Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, tohle bude těžký. Možná kdyby to nebyl remake, výsledný efekt by dopadl lépe. Až na pár výjimek takřka přesný přepis původního filmu, tentokrát v barvě (což vidím spíš jako škodu), převedenej do tehdejší současnosti. Tony Todd zahrál co měl (nebo spíš, co mu umožnil scénář), naopak Patricia Tallman mi vyloženě vadila, o ostatních hereckýh výstupech (vyjma zombíků) nemluvě. Co se naopak hodně povedlo, jsou jednotliví zombíci, ti se mi fakt líbili a sledovat je, bylo mnohem zábavnější, než celej ostatní děj. Obzvláště pokousaná dcera po přeměně v zombie je fakt hustá a děsivá. S původním filmem se to nedá takřka srovnat a co se týče zombie žánru, existuje hromada mnohem lepších zombie filmů. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Je to drama, nebo komedie? U filmu, kde jde o konfrontaci jednotlivých postav a jejich charakterové vykreslení nejsem ochoten mhouřit oči nad odlehčujícími momenty, které to všechno shazují. Navíc až ten příliš doslovný závěr dělá z filmu medvědí službu - myšlenka je to sice dobrá, ale názorné vysvětlení hlavní hrdinky není vůbec nutné, snad jenom pro lidi, kteří se právě vrátili z WC nebo si odskočili pro popcorn. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedná se prakticky o SKORO věrnou kopii Romerova originálu, což je vlastně velmi sympatické. Zároveň je i fajn, že závěr je pozměněn, čímž divák nepřichází o překvapení. Bohužel atmosféra už není taková jako v originále a žravé scény jsou změkčilé a ne tak brutální. Kdo však původní verzi nezná, tak si tento horor užije a bude se u něj bavit. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tam kde kdysi George A. Romero položil základní kámen, tam se pokusil Tom Savini postavit vilku. No a celkem se mu to podařilo. V moderním svižném hávu, už v barvě a hlavně se skvělými vizuálními efekty (jak by taky ne když je na ně Savini takovej machr) je Noc oživlých mrtvol hororem první kategorie. I přes svou leckdy značnou béčkovitost se dokáže pokaždé přenést a i v okamžicích, kdy děj stagnuje nestrácí na své napínavosti. Ovšem pár mezer scénář má, hlavně závěr, kdy místo pořádného souboje se zombíky hlavní hrdinka jen kličkuje jako při slalomu a ten do té doby agilní čenoušek se zabarikáduje ve sklepě. Tam to chtělo drobátko přitlačit na pilu a mohla to být ještě lepší podívaná. Ale i tak, režijně velmi dobré, herecky slušné, vizuálně jak sem již zmiňoval výborné jen kultovnost je kdesi v tahu. Čtyři hvězdičky a s tím spojené doporučení všem zombíkomilovným jedincům. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Pokud máte úchylku na poslech zatloukání hřebíků, přijdete si na své. Tady vás nebudou šetřit a dostanete cca hodinku intenzivního zatloukání s nulovým efektem. Říkám si, že kdybych prožívala extázi při tomhle zvuku, jsem zrovna velice šťastná Lyli. Bohužel, takovou úchylkou netrpím, proto mohu pochválit hlavně hudbu a děsivost zomboušků. Rada dne? Když to přijde, rozhodně se nepotulujte kolem hřbitovů. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • V jedné scéně si můžete všimnout nemrtvé ženy, která jde po poli před domem, ve kterém jsou schovaní přeživší. Zombie uslyší rámus z domu, kde se lidé snaží zabednit okna, což ji přiláká. Tato nemrtvá žena je ve skutečnosti majitelka tohoto domu, jenž roli dostala od producentů za použití domu ve filmu. (Mr.Hudson)
  • Když Ben (Tony Todd) přijíždí k farmě, kde se skrývá Barbara (Patricia Tallman), a vystupuje z auta, drží v ruce kliku, která na první pohled vypadá jako hák. O dva roky později ztvárnil Tony Todd postavu, která má doopravdy hák místo ruky – Candymana. (kesinaa)
  • Tom Savini bol najskôr najatý, aby vytvoril masky. Neskôr ho však Romero požiadal, aby film režíroval. (tXtX)

Reklama

Reklama