Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

Maq 

všechny recenze uživatele

Film neždímá pokleslou atraktivitu z prostředí prodejného sexu ani emoce z příběhu těžce nemocného chlapečka. To jsou jen kulisy. V podstatě jde o romanci středního věku. Příběh ženy podle povrchních měřítek neatraktivní, leč se silným charakterem a velkým srdcem. Skvělý scénář poctivě a s náramnou citlivostí pro detail postihuje všechny Maggiiny pochybnosti, rozpaky a stud, a bez jakékoli laciné didaktičnosti vyzdvihuje zásadní lidské hodnoty nad všechno povrchní a pomíjivé. Nomen omen: Postavu jménem Irina Palm („Anča Dlaňová“) velmi věrohodně (faithfully) zahrála herečka Marianne Faithfull. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

85 % - Velmi povedená záležitost, tohle drama s příchutí černého humoru mě docela překvapilo. Veškeré "dráždivé" elementy se odehrávají výhradně na verbální úrovni, dialogy jsou výborné, přirozené, mají v sobě hloubku, vtip, ironii, žal... A sice úsporná, nicméně podmanivá kytarová hudba z dílny Ghinzu. Marianne Faithfull v roli babičky Maggie je excelentní, výtečný byl i Miki Manojlovic á la majitel nočního podniku. Kevina Bishopa nemám rád od prvního Erasma (nejdřív protivný William, posléze do ruské baletky zamilovaný William), tady se sice na roli Magiina lehce nevyrovnaného synka sice hodil, ale kapánek přehrával. Summa sumarum dost nadprůměrný film, kterou si někdy na DVD jistě pustím znovu. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Co všechno je člověk ze zoufalství ochoten udělat pro druhé. To a ještě mnohem více se dozvíte, pokud si seženete toto vynikající komediální drama o babičce, která hladila a pohrávala si s mužskými pyji, aby sehnala peníze na léčbu svého vnoučka. A byla v tom fakt dobrá. Tak dobrá, až z toho dostala penisový loket. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný film Irina Palm je nejen zajímavý svou netradiční tématikou, ale i celkově velmi přirozenými hereckými výkony. Děj je poměrně jednoduchý, ale líbí se mi jak se hlavní hrdinka postupně vyvíjí. Pochopitelná počáteční nechuť k ruční práci se stavá později záležitostí typu luštění křížovek a adaptace domácího prostředí do pracovního koutku. To mi vykouzlilo nejeden úsměv na tváři a když pak máme možnost vidět Irinu v zástěře - může být něco sladce dojemnějšího?! Holt když má někdo šikovné ruce, práce mu jde sama :-).. Je to pěkný film s osobitým příběhem a hlavní poentou je obětování se pro druhé. Silně příběh, který na mě zapůsobil, poctivá (ruční) práce 4*... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Máš jemné ruky?"Zarobíš balík...Jeden z filmov, ktoré dostali na Karlovarskom festivale najväčší aplauz, jeden z tých na ktorý bol problém kúpiť lístok. Jeden z tých, ktorý nepotrebuje zvučné mená, triky ani závratný rozpočet. Jeden z mála, ktorý si vystačí originálnym nápadom (kto by chcel stretnúť mamu v bordeli?) a dobrými hodnovernými dialógmi. Herci, aj keď nie veľmi známy, ale výborní, okrem hlavnej predsaviteľky, sa mi páčil Miky (Manojlovič). Výborne zobrazená bezvýchodisková atmosféra z pohľadu človeka po päťdesiatke, dobrá hudba, smutný príbeh, ktorý odľahčuje pár vtipných scén.Film, ktorý môže byť drámou i komédiou, pre Irininho syna kľudne aj horor, sonda do rôznych spoločenských vrstiev, či love-story. Prirovnať ho možno k Billy Elliotovi, či Little Miss Sunshine, ktoré som náhodou zhliadol po sebe. Vždy mám bližšie ku komornejšie ladeným snímkom, takže by som si prial aby vznikalo viac takýchto filmov. Film 90%. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama