Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 1

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (192)

klerik 

všechny recenze uživatele

Njaväčšia chyba je, že Jason sa objaví len na začiatku a na konci filmu. Tvorcovia si takisto mohli uvedomiť, že ide o deviaty diel a Jasonov fanúšik chce brutálne mordy a nie scenár snažiaci sa priniesť do série nový (a veľmi zlý) rozmer... Masaker sa síce nekonal, ale pár killsov je naozaj pekne nechutných a na scéne s prezervatívom sa musí zasmiať asi každý. Len škoda, že tých hluchých miest (čítaj napínavých, pri ktorých sa nikto nebojí) je nehorázne veľa. Posledný záber vo filme tak tvorí najlepší moment vyvražďovačky... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejhorší díl této hororové série. Zpočátku to ještě vypadalo nadějně, nahotinka, Jason rozstřílený na cucky, ale pak… prostě a jednoduše blábol. Příběh je naprosto stupidní (věděli jste, že Jason vlastně nemstil svou matku, ale měl v sobě čiré zlo, které se dá přenést na kohokoliv?) vraždy o ničem a herci naprosto příšerní. Po hodně dlouhé době jsem měl chuť vypnout film v polovině. Jedna hvězdička za Kanea a prvních 5 minut… 20 %. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Fakt nechápem ten hate okolo filmu. Áno, pozmenil sa koncept, Jason sa prevteľuje... A prečo raz za čas nie? Ak sa to urobí takýmto zábavným spôsobom... Inak je to neskutočne zábavná jazda, s late 80s/ early 90s atmosférou, a neuveriteľnými gore efektami a maskami. Vôbec, dej sa nijako neprotivý ostatným Piatkom, a povedal by som, že má jedny z najlepších kills ever. Troška nakopne Vorheesovskú mytológiu, jemne ju spojí s Freddym, odohráva sa okolo Crystal lake. V podstate slasher, ako má byť. Veľmi podceňovaná klasika. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jediný devadesátkový Pátek - a není divu. Prvních cca. 20 minut dobrý, ale pak už je to hrozná zamotanost. Z Jasona je teď prakticky parazit, jehož zlá duše se vtěluje do různých obětí. Takže ho vlastně většinu filmu ani neuvidíme, vraždí nějací blbové s posedlým výrazem! K tomu je tu černošský lovec masových vrahů, Jasonovi příbuzní, no prostě demence. Plusem je jedna dobrá stanová vražda a celkem povedené odkazy na EVIL DEAD, HALLOWEEN a NIGHTMARE ON ELM STREET (to jsem docela čuměl, že [SPOILER] Kane Hodder si tím pádem vlastně zahrál i Freddyho(!) - jo, ta ruka na konci je jeho [/SPOILER]). Jinak ale píčovina, pro mě bez debat nejhorší FRIDAY THE 13th - 3/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(27%) Po osmém dílu tu máme devátou část o Jasonovi. Bohužel se celkem shoduji s ohlasy ostatních, že se to absolutně nepovedlo. A to se často s názory na CSFD rozcházím (což není někdy na škodu – je super utvořit si vlastní názor). Celá tahle „devítka“ je dost netypická. Na začátku snímku nám tu Jasona rozstřílejí a poté se v pitevně začne pomocí jakéhosi parazitu převtělovat z jednoho člověka do druhého. Nápad to rozhodně není k zahození, ale je to zpracováno režijně tak pitomě, že se na to nedalo skoro ani dívat. Celkově většina scén je zde točena mizerně. Už ta úvodní mi přišla hloupá a to jak Jasona oddělali – to jsem si myslel, že je to jen v tom filmu nějaké natáčení atd. Hlavně ty děsné efekty – to fakt nešlo. Masku našeho vraha tu skoro ani nevidíme, párkrát v odraze zrcadlo nebo krátce ke konci. Herci a jejich postavy – taky žádná sláva. I hudba byla chvílemi v určitých retardovaných scénách divná. Líbila se mi akorát jedna vraždící scéna ve stanu a ve finále bylo pár vyvražďovaček, hezky krvavých, ale bohužel hrozně natočených. Odpad nedávám, jsou mnohem horší braky. Jistá snaha o nějaký odlišný koncept tu byla, nějaký ten nápad apod.ale možná v rukou jiného režiséra a scénáristy by to dopadlo hůř. No co, už těch filmů Pátku třináctého bylo dost, tak je jasný, že se slušná kvalita nebude opakovat v 20 případech. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Natáčení filmu začalo 20. července 1992 a skončilo 4. září téhož roku. Natáčelo se v Kalifornii. (henrycruel)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama