Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (238)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Konečně trochu povedenější díl. Tommy, který už dávno není ten zamlklý stydlín z blázince, přichází spálit Jasonovo tělo, aby ve svém životě nabyl konečně jistoty a duševního klidu. Jenže Murphyho zákony tomu nechtěly a co se pokazit mohlo, to se taky pokazilo... Jason se vrátil a tentokrát je pěkně naštvaný. Příběhově je na tom šestý díl rozhodně lépe než ty předchozí, s vcelku sympatických hereckým obsazením také neudělali tvůrci chybu a co se týče Jasonova řádění, dočkáme se pár velmi vychytaných brutalit a akčnějšího děje. Nechybí pár docela vtipných scének, které naštěstí v nejmenším nanarušují ty správnou béčkovou atmosféru. Závěr je pak docela bomba, Jason totiž svou shnilou kůži nedá zadarmo:). Jako samostatný film to sice není kdovíjak ohromující a světoborné, ale jako součást série mi to udělalo nemalou radost. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

He is back! Po shitové pětce se vrací Jason Voorhees v plné síle, aby dokázal, že zdaleka nepatří do starého železa. S ním samozřejmě jeho nemesis Tomy Jarvis, který se tímto stává možná nejsympatičtější postavou série (pomineme-li Jasona). Odlejčení filmu prospělo, druhá polovina osmdesátých let se v horroru nesla převážně v tomto duchu a vtípky ani neruší ani neničí auru, kterou se podařilo kolem nejlepšího hokejisty světa vybudovat. Prakticky dokonalé pokračování. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jason je více než živý a je připraven i v tomto šestém pokračování každému teenagerovi v dosahu jeho mačety dokázat, jak moc. Potěšily mě narážky na různé filmy (bondovky, Frankenstein) nepotěšila mě korektnost (z vražd nemáme tolik, jako v předchozích dílech, žádné nahé scény). Nicméně i tento šestý díl má co nabídnout a já už pošesté dávám prakticky to samé hodnocení - čtyři hvězdy. Tahle série má něco do sebe… ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Po pitomém pátém dílu, se kterým má většina hororových fanoušků jeden opravdu zásadní problém a tím je identita vraha, přichází šestý díl a s ním se vrací na scénu Jason Voorheese a Tommy Jarvis, který měl našlápnuto stát se Jasonovou nemesis (něco jako dr. Loomis pro Michaela Myerse)... No, bohužel, nestalo se... Ale zpátky k Jasonovu návratu... Tommy, který se chce ujistit, že Jason opravdu zemřel, vykope jeho hrob a probodne ho železnou tyčí... A v tu chvíli do tyče udeří blesk a Jason is back... A pak už to jede ve vyjetých kolejích, typických pro slashery konce 80-tých let... Odlehčená atmosféra, víceméně absence nahoty a docela brutální vraždy... Jason jako zdatný masakrátor kosí vše, co se mu dostane do cesty a vrací se tak z hrobu s vešekerou parádou... Poslední hodně slušný díl této, dnes již kultovní, série... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Možná jeden z nejlepších pátků. Potěší hned hororová sekvence ala Frankenstein na začátku, skvělá hudba Alice Coopera (He´s Back je fakt pecka), no a Jason není žádný troškař, takže se rozhodně nebudete vůbec nudit. I když to, že uř dopředu víte, jakou barvu vlasů bude mít ta hrdinka, která přežije je již trochu trapné. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Jasonova (C.J. Graham) maska je u čela roztržená, čímž film navazuje na čtvrtý díl. Místo tří trojúhelníků má na masce však pouze jeden. (JasonIX)
  • Když jde malá holčička (Temi Epstein) s mačetou k Paule (Kerry Noonan), množství krve na mačetě se mění. (Stocki)
  • Jedná se o první snímek z filmové série, kterému se nepodařilo výdělkem překonat hranici 20 milionů amerických dolarů. (gogos)

Reklama

Reklama