Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Toto je snad první zombácký film, který jsem viděl. A i z toho důvodu nemohu jít pod čtyři hvězdy. Ano - nostalgie, ale také zpracování filmu, který nijak zvlášť nevybočuje ze svého žánrového pojetí. Živé mrtvoly se objevují prakticky hned od začátku. A musím pochválit jejich výtvarné provedení - žádný kečup, jen pěkné masky, kdy mrtvola vypadala napůl jako člověk a napůl jako zrůda - takhle to má větší punc věrohodnosti. Zvlášť brutální scény ve filmu nebyly, ale na místě se plazící v pase zlomená zombie vypadala opravdu moc dobře. A co je důležité: i ve filmu tohoto žánru je dobré si všímat veskrze lidských a s tím úzce spojených moralistických otázek. 1) Harry, který - ač regulérní člověk - nadělal tolik pekla, že si nakonec opravdu zasloužil zemřít. (V kontextu s tím, kolik kvůli jeho chování zbytečně zemřelo lidí). 2) Lidé, kteří na konci filmu různými způsoby mučili zombáky. Nejde ani tak o ty zombáky, kteří toto zacházení na sobě nijak nepociťovali - jsou to přece zombáci. Jde o lidskou vlastnost ubližovat druhým. O čemž svědčí komentář hlavní hrdinky: "Jsme stejní jako oni". ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný remake Romerova klasického hororu, není sice nijak zvlášť strašidelný a režie je docela otřesná, ale zombie se vážně povedly. Mým jednoznačným favoritem je tlouštík v montérkách ze samotného začátku filmu. Každopádně je to ale fajn film s mnoha chybami (například do většiny scén nesedící hudební doprovod), ale rozhodně i s mnoha povedenými situacemi. ()

Reklama

Brennos 

všechny recenze uživatele

"Jsou jako my. A my jsme jako oni." První a převážná část filmu mě příliš nezaujala, pomalé, především ve stylu "Musíme se zabednit a pan Cooper je (i scénáristicky nevěrohodný) idiot, co zase provede..." Vše přejde k lepšímu až když se na scéně objeví procitnuvší dcerka. Největším kladem filmu jsou určitě masky a proměna hlavní představitelky v "lady s puškou". Za první část **, za konec ****. Celkově přijatelná podívaná, která ovšem příliš nepřekvapí. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tenhle remake od Toma Saviniho viděl na videokazetě od tátovýho kamaráda. Kazetu nám půjčil a pak jsme si to doma rovnou přehráli na video. Pak jsme si sehnali a koupili originálku. Jo tenhle remake mám radši než původní Romerovu verzi. Postava Barbary (Patricia Tallman) se mi tady líbila mnohem víc, ta nebyla furt posraná strachy a začala pak se zombies bojovat. Na začátku filmu jak Barbara objeví ten barák a začnou se tam objevovat kolem ní zombies, to mi nahánělo docela husinu tenkrát :D Tony Todd jako Ben taky dobrej. Tom Towles jako Cooper byl hroznej zmrd, dobrá svině, hrál to dobře. Překvapil mě tam herec Bill Moseley v roli Johnnieho, na začátku filmu hraje bratra Barbary, jak si z ní na hřbitově dělá prdel :D Masky zombies jsou tady pěkně udělaný, tlustý zombík strýček Rege (Pat Logan) byl dobře udělanej :D Dobrej byl taky feťák zombík se zapíchnutou stříkačkou v předloktí :D Scéna na závěr kdy Barbara odpráskne Coopera a on je pořád člověk, tak ta byla skvělá. Dobrý že je tady víc zombies než v původní verzi. Tahle verze má skvělou atmosféru a dobrý speciální efekty. Tom Savini natočil výbornej remake týhle zombie klasiky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

.. alebo prečo by sme sa mali dať po smrti kremovať. :) Romerov originál som nevidel, ale toto bol vcelku slušný nárez, veď nakoniec vznikal aj v jeho produkcii. Zombie filmy mi nie vždy sadnú, ale teraz to bola slušná horrorová zábava. To, že to bolo také krátke, tým pádom nenudiace a svižné bola naozaj dobrá voľba, lebo kývajúce sa mátohy by to o polhodinu dlhšie asi nevydržali, a ja s nimi. Nevyhlo sa to však nejakým naivitám a primitívnym chybám v scenári, ale kto si nastaví mozog na nenáročnejšiu úroveň, pobaví sa kráľovsky. 75%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Stejně jako v původní verzi se ve filmu neobjeví slovo „zombie“. (Mr.Hudson)
  • Když Ben (Tony Todd) přijíždí k farmě, kde se skrývá Barbara (Patricia Tallman), a vystupuje z auta, drží v ruce kliku, která na první pohled vypadá jako hák. O dva roky později ztvárnil Tony Todd postavu, která má doopravdy hák místo ruky – Candymana. (kesinaa)

Reklama

Reklama