Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5...Pol bodík symbolicky pridávam len za pohľad Jasona na hokejovú masku, tá scéna ma aspoň rozosmiala a prebudila z letargie. Osmička je zatiaľ jednoznačne najslabší diel série, kde Jason využíva "teleport" viac než by sa patrilo, debilný scenár bol evidentne namiesto "dvoch dní" hotový za dve hodiny niekde v krčme, atď.. Zachraňujú to scény na Manhattane,ešte tak scéna černošský boxer vs. Jason na streche...inak je to slabota ako mesačný čaj z druhého nálevu... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Pomooooc, honí nás maniak!!!",,Vítejte v New Yorku." Z hlediska příběhu jde o nijak nevybočující díl série, který se z tábora přenese nejprve na loď a pak do velkoměsta. Líbily se mi snové sekvence, kdy ožilo okénko kajuty nebo zrcadlo v koupelně (vzpomínka na Freddyho). Bohužel pátky 13. jsou slashery, a tudíž divák očekává vynalézavou a krvavou vybíjenou. Na to množství mrtvol se ovšem tvůrci moc nevyznamenali. Většina vražd je téměř nebo úplně mimo kameru, jiným chybí krev - proříznutí krku bez šplouchnutí? Uražená hlava bez kapky krve? Trestuhodné! Přitlačit na pilu a hned bych přihazoval hvězdy. Takhle.... ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je už ôsmym dielom tejto slušnej série. Má vydarený príbeh o Jasonovi, ktorý je pomocou energie prebudený z dna jazera a tak sa presunie na námornú loď, ktorá vezie študentov do New Yorku, pričom sa Jason nezastaví, kým dostane každého. Spracovanie je celkom slušné, dej je aj napriek tomu, že sa takmer hodinu odohráva na jednej lodi dostatočne zaujímavý a pôsobí pomerne dynamicky, pričom dobre sú vyplnené aj tie neakčné časti, takže sa na to dobre pozerá a príchodom na Manhattan, čo je asi najzaujímavejší nápad celej série si svoju počiatočnú úroveň udrží, ale potenciál bol určite omnoho väčší, dej sa nanešťastie väčšinu času drží len okrajových neobývaných častí v prístave alebo kanáloch, ale poteší aspoň aj naháňačka cez mesto. Krvavých scén je tu pomerne dosť a nie sú zlé, ale mám z nich len priemerné pocity. Likvidácie sú opäť rovnomerne rozložené po filme, pričom ani raz dlhšie netrvá, kým sa nejaká objaví, ale sú len dosť jednoduché, chýba nejaký zaujímavý nápad, vydarený moment je asi len jeden a nie sú ani moc krvavé. A navyše väčšina likvidačných scén je kazená až neuveriteľne nelogickým výskytom Jasona, ktorý sa zrazu objavuje na miestach, kde absolútne nemá čo robiť a niekedy je to až príliš do očí bijúce. Ale našťastie aj kvôli ich početnosti sa na to stále dobre pozerá. Najzaujímavejšia je asi likvidácia na streche. Herecké obsadenie je iba priemerné, zaujme mladá Kelly Hu a ani zvyšok nie je zlý, ale ani moc zaujímavý. Ale aspoň Jason je stále ten pravý borec, len tú schopnosť nelogického premiestňovania mu tu určite dávať nemali. Réžia je iba priemerná, ale technická stránka sa mi páči. Škoda, že tento diel nedopadol tak, ako pôvodne mal, teda s výraznou účasťou Jasona v New Yorku, ale aj takto je to celkom slušná zábava, ktorá sa bez problémov zaradí do priemeru série. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 70%. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Jo hó,demence hollywoodských scénáristů nabývá na mezigalaktických rozměrech.Nejsem si stále jistý,jestli jsem opravdu viděl,to co jsem viděl,ale kurde jestli jo,měl bych přestat pít,protože tohle natočit,to chce hodně odvahy,nebo vrozené demence.Ichtilní příšernost,která se dá dokoukat s tak velkým sebezapřením,že vám z toho skoro mrdne v palici a povolej vám všechny svěrače. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Osmý film o Jasonovi, tentokrát na Manhattanu není vyloženě tak slabý jak jsem si myslel. Jsou horší díly. Svým způsobem je to i tak trochu nadlehčený, zejména cca poslední půl hodinka na onom Manhattanu. Rozhodně je to i oproti předchozím snímkům netypické i co se týče prostředí. Vždy se děje těchto filmů odehrávaly v blízkosti „prokletého jezera“. Zde v první hodině se veškeré dění (Jasnovo vraždění) odehrává na lodi. Takhle, rozhodně jistá změna neuškodí, to neříkám. Jen mě to až tolik nebralo, ale na druhou stránku vraždy nebyly nejhorší, jen mě asi moc nebavily postavy – proto mi to bylo, celkem jedno kdo zařve a kdo přežije. Ta cca 3/3 filmu, která se už na té lodi neodehrává, byla dost ujetá, ale takovým způsobem, že jsem jej nemohl nijak zvlášť zkritizovat. Jsou tu teda 2 šíleně natočené scény (jedna amatérsky useknutá hlava a závěrečné popálení Jasona nějakou chemikálií). Jinak to bylo takové trochu zvláštní vidět Jasona, jak se prochází mezi lidmi, v metru kdy se zaměřuje pouze na prchající dvojici postav, nebo scénka kdy vyděsí párek vyhulenců tím, že si sundá masku. A co se týče hudby, tak byla trochu slabší, holt Fred Mollin není Harry Manfrendini. Takže jsem z toho měl smíšené pocity, ale odjebávat to kvůli tomu nebudu. Zábava na jedno pohodové shlédnutí to byla, tak ty spokojené 3* s radostí udílím. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Když se natáčela scéna, kde Julius (Vincent Craig Dupree) boxuje proti Jasonovi (Kane Hodder), tak Kane Hodder požádal herce Vincenta Craiga Dupreeho, aby do něj opravdu boxoval. Všechny rány, které Jason schytal od Juliuse, jsou reálné. (Raichu.Cz)
  • V původním scénáři měl Jason (Kane Hodder) na začátku filmu nakopnout štěkajícího psa. Hercovi se to ale nezamlouvalo, a tak byla scéna vypuštěna. (Holina)

Reklama

Reklama