Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Rock&rollovú babičku Marianne, ktorej THE BALLAD OF LUCY JORDAN tak krásne dopĺňala Thelmu a Louise, som videl v dvoch filmoch (okrem IP v INTIMACY) a ani v jednom si neviem predstaviť nikoho iného. A to je ten najväčší herecký kompliment. K tomu smutné MIKI-ho oči a z Iriny je miesto trápnej a škandálnej erotickej epizódy zaujímavá štúdia ženy i na tému: POZNÁTE BLÍŽNEHO SVOJHO ? ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

85 % - Velmi povedená záležitost, tohle drama s příchutí černého humoru mě docela překvapilo. Veškeré "dráždivé" elementy se odehrávají výhradně na verbální úrovni, dialogy jsou výborné, přirozené, mají v sobě hloubku, vtip, ironii, žal... A sice úsporná, nicméně podmanivá kytarová hudba z dílny Ghinzu. Marianne Faithfull v roli babičky Maggie je excelentní, výtečný byl i Miki Manojlovic á la majitel nočního podniku. Kevina Bishopa nemám rád od prvního Erasma (nejdřív protivný William, posléze do ruské baletky zamilovaný William), tady se sice na roli Magiina lehce nevyrovnaného synka sice hodil, ale kapánek přehrával. Summa sumarum dost nadprůměrný film, kterou si někdy na DVD jistě pustím znovu. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Nenápadně skvělý film se stejně nenápadně skvělou Marianne Faithfull. Marně by hledali herečku, která by se na roli Iriny Palm hodila méně. A právě v té nevýraznosti a v tom minimalismu, s jakým si tu roli střihla, je síla a výjimečnost. Snímek jsem viděl snad 10x a stále mě něčím překvapuje. Krásný film o obětování se pro blízkého člověka. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

velmi dojemna sklucujuca drama o tom, aky dokaze byt zivot pes a tiez o cloveku, ktory sa nechce tej hnusnej realite poddat a musi jednoducho padnut hlboko a v tomto pripade ozaj hlboko pod svoju uroven. okrem silneho pribehu na doveryhodnosti celeho projektu prispievaju velmi autenticke herecke vykony, a to tak v pripade marianne faithullovej, ktora svojej starnucej babickovskej postave maggie/irine dokazala sarmantne a zaroven dojimavo vykuzlit profil mature handjob kurvicky, ako aj v pripade majitela bordelu, ktoreho "svinsky" dobre uhral kusturicov oblubenec miki manojlovic. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Námět sám o sobě mi připadal trochu nanicovatý. Dobrý tak akorát k naplnění dávno známých schémat. Stačí se podívat na filmografii Mikiho Manojloviće a v roce 2007 ho objevíme ve dvou nápadně podobných úlohách (ta druhá v Golubovićově filmu Klopka). "Babička v bordelu" mi zní trochu trapně a rádoby atraktivně. Nicméně třeba právě Manojlovićova účast mě ujišťovala, že úplná katastrofa to nebude. A hle, ono je to přímo dokonalé! Je to tak civilní a decentní a zároveň tak pubertálně obscénní, že prostě nechápu, jak toho tvůrci mohli docílit. Tragika a komika se vůbec netluče, nevidím jediný zádrhel. Stoprocentní spokojenost. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama