Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

obitus 

všechny recenze uživatele

Paramoun prodal práva na celou sérii New Line Cinema a ta místo aby natočila dlouho odkládaný crossover, zplodila tohle hovno. Jason převtělující se z postavy do postavy nefunguje v žádném směru a těch pár narážek na slavné horrory (originální Necronomicon z Evil Dead, později použitý v komiksu Freddy vs. Jason vs. Ash) to prostě nezachární. Souhlasím s fanouškovskou většinou, že tohle je nejhorší Pátek vůbec. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Vďaka najlepšiemu filmovému znalcovi som sa dozvedel, že sériu s Jasonom Vorheesom nemám uzatvorenú a tak som si jeho odchod do pekla síce nepozrel v piatok 13eho ale až sobotu.Nič to však nezmenilo na fakte že sa jednalo o dôstojnú rozlúčku zo sériou a navnadiko na blížiaci sa American Horror Story:1984 ktorá bude poctou nezabudnuteľným hororovým klasikám 90tych rokov... ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Dudek to shrnul naprosto skvěle....ono, když jsem kdysi dávno viděl tenhle film poprvé, tak se mi strašně líbil, protože krví a gore scénami se tady rozhodně nešetří, ale dřív jsem toho o Jasonovi moc nevěděl....teď, když už jsem namlsanej jako prase, tak mě tenhle film zas tak moc nebere. Nicméně z konce je jasné, kdy si tvůrci vzali inspiraci pro film Freddy vs. Jason :) Jo a taky je pěkné, když Kane Hodder v roli strážného, říká o Jasonvi jaký je to strašný mamrd. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(27%) Po osmém dílu tu máme devátou část o Jasonovi. Bohužel se celkem shoduji s ohlasy ostatních, že se to absolutně nepovedlo. A to se často s názory na CSFD rozcházím (což není někdy na škodu – je super utvořit si vlastní názor). Celá tahle „devítka“ je dost netypická. Na začátku snímku nám tu Jasona rozstřílejí a poté se v pitevně začne pomocí jakéhosi parazitu převtělovat z jednoho člověka do druhého. Nápad to rozhodně není k zahození, ale je to zpracováno režijně tak pitomě, že se na to nedalo skoro ani dívat. Celkově většina scén je zde točena mizerně. Už ta úvodní mi přišla hloupá a to jak Jasona oddělali – to jsem si myslel, že je to jen v tom filmu nějaké natáčení atd. Hlavně ty děsné efekty – to fakt nešlo. Masku našeho vraha tu skoro ani nevidíme, párkrát v odraze zrcadlo nebo krátce ke konci. Herci a jejich postavy – taky žádná sláva. I hudba byla chvílemi v určitých retardovaných scénách divná. Líbila se mi akorát jedna vraždící scéna ve stanu a ve finále bylo pár vyvražďovaček, hezky krvavých, ale bohužel hrozně natočených. Odpad nedávám, jsou mnohem horší braky. Jistá snaha o nějaký odlišný koncept tu byla, nějaký ten nápad apod.ale možná v rukou jiného režiséra a scénáristy by to dopadlo hůř. No co, už těch filmů Pátku třináctého bylo dost, tak je jasný, že se slušná kvalita nebude opakovat v 20 případech. ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Jason Vorhees se vrátil! Už po deváté. Tento díl je už v produkci společnosti New Line Cinema a je to na první pohled znát. Tato devítka je celkem kvalítní béčko, až na nějaký to klišé (teď mám zrovna na mysli hroznej klišovytej začátek) a na nějaký slabší scény (souboj Jasona s hlavním hrdinou). Pro mě nejlepší scéna z filmu byla, když ze země vyleze ruka Freddyho a z táhne pod zem Jasonovu masku. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Jedná se o první díl série, ve kterém zazní jméno otce Jasona Voorheese (Kane Hodder). (Simex_)
  • Premiéra filmu proběhla v Americe v pátek 13. srpna 1993. (Stocki)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama