Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jason se vrací na scénu a jeho návrat je tím nejlepším, co šestka nabízí. V provazcích deště, probuzen bleskem, povstává z hrobu, aby se vydal na další lov nebohých obětí u Křišťálového jezera. Scénář je stejný jako vždycky a nemá cenu se jím příliš zabývat, Jason chodí a všichni kolem něj ztrácejí hlavu a další údy, potud vše jak má být. Za příjemné se dají považovat i občasné komediální etudy na černo, ta s paintballem byla asi nejlepší a v bodycountu si tu s ostatními díly taky nezadáme. Je tu však několik otravností, jenž mi další rande s mým hororovým oblíbencem number one docela pokazily. Nesympatická kladná ústřední dvojice, z Tommyho Jarvise se tu už definitivně stává afektovaná troska a zdatně mu sekunduje děsně cool blonďatá slepice. Do tábora tentokrát přijedou i skutečné děti, SPOILER, strach však o ně mít nemusíte. A asi tím nejhorším, co mě nakonec dovádí až k téměř vratkým třem hvězdám, je finále, sic vlastně velmi pohledné a krásně ohnivé, zároveň však zatím nejhloupější a nejkřečovitější z celé série. Přesto už se těším na příště… Edit komentáře a hodnocení v rámci vzpomínkové párty s Jasonem po 13 letech (původní komentář spálen, původní hodnocení o jednu hvězdu sníženo) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné pokračovanie, respektíve oveľa presnejšie veľmi slušné x-té varenie z vody alebo čajového sáčka. McLoughlin občas prekvapí vtipnou filmovou rečou, ako asociatívnym strihom (terč) či jednoduchou metaforou so škrečkami, alebo fórikmi typu kniha No Exit od Sartra v rukách spiaceho dieťaťa. Je to teda konečne aj skutočne vtipné, zároveň je vrážd snáď ešte viac ako obvykle a našťastie nenudia. Scenár ale zlyháva v tom, akým lacným spôsobom privedie Jasona späť na scénu a iba veľmi málo rozvinutou líniou s deťmi. Tie by si "zaslúžili" byť vo väčšom ohrození životov. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 6: Jason žije“ má k dobru humor, který alespoň trochu nijak výrazně postupující sérii oživuje. Je tu pořád stejné schéma, ale právě ten humor, určité rozvíjení mytologie a celkem snesitelné postavy, tomu dodávají alespoň ten punc průměrnosti, který některým předchozím dílům výrazně chyběl. Jason zde není v ničem výjimečný, ale stejně vám jde o to, jak se mu bude dařit zabíjet lidi kolem sebe. A tady je to sem tam sranda. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Šestka nabízí to, na co neměla pětka - jednoduchý příběh, zručnou režii, humorná nadsázka funguje aniž by zesměšňovala Jasona, lepší herci. Ovšem je zas pravda, že napětí už ustupuje a divák spíš fandí bleskem nadupanému Jasonovi jako hlavní postavě - ochránci lesů u Crystal Lake, díl není založený snad kromě jedné dvou smrtí na nápaditých krvavých úmrtích (režisér se jimi zabývá jen jakoby z donucení, vždyť i čtyři vraždy se dotáčely po testovacích projekcích) a kdo čeká na domácí zvířata, dočká se jen podivného tanečního sexu. Přesto je to pravá osmdesátková zábava, co potěší i fandy a za vtip dítěte, které usíná se Sartreho knížkou na břiše dávám samozřejmé čtyři hvězdy. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Spolu s trojkou je tenhle díl určitě nejlepší. Jason potvrzuje, že i po zásahu bleskem je ve skvělé formě. Znovu je nemilosrdný a potenciál své mačety využívá na maximum. Navíc je v tomto díle i trocha černého humoru. Zároveň je však cítit větší osobitost, ale co především - brutalita s perfektním gore. Šestka se tak stala špičkovou krvavou zábavou, kde se Jason ukázal v tom nejlepším světle. __Nejlepší díl série a nejlepší slasher všech dob. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoliv je Crystal Lake Camp letním táborem pro děti, toto je jediný díl série, kde se skutečně v táboře objeví děti. (Stocki)
  • Jasonova (C.J. Graham) maska je u čela roztržená, čímž film navazuje na čtvrtý díl. Místo tří trojúhelníků má na masce však pouze jeden. (JasonIX)

Reklama

Reklama