Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5...V rámci pokračovania série je tento diel trochu "iný", nedrží sa striktne klišé predchádzajúcich dielov, ale vôbec to neznamená, že je to k prospechu veci. Prevteľovanie Jasona je otravné a nudné, dej je stupidný až hrôza, herci nesympatickí. Hoci poriadne pribudlo gore efektov, celé to pôsobí viac ako zlý zombie film a nie Friday the 13th o Jasonovi. Vtípky občas vydarené (hamburger a lá Jason), inak slabota. Sedmičkou mala séria skončiť a zbytočne sa umelo nenaťahovať... ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Tak pozitiva: zajímavé narážky na jiné kultovní horory; opět známější obsazení, čímž se zlepšuje kvalita celého filmu; dokonalá kost v roli nahé agentky FBI (kdyby umřela bylo by mi jí líto); velmi odvážně pojatá část s táborníky. Negativa: příšerný nápad rádoby smrti Jasona hned v úvodu filmu; ani nápad o rodinou sešlost nebyl nijak dobrý a kvůli převtělování do jiných těl, si přes jeho vizáž člověka, nemohl divák Jasona ani moc užít. P.S.: Četl jsem v zajímavostech, čím vším byl Pátek třináctého 9 inspirován, ale neviděl jsem zmínku na Terminátora, která je z části odehrávající se na policejní stanici očividná. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Pátek Třináctého. Film je pojatý spíš jako zombie horor, než jako shlasher. Kdyby tam na začátku či na konci nebyla ta maska Jasona, neřekl bych, že to je patří do série Friday 13th. Film má světlé ztránky jen v případě scének se sebejistým lovcem Dukem a scénkou, kdy střílí snad 5 lidí na převtěleného Jasona - *. A vůbec nechci říkat nic o té závěrečné scéně v baráku a malém vetřelci- (to bych musel dát odpad !) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

První pokus o jakýsi hororový multivesmír ala Avengers na počátku 90. let. Bohužel tak došlo u filmu, který byl zaslouženým propadákem. A je to škoda, protože Pátek třináctého, Noční můra v Elm Street a Evil Dead a Hellraiser měli na to aby se vzájemně propojili. Bohužel se tak nestalo a i vinu na tom má tento snímek. Přeci jen když stavíte sérii na Jasonovi, kterého v úvodu zabijete a jinak celý snímek stavíte na nějakém červu co mění těla, není to to pravé ořechové. Zvláště když porušujete dříve nastavená pravidla a sdělíte, že Jason měl najednou sestru. To a plus nezajímavé charaktery s nezajímavým scénářem, to už si o průser koledovalo a zaslouženě tak Jasona poslalo do oficiálního důchodu. Ostatně stejně tak v té době skončil i Freddy Krueger. Palec dolu a hurá na Freddy vs. Jason. 45% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k prvnímu filmu jsem si v rámci série už několikrát stěžoval na to, že se tvůrci vykašlali na gore a raději nechali kameru uhnout. Tak tohle rozhodně u devátého dílu neplatí, protože gore je zde místy naprosto úchvatné a filmaři se nebáli do něj jít. Jsou zde prvky, které jste v sérii ještě neviděli a které vám v ní určitě chyběli. V rámci série je tak „Pátek třináctého 9“ opravdu unikátní film, a to jak v tom dobrém, tak i v tom negativnějším smyslu slova. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Ve filmu se objeví kniha Necronomicon a dýka z filmové série Evil Dead (od r. 1981). (Matros)
  • Na motivy filmu byla vyrobena videohra, která ale nikdy nebyla vydána. (henrycruel)
  • Velká klec ve sklepě Voorheesových byla použita již při natáčení Romerova filmu Creepshow (1982) v povídce “The Crate“. (Stocki)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno