně unikající všem z tématu hrozícím nástrahám. Největším kladem je Marianne Faithfull v hlavní roli, přirozená, přesvědčivá nejen úsporným způsobem vyjádření emocí bez velkých gest a slov. Nemusí mávat rukama a vysvětlovat, stačí jí pohled, výraz, nepatrné gesto. Což režisér ještě podtrhává afektovaností některých postav kolem ní. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

"Všetci hovoria, že by pre deti urobili všetko. Ale čo tieto slová skutočne znamenajú?", pýta sa jedna z postáv v tomto nenápadnom filme. Maggie "Irina Palm" jednoduchá, nenápadná žienka pojala tieto slová po svojom a aj za cenu vlastného odporu a posmechu, prekročila vlastný tieň. Aby zachránila. Sam Garbarski priniesol na obraz netradičný príbeh s vtipom a šarmom a ukázal, že skutočný a úprimný cit nás môže zaviesť na najnepravdepodobnejšie a pre mnohých "špinavé" miesta no môže tam aj vzniknúť. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama